СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 721
  • 801
  •   1
Отговори
# 600
Red, нямам идея къде си го чела, защото го има на много места, но е така Simple Smile)))))))))
За участие в първо и трето класиране се подава заявление онлайн. За второ се ходи в училището, в което детето е прието на първо класиране и там се подава заявление, че иска да участва във второ класиране.

Дикси, добре дошла в София и късмет в новата работа! Не се сещам аналог на вашето училище с такива проекти, та малкото ще е по-рахат от баткото.

Питанка, проверителите после са дежурни и който иска да се запознае с работата си, отива и някой проверител му показва работата и му казва какво е сгрешил. Корекции не се правят. Уви, има хора, които си подписват декларацията и си проверяват в нарушение. Но като няма кой да ги проверява е така.

# 601
  • софия
Добре де, аз не споря и знам, че това, което пишете е вярното, но защо или по-скоро как се разбира това от Наредба 10, където вече постнах какво пише? Или има и друг текст, който не съм прочела?

# 602
  • София
Хахаха, Мария! Grinning
То си е така по принцип, да.
Но предвид спецификата тази година заради коронавируса, кариерният консултант към СО, извикан на нашата РС, каза, че още не е потвърдено за второ класиране.
Жената беше по принцип абсолютно компетентна, та съм запомнила думите ѝ.

# 603
За конкретната година РУО нали ни подготви презентация Simple Smile. Същото е. Вижте страници 14 и 15:
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d … VPl9G4fDAh_9whqiI

# 604
  • софия
По диагонал гледах тази презентация, сега си я разпечатах.
Все си мисля, че в Наредбата трябва това да е написано ясно, ама карай.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 17:06 от zvаnchе

# 605
  • София
Тази презентация я четох по диагонал, пропуснала съм явно.
Сега отворих другата, от въпросния кариерен консултант, и странно - там пише същото, въпреки, че жената изрично каза, че още не са решили окончателно дали да го запазят като правило.
Както и да е, при всички случаи е по-добре да не го променят.

# 606
  • София
Не смеех да се обадя за заявленията, защото не следя подробно допълнителните неща около короната, но предишните години беше така, както е казала Мария.
След първото класиране задължително се ходи до училището, в което е прието детето. Или за да се запише, или за да подаде заявление за второ класиране на хартия. То е просто една декларация/заявление, че искате още да се джуркате. Joy
Ако детето не е прието никъде на първо, на второ участвате без да подавате никъде нищо.
На трето пак е онлайн, като можете да преподредите желанията.

# 607
  • софия
Разбрах какво ме е заблудило за второто класиране. "Неприетите участват автоматично."
Много сложно ми звучи. Заявления, декларации, преподреждане на желания.

# 608
Ще ги борим етап по етап
Не го мисли от сега

# 609
За записването миналата година не се изискваше присъствие на детето, но /изненада!!!/ нужно беше отмененото като изискуемо да се носи от децата отписно /то се разменя служебно между бившото и бъдещото училище/. В този смисъл е добре още с получаване на дипломите да поискате тези формални бележчици. Опитът е от конкретната гимназия на дъщеря ми, но имаше споделяне от други майки за същото искане.

# 610
  • София
Дикси, честита нова работа и успех с местенето!

# 611
  • Някъде в Европа...
Шарлот, би ли уточнила как точно се казва документът, за който говориш, че може би ще искат при записване в новото училище! Мерси!

# 612
Отпускното не помня как беше. Предполагам сега с оглед ситуацията всяко училище ще даде инструкции и ще се случват повече неща виртуално. На някои места наистина не желаят изобщо контакти с хора.

# 613
  • София
Дано.
Вече изтръпвам при мисълта, че трябва да го играя куриер на поредния хартиен документ.
Освен това след като твърдят, че им се получи така добре с дистанционното обучение, следва да са много добре с дистанционните методи по всички параграфи. Grinning

# 614
Официалното наименование на документа е удостоверение за преместване на ученик, подлежащ на задължително обучение. Популярно се нарича отписно, отпусно или отпускно /от пускам/отпускам/отписвам/.

Общи условия

Активация на акаунт