СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 601
  • 801
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Въпрос от серията ТЪПИ!

МАХ БАЛ 500 т.
В таблицата за балобразуване нещо не мога да се справя за 51СУ  иде реч, но ще ми стане ясно като цяло...

Като събера 1 БЕЛ + 1МАТ + 2 ИИ + от дипломата бел и мат =  600??? Къде бъркам?

1БЕЛ - 100 т.+1Мат. - 100 т.+2ИИ - 200 т. + от дипломата 100 т. =500 т.
От дипломата макса са 2х50. Може би това бъркаш

# 346
от дипломата са по 50, ако детето има 6  :
1 БЕЛ + 1МАТ + 2 ИИ + от дипломата бел и мат (50 +50) = 500

# 347
За правилното изписване на ъглите при еднаквите триъгълници и аз държа. Не знам в училище какво им обяснява учителката. По този въпрос синчето мълчи. Той не харесва конкретно тази учителка и дори тя да обясни перфектно нещо, което не знам всъщност дали го прави, ще му намери куп недостатъци.
При нашите онлайн тестове винаги изрично е посочено, ако няма да има възможност за връщане назад.

Между 27.06 и 02.07 най-вероятно няма да сме си в града. Някъде от родопските дебри ще дебнем за достатъчно силен сигнал, за да прослушваме сайта на МОН за резултати.

# 348
  • София
Значи, какво излиза? На тази възраст преобладаващо момичетата са мотивирани, амбициозни, осъзнати а момчетата още вятър ги вее на бял кон и се чудят защо майките им се опитват да им вгорчават живота. 😂

а, добър ден! Simple Smile

една позната много уместно отбелязваше, че за момчетата НВО и прием в гимназии трябва да се извършва след като навършат поне 16 години.

# 349
Мария, а ако се описва фигура и не се търси и доказва съответствие с друга, децата за какво да следят при описанието? Да разбирам ли, че тогава следват условието на задачата, а ако там липсва - по азбучен ред?
Питам, защото наистина в училище е обяснено буквално нищо по този въпрос.
Тогава няма значение. Ако се пише някакъв четириъгълник АВСД, то трабва да си се следи последователност. Не можеш да кажеш АСВД на стандартно именуван четириъгълник (ако не пиша ясно, кажи да вкарам картинки). И пак ще напиша, че когато се пише, че нещо е еднакво на друго нещо трябва да става ясно кое на кое съответства.

# 350
Мария, а ако се описва фигура и не се търси и доказва съответствие с друга, децата за какво да следят при описанието? Да разбирам ли, че тогава следват условието на задачата, а ако там липсва - по азбучен ред?
Питам, защото наистина в училище е обяснено буквално нищо по този въпрос.
Тогава няма значение. Ако се пише някакъв четириъгълник АВСД, то трабва да си се следи последователност. Не можеш да кажеш АСВД на стандартно именуван четириъгълник (ако не пиша ясно, кажи да вкарам картинки). И пак ще напиша, че когато се пише, че нещо е еднакво на друго нещо трябва да става ясно кое на кое съответства.

Точките се изписват в последователността от чертежа. Това е ясно. За еднаквостите - пак, логично е да е налице съответствие.
Въпросът е за началото и посоката, по която се изброяват точките, макар и в поредност. Особено когато не е АВСД... За в този случай има ли изискване за поредност в азбучен ред или друго?

# 351
Не, няма значение. Поне аз никога не съм чувала да има такова изискване.

# 352
Аааа пришки ми излязоха на устата да повтарям, че еднаквите триъгълници се описват по съответствие .. Сега ще му покажа,че и за това взимат точки. В интерес на истината не си спомням от пробните как е разписал, знам че не е санкциониран обаче .. нямаше липсващи точки

# 353
  • Някъде в Европа...
Защо пишете отнемат точки? Точките не се ли дават - т.е стартираш от 0 и колкото решиш - съответните точки? 🤨 То и това остава - досега да съм мислела грешно за начина на оценяване 😵

# 354
  • софия
Кастреваначалник ми е отговорила за телбоДирането

# 355
Брех, почуствах се игнорирана. Мен са ме блокирали в руо Simple Smile))). Изчерпала съм си лимитите за писма Simple Smile

# 356
  • гр.София
Джуди,понеже ми е прясно-правя на щерката петминутки-препитвания от тестове по БЕЛ-безразборно,която книжка хвана. Та,  въпросът за родното пространство си го спомних веднага -има го в Тест 1 в сборника на Учебник бг.   Правилният отговор и според тях /и мен/,разбира се, е " Братчетата на Гаврош".

# 357
А, РУО ми отговориха за маските.

"...
   След изявление на министъра на образованието и науката, при осигурени медицински филтър и физическа дистанция от 1,5 м. и съгласието на зрелостниците и квесторите, би било допустимо да се свалят маските по време на работа на учениците."

Но писмото не е с подпис и печат в пдф, както досега, а като написан текст в мейл. Иначе си има и изх. номер.

# 358
  • София
Т.е ако квесторът не е съгласен ...
От трън, та на глог.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 18:22 от грейпфрут

# 359
  • София
Т.е ако квесторът не е съгласен ...
То трън, та на глог.

аз затова не питах РУО и МОН, а ги помолих това, което мислят по въпроса, да го комуникират до квесторите под формата на инструктаж.

на мен лично да ми отговарят полза няма. то и министърът отговори публично пред националните медии, ама какво от това.

Общи условия

Активация на акаунт