СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 608
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
Аз пък мисля, че е правилно, нас са ни учили, че ако триъгълник АВС е еднакъв на ОРМ, то АВС НЕ е еднакъв на ОМР (това, разбира се, ако са с различни страни). Така че, когато се пита кой е еднакъв на АВС, то трябва да се отговори точно (това има после огромно значение като ползват подобни триъгълници)

# 331
  • у дома...
По въпроса с "Братчетата на Гаврош" - и според щерката това е верния отговор, защото "Мястото, където се провежда представлението също представлява родното пространство за българите по време на робството.".

# 332
petiaivanov, кое му е грешното, когато описваш триъгълник и го наименоваш не точно в поредността, в която е даден в задачата, но си изписал правилно и трите му върха?
Да разбирам ли, че е грешно да напишеш РQR, вместо PRQ? Понеже в задачата е даден вторият вариант?
Или трябва непременно да се следва азбучност?
Да знам и да кажа на моя.
Когато се описват еднаквости е редно да се записват правилно съответностите. Аз много държа на това, нямам идея дали и по училищата са обръщали внимание на тези подробности.
Да, Мария, но в случая не иде реч за описание.  В предишния си пост написах как е коректно и какъв е конкретният случай.

# 333
  • София
Няма значение дали е  за доказателство или за свободен отговор При нарушена поредност на буквите следват и неверни изводи за съответно равни страни. Редно е  да се отнемат точки, може би просто не всичките... В предходни години при свободни отговори имаше варианти разни -  за съвършено точен отговор  примерно 3 т, за някакъв с неточност - 1т.

# 334
petiaivanov, кое му е грешното, когато описваш триъгълник и го наименоваш не точно в поредността, в която е даден в задачата, но си изписал правилно и трите му върха?
Да разбирам ли, че е грешно да напишеш РQR, вместо PRQ? Понеже в задачата е даден вторият вариант?
Когато се описват еднаквости е редно да се записват правилно съответностите. Аз много държа на това, нямам идея дали и по училищата са обръщали внимание на тези подробности.

Никога, поне в нашето.
За съответностите е логично да се иска, когато говорим за еднакви фигури. Но в този случай може и да не се следва изписвания в условието на задачата, нито азбучния ред, при разминаване. Децата от училище това не са го чували, обаче. Те едва решават по някоя учебникарска задача, ако нямат допълнителни занимания, извън училище. Както и по почти всички останали училища, впрочем.

# 335
Именно, затова и казах, че не би трябвало да се отнемат пълен брой точки, а някакви наказателни. Едно е да не можеш да посочиш триъгълника, а съвсем друго е го да посочиш и той да е точно този..

# 336
Да, Мария, но в случая не иде реч за описание.  В предишния си пост написах как е коректно и какъв е конкретния случай.
И ТришаР го е написала, няма смисъл да се пише по 100 пъти. Абсолютно правилно е санкционирано детето и сега ще го научи и на нво няма да я допуска тази грешка. Но ако искате си се инатете, че е правилно. Изписването на буквите е важно. И ако сега някои учители си затварят очите и децата не се впечатляват от тези неща, то ще им е доста трудно после с подобните триъгълници.

Името на триъгълника е за 1 точка. Цялата задача е за 7 точки. Взета Ви е една, предполагам.

# 337
Здравейте, имате ли идея къде могат да се видят справките за минималния и максималния бал по паралелки за първо и второ класиране за Варна през 2017 и 2018 година? На стайта на РУО Варна намирам само тази за миналата година.

http://ruo-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 14&Itemid=102

На същата страница са,трябва да се слезе по-надолу,хронологично са подредени.

# 338
  • София, център
Въпрос от серията ТЪПИ!

МАХ БАЛ 500 т.
В таблицата за балобразуване нещо не мога да се справя за 51СУ  иде реч, но ще ми стане ясно като цяло...

Като събера 1 БЕЛ + 1МАТ + 2 ИИ + от дипломата бел и мат =  600??? Къде бъркам?

# 339
От свидетелството БЕЛ+ МАТ правят максимално 100.
Оценка 6=50т.

# 340
Ми не знам кое увеличавате Simple Smile
100+100+2.100+50+50=500

# 341
1 БЕЛ (100) + 1МАТ (100) + 2 ИИ (200) + от дипломата бел (50) и мат (50) = 500

Браво на Ния за страхотния резултат!

# 342
От дипломата са по 50 точки.

# 343
Мария, а ако се описва фигура и не се търси и доказва съответствие с друга, децата за какво да следят при описанието? Да разбирам ли, че тогава следват условието на задачата, а ако там липсва - по азбучен ред?
Питам, защото наистина в училище е обяснено буквално нищо по този въпрос.

# 344
  • София, център
Flowers HibiscusLaughingЕто това е от дипломата че са по 50 обърках!!! Благодаря ВИ Innocent

Общи условия

Активация на акаунт