СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 613
  • 801
  •   1
Отговори
# 315
  • sofia
Аз с големия този цирк го пропуснах, защото тогава резултатите от училищата към МК излязоха преди тези от НВО.
Дет се вика, за пръв път ще ми е.

# 316
За първи, за втори, за ен-ти път - все тая е, всъщност.

# 317
  • София
Браво на Ния! Който си го може си го може! Пожелавам същите резултати и на истинските НВО.
Аманда споко тези главозамайващи резултати са на девойки Simple Smile Успокоявай се с моя син - БЕЛ 84 т., Мат. 72, 5 т. Да ви кажа честно ако има такива резултати ще съм доволна. Ако баловете са подобни на миналогодишните ще му стигне за там, където иска.

# 318
То все някой телбоД променят, трябва да се следи и да си под напрежение Simple Smile

# 319
Вече не помня кой къде питаше и се притесняваше за бележките. Утре РУО СОФИЯ ще ги пратят на училищата от София:
http://ruo-sofia-grad.com/%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%b1%d … d0%be-vii-%d0%ba/

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 15:44 от maria77bg

# 320
Синът днес правили класно по БЕЛ и ми изпрати преди малко един от въпросите. Интересно ми е какво мислите.

"19. Темата за родното пространство НЕ присъства в:
 „Представлението“ („Под игото“)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“
 „Братчетата на Гаврош“  (Грешен отговор)
 „Хубава си, моя горо“"

Верният отговор бил "Представлението" /"Под игото"/.

Къде в стихотворението на Смирненски има тема за родното? Ако си говорим просто за пространство, като рамка - това е нещо по-различно.
Нито синът ми, нито аз можем да приемем, че градът има нещо общо с "родното". Градът е символ на нещо съвсем друго  - нещо враждебно, но не задължително родно.
Изобщо такива въпроси ме хвърлят в потрес. Добре, че навремето се учеше наистина литература. Сигурно ако тогава ме изпитваха на такива безумия, щях да намразя предмета.

На предишно контролно като грешен отговор му е зачетено, че стихотворението "Българският език" на Вазов не съдържало обръщение към езика. В разработките, които имаме, пише точно за диалог с него, не само с хулителите, а и има точно обръщения.
Не знам вече що за предмет е станал този. А моят се готви сам, няма частен учител, нито участва в обща група по преписване по време на ДО.

Отделно имали три въпроса, в които били дадени изречения и се питало нещо за "подчертаната част в тях", а такава нямало. Той ги е копирал у нас, но не ми ги е пращал. Няма и смисъл - то какво да дискутираме, като няма такава част и не е ясно за какво се пита.

Междувременно влязох в сайта и видях току-що теста и аз, понеже и аз имам отделна регистрация за там. Да, не видях нищо подчертано. За да може да мине към следващите въпроси е дал някакви произволни отговори. А тестът не позволявал и да се връщаш назад, а име текст и изречения, към които имало по няколко въпроса. И ако не знаеш, че тестът не те допуска да се върнеш и да си ги видиш, няма как да отговаряш на следващите въпроси.
Не знам вече и аз - има ли някакъв смисъл от това. Всъщност за себе си знам де.
Преди две страници постнах нещо подобно и още не съм убедена кой е верния отговор.
Племеникът е изкарал на ПИ МАТ на Регалия 94 точки ( отнели са му 5 точки от 22 задача, защо е сгрешил едни сметки после всичко съответно е грешно  и една точка от 20 въпрос, където на (1) е написал триъгълника OQN вместо NOQ. Разбирам, че питат кой с кой триъгълник е еднакъв и той не го е изписал по съответни страни, но в края на краищата става дума за един и същи триъгълник.

# 321
  • у дома...
На нашите днес им раздадоха бележките.

# 322
petiaivanov, кое му е грешното, когато описваш триъгълник и го наименоваш не точно в поредността, в която е даден в задачата, но си изписал правилно и трите му върха?
Да разбирам ли, че е грешно да напишеш РQR, вместо PRQ? Понеже в задачата е даден вторият вариант?
Или трябва непременно да се следва азбучност?
Да знам и да кажа на моя.

# 323
Здравейте, имате ли идея къде могат да се видят справките за минималния и максималния бал по паралелки за първо и второ класиране за Варна през 2017 и 2018 година? На стайта на РУО Варна намирам само тази за миналата година.

# 324
На нашите днес им раздадоха бележките.
Не доуточних, че горното съобщение е само за София-град. Моя грешка. Ще се редактирам.

# 325
  • София
И на Соня са ѝ взели точка за същото наименоване на триъгълниците.

# 326
  • у дома...
А кога евентуално ще пуснат достъпа до priem.mon.bg?

# 327
petiaivanov, кое му е грешното, когато описваш триъгълник и го наименоваш не точно в поредността, в която е даден в задачата, но си изписал правилно и трите му върха?
Да разбирам ли, че е грешно да напишеш РQR, вместо PRQ? Понеже в задачата е даден вторият вариант?
Да, точно така са го счели.
Обяснявам защо, макар, че не съм на 100% съгласна, тъй като става дума за задача, избразена на координатна система и няма писмено доказателство, а само се отбелязва наименование на триъгълник в едно празно квадратче.
Ами аз понеже навремето съм завършила математическа гимназия, мога да кажа, че е коректно, когато се доказва еднаквост на триъгълници, да се пишат съответно равните отсечки и след това да се изпше, че "едикойси " тръгълник е еднакъв на друг по съответни страни. Във въпросната задача се пита само напишете на кой триъгълник е еднакъв "едикойси"", без доказателство (да се намери на координатната система). И за това не съм много съгласна да се отнемат пълен брой точки, понеже детето е назовало върховете на верния триъгълник.

# 328
Петя, това, което обясняваш, и аз намирам за недопустимо. Цяла непризната за това - не.
Прекалява се много.  Меко казано.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 16:18 от Judy

# 329
Когато се описват еднаквости е редно да се записват правилно съответностите. Аз много държа на това, нямам идея дали и по училищата са обръщали внимание на тези подробности.

Общи условия

Активация на акаунт