СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 614
  • 801
  •   1
Отговори
# 300
Е, един мой преподавател даже си го е написал в учебника, ама карай
Такива учители има навсякъде, нека сме реалисти

# 301
Тя е от хората, които смятат , че са се родила на грешното място и всички около нея са профан до профана...
Стон, факт е, че умело се прави добро впечетление.Simple Smile

# 302
Отчайващо е положението с учителите.
Толкова им липсват кадри, че направо не знам откъде ги мъкнат.
Госпожата на занималнята в пети клас не можеше да решава задачите. Караше две-три деца да пишат решенията на дъската, а другите да ги преписват.
Същата им обясняваше, че като си сложи ръкавиците и губи равновесие hahaha

# 303
А, че аз вече не се впечатлявам от алгебричните глупости, които е способен да сътвори
Вчера  1-5x=2-3x , магически беше станало 1=-8x ..добре, че беше на последния ред

# 304
  • софия
Браво на децата, страхотни резултати!
Колко деца са се явили на изпита по БЕЛ в "Регалия" ? Доста силен среден резултат. Вече почнах сериозно да се притеснявам, че точките явно няма да стигнат и за 31-во....
Да бе. Нашите са момичета. Споко.
Убедена съм, че ще стане това, което трябва да стане. Освен това, за моята изобщо не е сигурно какво ще надроби на Деня.
Живи и здрави да са ни! Имат си път.

Учителката на Биси е като преобладаващите сервитьорки - не са си на мястото, за малко са и са минимум принцеси.

# 305
Колко деца са се явили на изпита по БЕЛ в "Регалия" ?
772
Спокойно, единици от момчета вадят чак такива силни резултати от вида 95+ и на двете, аз поне с това се успокоявам Simple Smile

# 306
Не съм убедена, Звънче. Днес направих опит да му направя преговор по БЕЛ, с триста зора издържа 30 минути. Доста неща е забравил по произведенията. .А уж там е по-силен, не ми се мисли как ще е с математиката
П.П Много деца, доста силна извадка...

# 307

Спокойно, единици от момчета вадят чак такива силни резултати от вида 95+ и на двете, аз поне с това се успокоявам Simple Smile

Значи, какво излиза? На тази възраст преобладаващо момичетата са мотивирани, амбициозни, осъзнати а момчетата още вятър ги вее на бял кон и се чудят защо майките им се опитват да им вгорчават живота. 😂

# 308
Днес ми заяви, че за пореден ден правя опити да му отнемам от времето за съществени неща. Тъкмо изучавал как се гледат гъби шийтаке и си правил бизнес план.

# 309
  • у дома...
А, то и девойките си мислят, че имат най-гадните майки. При моята комбинацията е още по-лоша - дъщеря на полицай е. Иначе момичето знае какво иска, знае къде иска да учи, ама ако може без да ходи на изпит и ей така да се събуди и вече да е приета.

# 310
  • софия
Значи, какво излиза? На тази възраст преобладаващо момичетата са мотивирани, амбициозни, осъзнати а момчетата още вятър ги вее на бял кон и се чудят защо майките им се опитват да им вгорчават живота. 😂
Не знам дали момичетата са по-мотивирани и амбициозни, по-скоро са по-послушни и изпълнителни. Това е натюрел и е характерно за пола, а не за възрастта.
Като се замислиш, колко от бунтовните, ярки личности и визионери са жени?

# 311
  • Някъде в Европа...
😃..Моят пък от няколко дни ухажва ново момиче. Вчера вече ми призна, след като го натиснах..Абе, гледам го, че отнесен, няколко вечери не ми дава да влизам в стаята му или след почукване - "защото вече не само говорели по играта, а и се гледали и го било срам" Викам му - е, от какво пък изведнъж..Всички приятели ме познават и досега не ти пречеше като говорех, докато играеш и ме чуваха"...И си призна 😁....само това ми трябваше сега - и влюбен да е..😁 успокоението ми е, че и тя искала в същото училище и сега с това го манипулирам - "хайде, учи, че да се съберете там.." 😁

# 312
Синът днес правили класно по БЕЛ и ми изпрати преди малко един от въпросите. Интересно ми е какво мислите.

"19. Темата за родното пространство НЕ присъства в:
 „Представлението“ („Под игото“)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“
 „Братчетата на Гаврош“  (Грешен отговор)
 „Хубава си, моя горо“"

Верният отговор бил "Представлението" /"Под игото"/.

Къде в стихотворението на Смирненски има тема за родното? Ако си говорим просто за пространство, като рамка - това е нещо по-различно.
Нито синът ми, нито аз можем да приемем, че градът има нещо общо с "родното". Градът е символ на нещо съвсем друго  - нещо враждебно, но не задължително родно.

На предишно контролно като грешен отговор му е зачетено, че стихотворението "Българският език" на Вазов не съдържало обръщение към езика. В разработките, които имаме, пише точно за диалог с него, не само с хулителите, а и има точно обръщения.

Отделно имали три въпроса, в които били дадени изречения и се питало нещо за "подчертаната част в тях", а такава нямало. Той ги е копирал у нас, но не ми ги е пращал. Няма и смисъл - то какво да дискутираме, като няма такава част и не е ясно за какво се пита.

Междувременно влязох в сайта и видях току-що теста и аз, понеже и аз имам отделна регистрация за там. Да, не видях нищо подчертано. За да може да мине към следващите въпроси е дал някакви произволни отговори. Тестът не позволявал и да се връщаш назад, а има текст и изречения, към които имало по няколко въпроса. И ако не знаеш, че тестът не те допуска да се върнеш и да си ги видиш, няма как да отговаряш на следващите въпроси, понеже това, върху което трябва да мислиш, не е пред теб.
Нещо в програмата вероятно има сгрешено. Сигурна съм, че учителката ги е качила с някакви подчертавания, но те не са излезли. Казах му да й пише за това, защото то се вижда, но тя може и да не знае, понеже си гледа нейния шаблон.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 17:20 от Judy

# 313
  • sofia
Аманда и Стон, трябва да ги съберете вашите двамцата да мислят бизнес-планове Smile вие с някакви тъпотии ги занимавате само....
Ето, Джуди междувременно потвърди, че са тъпотии Joy

И аз да задам тъп въпрос: нали няма да е проблем да получа дипломата за основно на 06.07 и трябва ли задължително да съм я получила, за да подам он-лайн документи за приема?
Планирам от 28,06 до 05.07 да ни няма в София. Мъжът ми се пък притеснил за двата учебни дни 29 и 30.... Satisfied

# 314
Веси, не знам тази година какво ще се попълва в заявленията, но ако се иска например номер на документа и дата на издаване?

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 17:07 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт