СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 710
  • 801
  •   1
Отговори
# 525
Пия си кафето и за шум съм си пуснала брифинга. Питаха дали след 15.06 ще върнат децата в училище. Отговорът: не, няма за кога.

# 526
Ами наистина няма за кога и няма смисъл след 15.06. Точно една седмица учене остава и не си струва организацията на целия процес за толкова време.

# 527
  • Велико Търново
То, дано влязат в училище на 15.09., че четох някъде изказване на министъра, в което споменаваше, че още не е сигурно.

# 528
  • Някъде в Европа...
Ами наистина няма за кога и няма смисъл след 15.06. Точно една седмица учене остава и не си струва организацията на целия процес за толкова време.
И аз 100 процента щях да го освободя по семейни причини ако се решеше да ги върнат. Не за друго, ами не си струва да си обръщаме режима за 1 седмица 😁, от която няма абсолютно никакъв смисъл...

# 529
  • София
За АК, доколкото си спомням, преди n-години, беше така:
1/ Изпит;
2/ Резултати + График на дейностите (появиха се в системата заедно с резултата от класирането в средата на април). Има дати за получаване на документите по приема (бяха към 20-25 април). Отиваш и получаваш. Там са посочени и документите за финансова помощ и срок за подаване (дали не беше края на май, не помня);
3/ Вадиш документите за финансова помощ и ги подаваш;
4/ Получаваш отговор за финансовата помощ (преди първо класиране от НВО и преди срока за записване за АК);
5/ Датите за записване бяха след първо класиране, но преди второ класиране от НВО. т.е. ако не се запишеш, губиш мястото си в АК, а  ако си приет по първо желание и другаде, имаш избор.
Не помня обаче кога се обяви таксата за новата учебна година.
Предполагам, че сега ще е сходна процедурата, но с по-съкратени срокове.

# 530
Ох, аз вчера видях сериозни пропуски в знанията по геометрия. Тръгва да доказва някакви неща, които са основни зависимости в правоъгълен триъгълник. Много ме е яд, че е такъв инат и не ми позволи да му помогна досега. Щях да му ги набия в главата:)

# 531
  • София
Аз не се съмнявам, че ще създадат необходимата организация за бърза проверка на изпитните работи.
По-скоро ми се струва, че с тези документи за финансова помощ не е толкова просто положението, защото винаги може някой нещо да е пропуснал, да му изискват допълнителни документи и т.н.
Ще видим.
Ние не кандидатстваме там де, касае ни само по тема заемане/ освобождаване на места в другите гимназии.

# 532
  • София
Red, доколкото се предполага, че човек е заинтересована страна да получи финансова помощ, би трябвало да си подготви документите добре и без пропуски. Колежът няма да натиска семействата да си свършат работата, за да получат финансова помощ. Е, ако някоя инстанция нещо е оплела, това е отделен въпрос, но това ще са по-скоро изключения. Съвсем ясно е какво се иска, ако си заинтересован, ще го извадиш и предоставиш. Ако не си, значи не ти е важно. Ако имаш въпроси, звъниш и питаш, не чакаш да подадеш, а те да ти кажат, че не е така. Поне аз така ги мисля нещата. Тези документи, който ги вади, са полезни и ако детето после кандидатства за разни летни школи в САЩ, които дават финансови отстъпки (понякога те  са в размер на 100%), .т.е. ученикът плаща само пътните разноски.

# 533
Аз не зная какви документи да подготвя и не съм подготвила нищо все още.

# 534
  • София
Prizma, надявам се да си права. Simple Smile
Аз не знам какви документи се изискват.
Чудех се дали заради ИП няма да се усложни ситуацията.
Не е невъзможно печеливши частни бизнеси по принцип да са отчели нулеви обороти през последните месеци. Тук може и да се намеси някоя бавна инстанция, която чакаш да ти издаде документ.

# 535
Ами пак гледах на сайта, но явно не откривам какви справки да вадя, нито за какъв период, нито в какъв вид. Предполагам, че тази информация се дава само на приетите, затова няма как отсега да се подготвя. Т.е. време ще си трябва и след обявяване на класирането.

# 536
  • София
Мария, има много стара статия по темата в Данибон - от 2013 г.
Тогава са изисквали документи за приходи от предходната година.

# 537
Няма как да седна да събирам документи по статия в блог от 2013 година Simple Smile)))

# 538
  • София
Разбира се. Simple Smile

# 539
Мария, има много стара статия по темата в Данибон - от 2013 г.
Тогава са изисквали документи за приходи от предходната година.
Май много неща искат, не само приходи, искат и документи какво недвижимо имущество притежаваш, също дори и движимо Simple Smile (кола/и), какви кредити имаш и т.н. Но докато не дадат ясен списък, всичко си е ЕЖК Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт