Открийте тайните на витамин Д и подкрепете имунитета си

• 10 141
  • 268
  •   1
Отговори
# 75
Предпочитам меки капсули, защото са по-удобни за преглъщане.

# 76
Предпочитам таблетки или меки капсули, защото са по-лесни за дозиране.

# 77
  • Пловдив
Меките капсули се преглъщат по- лесно и са с точна дозировка. Бих предпочела тях.

# 78
На капки, най-удобно ми е.

# 79
Под каква форма предпочитате да приемате витамин Д добавки - таблетки, меки капсули или капки? Защо избирате именно тази форма?

За витамин Д на първо място са ми течните форми - на капки. Не са трудни за дозиране, а и при сериозен дефицит с тях е най-лесно да се приеме достатъчно количество от витамина. Еквивалентът в капсули/таблетки в някои случаи би бил цяла шепа, повечето такива продукти са по 400 единици или не много повече, финансово също не би било изгодно. Освен че маслен разтвор идва най-"чист" като състав - няма нишестета, оцветители и каквото още слагат в таблетките за да станат такива.
Ако нямам възможност да вземам на капки, както в началото на извънредното положение се изкупуваше масово и нямаше по аптеките, следващото са ми меките капсули.
Твърдите таблетки са ми най-малко предпочитан вариант, при тях има повече добавени съставки които реално не са ми нужни за да си набавя и усвоя витамина.

# 80
Приемам вит D на капки. Чела съм че е по-лесно за усвояване.

# 81
И децата,  и ние приемаме витамин Д под формата на капки. Така ни го изписаха и като че ли свикнахме по този начин. Никога не съм се замисляла за разликата...

# 82
  • SF
Купувам си таблетки и пия редовно. Предписан ми е от лекар, защото имам недостиг на витамин Д. Лятото си го набавям от слънцето.

# 83
Таблетки предпочитам, по-лесни са ми за употреба

# 84
  • София
Витамин С на капки, според мен така най-точно може да се дозира.

# 85
  • Пловдив
Предпочитам да приемам Витамин Д на капки. Имам затруднения да преглъщам таблетки. За деца на капки също е много лесно.

# 86
За детето използвам на капки.

# 87
Предпочитам на капки , защото така ги давам по лесно на бебето си.

# 88
Предпочитам под формата на капки. По-лесен прием. Ненавиждам каквито и да са продукти - лекарства/витамини под формата на таблетки. Неприятни спомени от детските години.

# 89
Таблетки или капсули, по-лесно е за употреба, където и да си. За малки деца, разбира се, капките са по-удобни. Удобно е и впръскването със спрей.

Общи условия

Активация на акаунт