Намаления – Лято / Есен / Зима 2020 г.

• 111 434
  • 691
  •   1
Отговори
# 525
Не, цените на всички продукти, които се внасят (по редовния път), се адаптират към местната валута.
В смисъл? Ако продуктът струва в Европа 10 евро, в България ще е 10 лв? Това е пълен абсурд! Или друго имате впредвид и аз не съм ви разбрала ?
Да, това е факт за много продукти. Не за всички, естествено. И да, в Европа цените на много стоки са двойни (имам предвид марки, които се продават във всички магазини).

# 526
Лимонче, и аз гледам винаги цената да ми е изгодна и е ясно, че ще купя откъдето е най-ниска, но това с надутите проценти ми се вижда просто обидно към клиентите...прави лошо впечатление.

# 527
На кое пък цените са двойни в Европа?

# 528
Аз да потвърдя: Да, за много марки вкл Лореал, цените в чужбина примерно са 20€, а в БГ са 20лв.
За Емаг не е приятно, но пък от тях намирам често и най-ниските оферти, като търся нещо. Доволна съм.

# 529
  • София
За козметика не споря, не съм компетентна. Но за мен такова изравяване е нелогично. Един продукт има себестойност и ако тя е 2 евро например, как производителят ще я предложи в България на 2 лв, т.е 1 евро.
Да се твърди, че всички продукти са така, не съм съгласна.
Такова изравняване на цените при хранителните продукти със сигурност няма. Мога да го твърдя за млечните продукти, за охладени месни разфасовки и подобни. Например немсото краве масло има борсова цена 4 евро. Няма как някой да я изравнява за страните, в които се продава. За България  цена на това масло ще се ценообразуване така- 4 евро + външния транспорт ×1.956 ×1.2/ ДДС/+ вътрешния транспорт.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 10:35 от Ева на третия етаж

# 530
Не съм специалист, не живея в чужбина, но съм ходила по екскурзии и наистина цените на много храни са двойни (давам пример с храните, защото за козметиката вече се писа). Не се ли отклоняваме от темата?

# 531
Днес Фешън дейс имат РД,хвърлих едно око набързо,как се получава намаление на часовник с над 500 лв?

# 532
Храната в заведение, да.
биодерма Атодерм си купувах всеки път като ходех във Франция, 2 опаковки за 20 евро във всяка аптека...тука беше към 35 лв. едната.

# 533
Бобчита, вероятно...за да струва 1, 5, 10 лв след намалението... Sweat Smile Или пък от 600 на 100 лева...
Услугите, храната в заведения в чужбина са по-скъпи отколкото тук, така е.

# 534
Например немсото краве масло има борсова цена 4 евро. Няма как някой да я изравнява за страните, в които се продава. За България  цена на това масло ще се ценообразуване така- 4 евро + външния транспорт ×1.956 ×1.2/ ДДС/+ вътрешния транспорт.
Точно на немското масло цената тук е около 4-5лв. без намаление, което отговаря на твърдението по-горе. Не знам само колко се отнася до всички хранителни или не хранителни продукти.

# 535
Пропускате момента, че производството за Източна и Западна Европа на една и съща марка може да бъде различно. Ето така един продукт навън е 20 евро, а в България - 20 лв. Няма нужда да споменавам, че и качеството е различно.

Много хранителни продукти навън са на много по-ниска цена (да не кажа 2-3 пъти по-ниска и тази разлика определено не идва от ДДС и транспорт), отколкото в България - факт.

Има козметика в България с цена, която е  мноооого по-висока от навън - също факт.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 11:36 от Jerry19

# 536
  • София
Krystal 93, моят пример е за цена на кг немско масло, а не за брой.
Изравняване на цени от евро в лева, е направо абсурдно и нелепо, но всеки е свободен да вярва, в както иска.
Спирам да спамя.
Приятен ден 🙂

# 537
# 538
На Нотино до кога им е безплатната доставка? Сега исках да направя поръчка на едни кремове, видях, че ми искат 2 лв за нп и изтрих всичко от кошницата; питам, в случай, че размисля.
Скрит текст:
Картата ми отказва да прави онлайн плащания (освен в Алиекспрес, там се получава), а аз отказвам да отида до банката и така...

Преди дни направих поръчка от Мейкъп бг и не ми взеха прословутите 2лв, но там пък за безплатна доставка поръчката трябва да енад определена сума...

# 539
ЗD статичен код ми дадоха и по телефона. ОББ.

Общи условия

Активация на акаунт