Майски бръмбарчета - Тема 1

• 18 315
  • 332
  •   1
Отговори
# 105
И той е кърмен на поискване.

# 106
Привет!
И тук всичко е относително и индивидуално. Нашата бебка за един месец е качила 800гр и е +6см. Педиатърката каза, че е в нормата, но все пак в долната граница. Обясни ми, че диапазона е много голям и че ако качва за седмица 300гр и расте с 1см, това не означава, че темпа ще се запази. Можело да е повече или по-малко. Ами....да са ни живи и здрави бръмбарчетата и да си похапват Grinning

# 107
  • Пловдив
Здравейте.;Днес бяхме на преглед и му биха 2 ваксини и една през уста.Горкото така ревна,че и аз щях да ревна...59 см,1300 гр е качил,,ама тя пак го мери с боди и памперс.Иначе като разбра,че мислим другуят месец да ходим на море и едва ли не ни изкара безотговорни,,,Тя нямало да заведе толкова малко дете,особено сега,не знам си кво,,,Да не съм й звъняла ако има нещо...

# 108
Здравейте, мами Simple Smile Как сте ?
Редовно ви чета, но не съм писала скоро. И ние минахме на преглед - малкият ми сладур вече е 5500, 58 см Simple Smile Сложиха му ваксина Инфанрикс-IPV+Hib и ротарикс през устата. Много плака, баща му го държа, аз не можах. Сложихме му лепенка куул пач, дано не вдигне температура. Педиатърката каза довечера да му сложим нова лепенка и да не го къпем. Аз се чудя дали само още една лепенка ще му е достатъчна, защото в упътването пише на 4 часа да се сменят. Надявам се да понесе добре ваксините.

# 109
Здравейте мами, как са бебоците? Ние на 5ти станахме на 2 месеца вече сме 6.900 кг и 60см ( + 3.500кг и 9см.) изключително кърмен. Вашите бебета хранят ли се през нощта, нашия бебок спря да яде през нощта и спи по цяла нощ, последно кърмене в 21.00ч и после чак в 6.30ч сутринта, но наддава добре. Изключително спокоен, спи си добре не му се чува гласът, все едно нямаме второ бебе! След баткото ни който беше голям ревльо и не даваше за 2 минути да го оставя някъде, сега има справедливост! 😀😀

# 110
  • Пловдив
Деси,моят има пауза от 4 часа вечер,след това по 2,а като има колики си го слагам пак на гърда/...Иначе през деня е през час,ако сме навън може и 2 часа...Моят си е диване,късно засспива,ама квото-такова..

# 111
Здравейте,
Добре сме, сега във вторник ще ходим за втори прием ротарикс.
Иначе аз слагах почти 24 часа кулпач за всеки случай. Просто една лепенка я режех на 4 и като ги изразходвам спирам.
Ох, моят и през деня и през нощта си яде на макс 3 часа, рядко се случва да се излъже за по-голяма пауза. Но пък е супер спокоен бебок, не мога да се оплача.

# 112
  • Пловдив
За 3 ч мога да мечтая през деня,хахаха..Супер са 3 часа...Моят си е дивак,гукаме си по цял ден,хаха .Аз му сложих 2 лепеннки на 2 крачета,днес не съм.Днес пак дадох Панадол..На мен не ми каза да не го къпя.една приятелка ми го каза и аз реших вчера да не го къпем..

# 113
Добър вечер мами🥰Преслава расте вече е 4.кг и 100 но все още сме с жълтеница макари малко да е жълта 2 пъти и взеха кръв за изследвания от вената 😔😔😔 давам вече към месец глюкоза малко има на непцето.лекарката каза че е спаднал бирилибуна но не достатъчно и има завишени чернодробни ензими  .Посъветна и да идем в ст загора в Тракия парк при др Панайотова тя я прегледа каза че е кърмаческа и всичко е наред с черния дроб и си фенобарбитал шест прахче за 6вечери по 10мг но аз изчетах хиляди работи и против и за да се използва. Тази вечер не го дадах от страх кои са нормите на АСАТ И АЛАТ при малки бебчето ❤🙏🥺😔😔(сори за дългия пост)

# 114
Здравейте, момичета, как сте? Голямо затишие в групата, ама то е нормално с толкова много задачки🤪. Аз за себе си нямам никакво време😕. Откакто е топло и прекарваме доста време на вън, на малката сънят й е основно в количката, а в къщи мърмори и нищо не мога да си свърша през деня, та вечер си откарвам до 12-1 часа😂.При вас как върви?

# 115
  • Пловдив
Здравейте, момичета, как сте? Голямо затишие в групата, ама то е нормално с толкова много задачки🤪. Аз за себе си нямам никакво време😕. Откакто е топло и прекарваме доста време на вън, на малката сънят й е основно в количката, а в къщи мърмори и нищо не мога да си свърша през деня, та вечер си откарвам до 12-1 часа😂.При вас как върви?
Спокойно,и моят спи главно навън,понякога и там не иска...У нас не спи много,даже и късно вечер заспива-към 10-11-12 някой път...Та и аз почти нищо не мога да свърша у нас,добре,че е таткото ...

# 116
Тегаво е Grinning Баби нямаме на помощ, таткото ходи на работа, та общо взето сама си го гледам. Не си давам зор за домакинството - таткото пазарува, не готвя, а си взимаме готови манджи (по-разнообразно е, не излиза много по-скъпо, че е и по-вкусно понякога Grinning ). Само чистя, когато таткото е с него на разходка. На бебето още му гладя и стерилизирам всичко, а като остане време, винаги гледам да си подремна, за да има млекце Grinning През останалото време го разхождам, масажирам, правим гимнастика, къпем се и т.н.

На майките с две и повече деца - шапки долу, идея нянам как се справяте!

# 117
  • пловдив
Здравейте и от мен,  и при нас таткото ходи на работа и тъй като е частник гледа повече работя да свърши. Благодарна съм на Бог, че майка ми живеят до нас и тя много ми помага,  или с каката или с малкия. И аз все още гладя и стерилизирани  всичко. Митко също обича да спи повече навън, ако спи вътре мн бързо се насипва и аз пак нищо не мога да свърша , а гледам и с каката да се занимавам ,че понякога  има ревност🙂.
Преди 1 седмица бяхме при педиатърката ни вече сме 5210кг и 60см , но от две вечери кърмата ми намаля и почнах по един път да давам АМ. Сега на края на месеца ни предстоят първите ваксини.

# 118
  • Германия
Здравейте мами!
Ние с каката всеки ден имаме драми, за щяло и нещяло плаче, тръшка се, мрънка. Тази сутрин пак стана и започна да реве че не иска на градина! Ходи от 2 седмици пак, и сега явно пак е във фазата “не ми се ходи”, сутрин докато излезем успява да ми скоси нервите!
А Ерик е такова малко сладко ангелче! Милия толкова место кротува докато я оправям, обличам, готвя и т.н., не му се чува гласчето. Е, разбира се че и плаче понякога, бебе е все пак! 😉 тази нощ спа от 21:00 до 6:00 без да се събуди, предната нощ пак така от 22 до 6. Преди малко оставихме кака му в градината, прибрахме се и го сложих в легълцето да спи, той без да мрънка си заспа! Не знам с какво съм заслужила такова спокойно бебе, пу пу пу!
Утре са ни първите ваксини, дано всичко мине добре!

# 119
Габи Стоянова 643953, мина ли жълтеницата? Моят юнак е на 2 месеца и половина и още има лека, но почти изчезна. Нищо не съм му давала, защото и аз, и педиатърката сме на мнение, че за физиологична жълтеница най-добре да се чака.
Вече с бебо се нагодихме един към друг и успявам и вкъщи работа да свърша, но той е много спокойно бебе, е и гушкаво, но кой не обича да се гушка. Simple Smile
Днес бяхме на втори прием ротарикс и е качил досега 3090 гр и 12.5 см. Преизпълнява всички норми. В крайна сметка решихме да не забелваме и педиатърката е съгласна с нас. На чиста проба късмет я намерих и съм много доволна.
Днес ще пътуваме към мама за няколко дни и тя най-накрая да си види внучето.

Общи условия

Активация на акаунт