Доходите на жената преди раждането

• 19 534
  • 692
  •   1
Отговори
# 135
А, да бе, с тебе ще се занимавам. Това да не е изпитване по история. Мненията ти крещят, че имаш проблеми с жените. Отивай на психолог, скандализирането на бг-мамите няма да ти помогне да си намериш жена.

# 136
  • München, Deutschland
Темата, като много други, свързани с пари, отново приема грозни краски и изопачаване, по мое мнение.

Защо следва жената да заделя пари преди бременността си и да планира финансово периода, беше попитано по-рано? И то само приоритет на жената ли е, че тя да трябва да спестява?

- при изказванията, че жената следва да спести преди бременността си, се изхождаше оттам, че първата си остава и втората година вкъщи, за да гледа детето. Новопоявилите се разходи за дете следва да могат да се поемат от двамата, независимо дали са решили да го гледа жената, бабата, детегледачката или яслата. Щом са преценили в двойката да го гледа жената (или пък мъжът), явно са видели финансови, морални, лични или други предимства на това решение. Може жената да изкарва 5000лв и да отделят от тях всеки по колкото преценят за ясла. Може и да изкарва 500лв и тръгването й/му на работа да е финансово необосновано.  А може и да искат да се гледа това дете непременно и само от майка си. Което обаче не значи финнасовият товар за новопоявилото се дете да се поема само от единия родител.

Жената също така продължава да има лични нужди през периода, може да иска да купи подарък на бащата за рождения му ден, да похарчи за нещо видимо ненужно, за да се поглези. Това са неща, за които следва един млад, здрав, прав човек да може да помисли и да си подсигури, особено знаейки, че доходите му могат да паднат.

- при големи текущи разходи (напр. ипотека, гледане на друг човек и т.н.), става доста трудно за много семейства, ако единият доход отпадне и цяла година единият трябва да прави гимнастики да изкарва непременно повече. Считам, че точно тогава кариеризмът е не на място и че е много тъп момент бащата да се трепе на 2 работи, вместо да се прибира навреме и да се радват заедно на малкото човече.

- при раздяла с бащата (дори и той да продължи да плаща издръжка, което невинаги се случва, за съжаление), временна или постоянна негова нетрудоспособност или нещо по-лошо, майката би останала с пръст в уста или ще е изправена пред много трудности и лишения, които е могла да си спести с добро планиране.

Общо взето, това биха били моите лични аргументи да натрупам някакви спестявания преди бременност, като знам, че бащата нито ще си купи пържола само за себе си, както по-горе се намекваше, нито че ще остави мен и детето ни да мизерстваме. Просто го намирам за отговорно поведение на възрастен човек спрямо него самия, партньора му и бъдещото им дете.

# 137
Аз съм от хората, които искаха деца без да изчислявам и пресмятам доходи. На мен ми се струва късно да чакам реализация първо, после деца. Обърнах реда. Дохода ни е добър и на кантар и е общ. Никой не издържа другия, а издържаме заедно семейството.

# 138
  • Пловдив
Скрит текст:
Което ме подсеща за друг въпрос: Какво се случва, ако действително една такава жена и нейното дете биват напуснати от таткото на малчугана и жената няма закътани пари за черни дни? В такъв случай една неподготвила се и безотговорна с харчовете си (преди бременността) жена ще е уязвима и ще е пряко отговорна за поставянето на общото им дете в по-лоши условия на живот (без да забравяме и отговорността на напусналия мъж).
Дотук те толерирах, но това вече ми идва в повече. Значи, жената няма право да напусне насилник или тормозител, защото ще постави детето в по-лоши условия, особено ако напуска богаташ?
И е редно да се използва нейната любов и грижа за детето й (поне в повечето случаи, не абсолютизирам)?
Къде прочете всичките неща, които се опитваш да накараш да изглеждат сякаш излезли изпод моите пръсти? Rolling Eyes Вие сериозно ли сте чак толкова вманиачени да изопачавате и да си съставяте някакви черногледи сценарии, че и да отправяте критика към други хора (в случая към мен), че уж те са имали това предвид? Дайте малко по-сериозно!
 Има предостатъчно примери на разделящи се след раждането на дете двойки, затова и зададох въпроса си, който ти явно не разбра правилно и предпочете да извърташ нещата.

# 139
Жребчо, като не можеш да си позволиш скъпи жени, мини на по-евтини. Сега то не става жена ти да е мис Плеймейт, а ти безработен. Много са ти високи изискванията.

# 140
  • Пловдив
Автора не се ли сеща да се замисли, че може да има и различно мнение от неговото? Както и че трябва да приеме мнението на болшинството бгмами за релевантно, а не да приема за правилни само мненията, които му импонират?
Авторът на темата ясно и четливо е отбелязал още в първото мнение тук, че приема с охота и чужди мнения. И го е доказал неведнъж на различни страници в темата, обсъждайки написани от участниците в разговора мнения. Включително и отговаряйки и съгласявайки се за някои неща с жени, които в предходното мнение са се изразявали грубиянски към него. Въпреки това отношение, авторът се е съгласявал, когато счете дадено мнение за добре обосновано, защото е непредубеден и не таи лоши чувства дори към тези, които са го нагрубили. Smiley Ти от автора няма как да видиш грубиянско отношение към никой от форума, поради простата причина, че то не е присъщо за неговия нрав - нито по интернет, нито на живо.

# 141
  • София

Къде прочете всичките неща, които се опитваш да накараш да изглеждат сякаш излезли изпод моите пръсти? Rolling Eyes Вие сериозно ли сте чак толкова вманиачени да изопачавате и да си съставяте някакви черногледи сценарии, че и да отправяте критика към други хора (в случая към мен), че уж те са имали това предвид? Дайте малко по-сериозно!
Ами точно това говори твоят цитат. В такъв случай една неподготвила се и безотговорна с харчовете си (преди бременността) жена ще е уязвима и ще е пряко отговорна за поставянето на общото им дете в по-лоши условия на живот....
Пример - жената няма много резерви или ги е похарчила покрай детето, с идеята, че предимно мъжът й ще издържа семейството, особено втората година, а после пак ще започне да ги спестява. Защо непременно нейното харчене е безотговорно? Често срещано ли е да мислиш за раздяла точно когато си родила дете някому?
Може да е осигурена на МРЗ, в действителност да има сносен доход, но да го е изпукала покрай бебето.

# 142
Да, само подлярски праща заплахи на ЛС. Душичка златна той.

# 143
  • Най-красивата страна
Ако бащата е напуснал майката и детето,той би трябвало да продължи да участва в издръжката на детето .Така постъпват мъжете.Мунчовците забравят,че имат деца.
Ако жената е попаднала на Мунчо,естествено тя трябва бързо да си стъпи на краката.Такива жени в България има много.И те се справят .

Баща ми има втори брак с чужденка.
В брачния им договор има клауза,че ако се разведат по негова вина,той ще е длъжен да  поддържа стандарта на който са свикнали тя и сестра ми,докато тя се омъжи отново.
На сестра ми-докато стане пълнолетна.
Мащехата ми не е работила откакто се е родила сестра ми.
Той обаче има много добра професия и е способен да ги издържа.

# 144
  • Пловдив
Да, само подлярски праща заплахи на ЛС. Душичка златна той.
Защо пак лъжеш така нагло? Ръководителите на форума би трябвало да имат права да проверят изходящата ми поща с лични съобщения и сами да се убедят, че клеветничиш и думите ти са поредния прах във въздуха.

# 145
  • Terra incognita
Хаха, еее, как се нагледахте на мацката с 6- те бона, дето има наглостта да не заделя за дете.
Що не кажете нещо за хазартните типове, дето си изпукват и долните гащи по казина и лек живот? Те що не заделят, м? А колко от тях са семейни и са завлачили и жените си в дългове.
Примерите ви нямат ниаква връзка с представителните извадки.

# 146
Само на мен ли ми направи впечатление, че тунингованата мацка, първо е заделила пари за курсове по програмиране(което не е нито евтино, нито лесно), а после е започнала да работи на договор за в пъти по-малко пари.
От една страна е била безотговорна, да. Но от друга тези неща намекват за желание за нещо по-добро. А и не всеки иска да работи сервитьор цял живот. Удовлетвореността от работата не е само в заплащането, а и във възможността да се развиваш.
По въпроса на автора:
Не всяка си дава парите за глезотии и гримове. Обикновено тези пари се влагат в образование, жилище, (жените са някак по-склонни да излязат под наем, за да са самостоятелни, докато мъжете не толкова.) Отделно, малко са хората, които на 24-30 години имат висок доход. А това е най-често времето, в което жените раждат деца. Другото е, че жената, ако ще го издържа сама това дете, то тя нужда от мъж няма. Идеята на семейството е двама души да си помагат, да градят заедно общото бъдеще на децата си. Не единия да спестява с години, за всеки случай. Другия къде е в тази картинка?
По същия начин може да се зададе въпроса "Къде са парите на мъжа, от преди създаването на семейството?"

# 147
Да, но не е било само към мен и не сега. Ти си знаеш. Не аз бях споделила първа за нещастните ти опити към някои потребители (не само към мен, беше пуснал копи/пейст) да се "държат добре с теб". Ех, ех, ама Пиронч, то и в живота е същото. После не се чудиш защо все на теб и защо Вселената е кучка. Дишай спокойно, ти си бяло и добро човече. Хората, всички останали сме гадни.

# 148
  • Пловдив
Да, но не е било само към мен и не сега. Ти си знаеш. Не аз бях споделила първа за нещастните ти опити към някои потребители (не само към мен, беше пуснал копи/пейст) да се "държат добре с теб". Ех, ех, ама Пиронч, то и в живота е същото. После не се чудиш защо все на теб и защо Вселената е кучка. Дишай спокойно, ти си бяло и добро човече. Хората, всички останали сме гадни.
Тези с лаконичното "Ти си знаеш" ходи да ги разправяш на някой, който ще се връзва на клеветите ти. Допитай се до ръководството на форума, щом си толкова нахъсана да залъгваш хората тук, че съм пращал заплахи. Ако теоритично бях заплашвал наистина някого, отдавна щях да бъда докладван. А познай защо това не така и няма как да бъде така!? Smiley С това си поведение само показваш слабостта си.

п.п.: Докладвах те, защото клеветите ти са недопустими.

# 149
Ми хубаво. Браво. И за какво, че ти си разпратил на една китка потребители закани на лични ли ме докладва? Даже бяха сложили принт скрийн. Бе ти не си у ред с какви глупости се занимаваш.
кажи сега, дали е достатъчно преди забременяването 1 жена да е заделила поне 10К, за да може да ѝ се има вяра. Не ме гледай менИ, аз съм бита карта.

Общи условия

Активация на акаунт