Доходите на жената преди раждането

• 19 490
  • 692
  •   1
Отговори
# 480
Не е така, като проимаш ще видиш. Аз като възрастен имам много по-големи разходи. Просто като е малко детето и на мама ѝ се иска всичко от най-скъпото и доброто да получи бебенцето. А то обикновено няма нужда. Но мама, да.

# 481
Не съм сигурна. Минах периода, когато за мен скъпо и качествено бяха едно и също, та надали ще плащам за марки. Ама виж, за принципно ненужни неща може и да се подхлъзна. Човек, който не е запознат, първоначално винаги се нажабва с ненужни продукти, няма значение за каква сфера става дума - дете, хоби и или нова работа.

# 482
  • София
Аз говорех за целия период на гледането. Сега голямата харчи колкото мен, че и повече.

# 483
За новородено и малко дете не ти трябват толкова много пари. Аз на моето умишлено му купувам малко дрехи за сезон, носи какво носи и ги хвърлям, без да ми е жал. Абе като родиш, най-важното е човека до теб как ще се държи. Защото жената изяжда едно 90% от л**ната и ако бащата не е място, ще й е много, много трудно.

# 484
Момичетаи момчета от темата, само едно ще ви кажа:
Няма какво да го смятате. Искате ли дете, ще намерите пари. Аз много откровения съм написала в този форум и няма пак да ви занимавам, но ще ви кажа, че децата са най-хубавото нещо на света и всеки похарчен за тях лев носи многократно удовлетворение, в сравнение с всеки похарчен за някоя друга глупост.

# 485
  • София
Разбира се. 💜💚❤️

# 486
  • град-държава
За всеки базовите неща са различни. Моето дете например не е ползвало проходилка, имах хубава количка, но основно бях с ергономична раница. Кърмех, но после продължи да пие АМ, дори и в момента закусва с АМ - така и не пропи прясно мляко. Не е имало и няма една стая с играчки, но има много книги, кукли, конструктори. Няма таблети, ел.игри и пр. Не съм купувала Баленсиага, но наистина качествените и хубави дрешки и обувки не са никак евтини, после ги давам по други деца напълно запазени. Една мама я обзаведох почти за новородено и тя беше много изненадана колко са запазени. После искаше да ми ги върне, понеже още ставали, а и било жал да хвърля. Казах 'и да ги даде на друго бебе. Така че с на моето дете нещата са отгледани поне няколко бебета. 😄
Но само това да е. Тъпанарско е мъж да дели за себе си, а жена му и детето са отделно. Има жени, които са ок с това, затова за всеки си има човек.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 19:25 от Vermilion`

# 487
  • Най-красивата страна
На Жребчето пожелавам близнаци да има.

# 488
На Жребчето пожелавам близнаци да има.
Недей де, горката му жена.

# 489
  • град-държава
Колкото и деца да има, ако смята, че са отговорност на майка им, е без значение. Жената ще опъва каиша, но пък няма да я мислят за меркантилна използвачка.

# 490
Абсолютно задължително ми е да е способен да издържа сам семейството. Както и аз. Животът е непредвидим, утре може да ме няма, как да съм спокойна, че детето ми ще е добре, ако баща му не е в състояния да покрива каквото е нужно?

Иначе доходи винаги съм имала. Майчинството се плаща, сума ти жени работят цял месец за такива пари.

Черпенето е кавалерски жест в началото на връзката, той не се изразява в пари, а показва възпитанието на човека. Ако започне да го смята в банкноти, ако ще милиони да дава, не "струва" нищо.

Скрит текст:
Аз нямах собствени спестявания. Бях на 19 г., когато заживях заедно с мъжа ми. Работехме на едно място, имахме еднакви заплати, бюджетът ни винаги е бил общ, нито аз, нито той сме имали самостоятелни доходи или заделени лични средства. 7 г. по-късно, когато планирахме бебе имахме някаква основа, но ни изгониха внезапно посред зима от квартирата и решихме да купим имот, вместо да отиваме на нов наем. Каквото имахме, всичко замина в тази посока, преценихме, че покривът над главата е най-важен, а и аз си взимах нормална заплата от майчинството, той работеше, имахме си добър доход.

# 491
  • Пловдив
 ^ Горната история е поучителна и е пример защо е хубаво и двамата в една връзка да са финансово грамотни и отговорни. Simple Smile

# 492
Все още се чудя, какво се прави, ако мъжът просто няма. Да кажем, че е учител. Добър човек, дава всичко за жена си, за детето, за семейството си, но просто няма възможност. Ще отхвърлите този мъж, за да сте с някой, който изкарва повече и има повече понециал да ви издържа заедно с детето?

# 493
Дефинирай 'няма'. За мен е неразбираемо какво значи хем да дава всичко за жената/мъжа и децата, хем да няма. Или има и дава, или няма и не дава.

# 494
Не, чичи. По твоята логика само богаташите имат семейства.

Общи условия

Активация на акаунт