Доходите на жената преди раждането

• 19 492
  • 692
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Мъжът в едно семейство с деца какво го чака...бачкане и разходи по семейството, това е. Една сметка в ресторант на красиво маце ако не може да плати като ерген, не знам как ще преживее жена му да му разпределя цялата заплата, а децата да го врънкат за това или онова. Да не говорим, ако имате дъщери...
 Отпуснете ги малко тези душици, бе ергени! После е безкрайно по-гадно, повярвайте Simple Smile) И за жените и за мъжете.
Защо трябва само "красивите мацета" да заслужават ресторанти и семейство? Другите жени не са ли и те хора?

# 286
  • град-държава
Не знам Жребче, очевидно моя случай не е такъв. Ние заживяхме и много бързо заедно, та преди да се оженим сме имали добра основа да преценим дали сме един за друг. Детето също се появи след 10години заедно и вече в брак.
Със сигурност обаче един първоначално стиснат мъж и с отношение - всички сте алчни мръсници, силно ме съмнява изведнъж да стане щедър и добронамерен.

# 287
Това описание на  живота с родители и спестените не знам си колко хиляди е невалидно отвсякъде. Никой млад мъж няма да надипли спестени 50 000 примерно само защото е висял вкъщи 10 години. Да се хванем ли на бас Simple Smile

# 288
  • Пловдив
Скрит текст:
Да вземем 2 семейства, средностатистически. И двете семейства имат по едно дете - едното момче, другото момиче. И двете деца се учат добре, и семействата им влагат пари за тяхната квалификация, обучение и успех в живота. И двете деца завършват по случайност една и съща специалност и започват една и съща професия/работа. Но до тук с приликите.
Мъжът започва работа за 2000 лв /все пак до сега няма и ден трудов стаж/, жената за 1800 лв /нали има различия в заплащането между половете. Започват на възраст 23 години. Мъжът решава, че ще спестява за жилище, кола. Решава, че ще живее все още при родителите си, за да може да спестява повече, за разходи /дадени на родителите за храна и сметки/ и лични нужди харчи около 800 лв/месец. Той е на тази заплата 3 години, след това заплатата му става 2500 лв за 5 години и още 2 години е на 3000 лв. Сега мъжът е вече на 33 години. За тези години мъжът е изкарал близо 294000 лв, от които е похарчил около 120 000 лв за сметки и лични нужди, купил е кола за 10 000лв, ходил е малко и на вън за около 5000 лв и има спестени около 160 000 лв, с които спокойно може да купи тристайно жилище някъде в София. И е готов да си намери жена и да има деца.
Жената обаче поема по по различен път. Изнася се от вкъщи и започва самостоятелен и отделен живот. Да кажем, че тя следва развитието на мъжа - 3 години на 1800 лв, 5 години на 2300, 2 години на 2800 лв. НО има наеми и консумативи, харчи повече за дрехи и обувки, гримове, повече пътувания, излизане с приятелки. 500 лв наем, 500 лв храна и още около 500 лв за дрехи и другите разходи. Това е разход от 1500 лв на месец, за период от 10 години тя е изкарала 270 000, но е похарчила близо 180 000, а може и повече ако е по разточителна. Евентуално има спестени 50000-90000лв. Това е около 2 пъти по малко от това, което мъжът е спестил.
В този пример се очаква жената да живее в апартамента на мъжът, да се вози в колата му и да се издържа от дохода по време на майчинството. Това като цяло въобще не е честно в предвид, че и двамата имат доста сходни възможности и начало. Но както четох в темата - мъж без амбиции, без собствено жилище, без кола, живеещ с родителите често ще бъде отхвърлен от някои жени.
Единствения ресурс с който жената разполага е нейната фертилност, която обаче не е гарантирана и намалява пропорционално в сравнение с увеличението на ресурса, който един мъж може да осигури във времето.
Въпроса е - защо се изисква от мъжът да осигури толкова много ресурс, а от жената не се изисква? Детето е желано от двамата и в днешно време и двамата трябва да полагат грижи и да отделят средства.
За мен създаването на семейство и дете е отговорност и на двамата партньори по равно. Ако той е осигурил жилище, аз пък може да имам заделени средства, които да се ползват във времена на трудности или намалени приходи, болести или други непредвидени обстоятелства.
Мъжът започва работа за 2000 лв /все пак до сега няма и ден трудов стаж/, жената за 1800 лв /нали има различия в заплащането между половете.
Има различия в заплащането между професиите, които сами са избрали.

Това описание на  живота с родители и спестените не знам си колко хиляди е невалидно отвсякъде. Никой млад мъж няма да надипли спестени 50 000 примерно само защото е висял вкъщи 10 години. Да се хванем ли на бас Simple Smile
За 3-4 години един човек с подходяща нормална професия (без нужда да влага в акции, криптовалути или да се занимава с търговия) и придобити преди това умения може да натрупа милион или отгоре.

# 289
Има различие в половете при заплащане за една и съща длъжност, да. Това само дебил не го знае.

Мис Чичи, няма несправедливо. Това са лични избори. Да не е дремал у тях. Като е искал само да трупа, трупал е. Щеше да е несправедливо, ако са поставени и двамата в едни и същи условия насила. Личните избори не са принуда. Комбайнерките бяха по соца. Аз лично жени-волове не харесвам, както и работохолички. Едни невротични, подскокливи ми идат и обикновено не са добри майки, да.

# 290
На мен няма какво да обясняваш. Но мъж - служител на заплата, живеещ при техните, изнчалано няма как да е инициативен и да натрупа пари. Познавам 1 изключение, изключително кадърен програмист, наистина живее с техните и вероятно отдавна е милионер. Но той е наистина една бяла лястовица и това е.

# 291
ГосподинД, е за какво ти е все да ги пипаш?Simple Smile)

Не ги пипам с месеци, а понягока години. Просто си стоят. Ако се наложи нещо ( например преди години, трябваше да платя операция на мой близък в чужбина), взимам парите отивам в банката, вкарвам ги по сметка, пускам превод. Ако остана без доходи, ще си харча от спестяванията. Стават всякакви събития, фирми фалират, КТБ фалира, корона вируса и т.н. Имам много непредвидими фактори, за които е добре човек да има спестявания.  Преди доста години ми правиха операция на мен. Тогава доктора иска рушвет и аз пратих жената да вземе от спестяванията ми и да му даде. Рано или късно в на всеки живота има такива събития. Аз предпочитам да съм подготвен и да не го мисля, като се случи.

Откакто имам деца и аз се старая да съм сериозна с парите именно поради тези причини. Като млада не съм се интересувала изобщо, даже като немлада, но бездетна парите са били, за да ги изхарча за красиви неща. Съгласна съм с теб. Но ако ерген не може да плати на мома вечерята, да направи скъп подарък и тн, тогава къде е тръгнал? Той не може семейство да прави, не е готов. Той може да не иска и оргазъм да й достави, тези неща са свързани. Реалността преди брака и след брака е много различна и след деца и брак, нито жената ще има 5 часа на ден пред огледалото, нито мъжът ще може някого да впечатлява, а ресторантите и пътуванията ще бъдат свързвани с ужаса от пищящи бебета...А парите на мъжа обикновено ще са в ръцете на вечно недоволната му и разочарована от него съпруга. На фона на целия този ад, какво е една хубава романтична вечеря с красиво усмихнато създание ?

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 10:14 от CapelliTurchini

# 292
много съм съгласна с мненията в тази тема. Моят мъж също като бяхме гаджета плащаше, ама сега не е така. За децата не му се свиди, но за моите глезотии не му се дават пари.
Базила е много права, че тия работохоличките не са добри майка. Аз съм такава, мъжът ми е по-добрият родител.
Обаче аз се улавям как бавно и полека започвам да се поставям на първо място и да не съм толкова отдадена на фамилията, колкото бях, когато се омъжвах. Така , че да, всяко нещо си има цена, ако не си готов да я платиш, не е необходимо да се захващаш.

# 293
Голям страх какво ще стане, ако мъж пет пъти плати сметката, голямо окайване, все така ли ще е...
Ами не я изкарвай само на вечеря, излезте на кафе, излезте на разходка, споделете пътуване, посетете 1000 места, покани я у вас...

Ако нямаш високи доходи, казвай си направо, че в еди-кой-си хубав ресторант ти е по джоба да се ходи веднъж седмично (не "нямам пари", не с пишлегарски натяквания "ти ако искаш да ходим все по такива места, няма да ни излезе сметката" и прочее дребнави забележки), кажи го в положителния спектър, че ще ходите, но веднъж в седмицата.

Както някой каза, трябва да умееш и с 2 и с 200. Всеки нормален мъж, с успешна дълга връзка или семейство може това - да каже, че иска, ще го направи при първа възможност, че в момента няма, но в сряда ще има. Че възможностите му не са големи, но ще се яде и ще се пие и на почивка ще се ходи, ако ще да е в малък хотел и на столова.

# 294
Мъжът в едно семейство с деца какво го чака...бачкане и разходи по семейството, това е. Една сметка в ресторант на красиво маце ако не може да плати като ерген, не знам как ще преживее жена му да му разпределя цялата заплата, а децата да го врънкат за това или онова. Да не говорим, ако имате дъщери...
 Отпуснете ги малко тези душици, бе ергени! После е безкрайно по-гадно, повярвайте Simple Smile) И за жените и за мъжете.
Защо трябва само "красивите мацета" да заслужават ресторанти и семейство? Другите жени не са ли и те хора?

Ами покани дама, която не ти харесва физически, и създай семейство с нея.  Никой няма да ти се сърди!

# 295
  • Terra incognita
Моят мъж казва- "не е важно колко харчиш, а колко изкарваш".

# 296
В моя пример изборите са направени доброволно и от мъжът и от жената. Разликата е само, че от мъжът се очаква да има жилище, кола, добра професия, да е инициативен, да решава проблеми и т.н. Това са неща, които самите жени споделят тук. Може и по друг начин да е направено - мъжът да е теглил кредити ипотечен и потребителски за жилище и обзавеждане и да се е изнесъл. Така предполагам, че ще е по привлекателен.
Имаше и теми тук за изоставени жени, които не могат да забременеят. Мъжът си хващал млада мацка и веднага и правел дете. Мухльо.
Тук нямаше ли тема, за един който се изнесъл на по горен етаж, че да може жената да се наспива, защото не може да подсигури по голямо жилище. Мухльо.
Ако пък се нанесе при жената в нейното жилище, също е мухльо, че и използвач.

# 297
А, не знам, това са някакви твои интерпретации за мухльо. Според мен повечето жени слагат този етикет на мъж заради характера му преди всичко.
По същата логика можем да потърсим сметка на мъжа защо той смята, че след като осигурява дом, кола очаква жената да е домашна помощница, възпитателка, дойка на детето, че и да работи и тя. Това са някакви особености на самите хора как ще се стиковат, няма едни и същи ситуации.

# 298
  • Пловдив
Ами покани дама, която не ти харесва физически, и създай семейство с нея.  Никой няма да ти се сърди!
Ако бях харесвал само "красиви мацета" през живота си, щях да имам наполовина по-малко връзки досега. Твърде много подценяваш обноските, ума, начетеността и чувството за хумор у една жена! Изказваш се прибързано.

# 299
Добре, де...всеки иска да се размножава с най-доброто, което може да си позволи. Какво странно има в това. По-хубаво е богат мъж, отколкото беден. Направо недоумявам. Естествено, че по-млада жена е по-хубаво от по-стара, а красива от грозна, умна от тъпа и тн. Такъв е животът и законите на размножаването Simple Smile) Всеки иска хубавите гени... Аз съм супер невротична, обичам да работя и пак не бих погледнала безперспективен мъж. Ако живее с майка си, за да спестява пари, значи, че той просто не прави достатъчно пари. И аз ли ще трябва да живея с нея?

Жребче, не знаех, че се гони бройката Simple Smile)

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 11:02 от CapelliTurchini

Общи условия

Активация на акаунт