Лидл 140 - Здравей лято!

• 118 031
  • 2 088
  •   1
Отговори
# 1 050
Благодаря, момичета, значи не е било до липса на наблюдателност.
Соларният прожектор го споменавах назад, няма да хваля пак (цената му сега е доста добра).

# 1 051
Панайоту, в момента има бебешки мокри кърпи на 1,49 лв (на промоция). Аз ще взема от тях. При нас нямаше от мокрите кърпички с костенурка/слонче. Вчера май и мокри кърпички на Бочко не видях... Thinking
Аз исках да взема от кърпичките за почистване на грим, но забравих. И от интимния измивен гел няма никога син  (а искам да го пробвам). С дъщеричката сме доволни от варианта с розово.
Някой ще каже ли каква е разликата между двата вида влажна тоалетна хартия? Използвали сме оранжевата и я харесваме (макар, че от новата и "консистенция" имаше недоволни, помня). Интересува ме де факто каква е разликата вътре- в аромата ли предимно? Ако розовата е без аромат, изобщо няма да я пробвам...

# 1 052
  • Мадрид / София
Може ли помощ от запознатите с качествените зехтини - кое показва на етикета киселинността на зехтина (този е от испанската седмица):

Екстра вирхен е най-първото и качествено, няма дадена киселинност;
Вирхен е следващото също много добро, киселинност от 0,4 до 1 градуса
Леко (suave) е с дефекти ( от не съвсем добри маслини) и е вече с добавка на вирхен и рафинирано, киселинност 1 градус
Рафинирано - последно, с доста дефекти.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 16:37 от Angela61

# 1 053
Португалският има обозначена киселинност. И испански, и гръцки съм вземала с обявена киселинност от Била.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 16:39 от pticasprujina

# 1 054
Благодаря, Angela, за Екстра Върджин знам, но понеже се говори при избора и за киселинността, взех да се заглеждам повече в етикета. Но там пък явно няма информация за киселинността, чудех се как може да се разбере колко е (без анализ все пак, чак до лаборатория няма нужда да се стига).
Pticasprujina, благодаря, по-рядко посещавам Била, ще погледна следващия път какво имат.

# 1 055
Доста често споменавате тези мокри кърпи с костенурка, бихте ли показали кои са? Вчера върнах бермудите с цветята от миналата седмица, тъмно сините ми стават, тези са ми големи. На касата споделих, че исках да ги сменя, но няма налични. Попаднах на много готина служителка, тя каза, че имат, но са ги прибрали заради намаленията и ако искам да изчакам, ще ми извадят. Та ако някой търси от тях, нека попита. Относно количките, преди 2-3 седмици отидох на пазар, но се оказа, че нямам подходящи монети. Помолих на касата да ми уедрят, но този път беше някаква сърдита, само ми изсъска, че им е забранено да обменят пари. При вас така ли е?

# 1 056
  • Мадрид / София
Вирхен екстра е сока от взети маслини и изтискани. Затова е и най-качествения. При него никога не се дават градуси киселинност, при останалите вече се обозначава. По това ще разбереш за чистотата на зехтина. Ако видиш утайка в шишето зехтин, значи е с понижено качество, зехтин с дефекти.

# 1 057
Доста често споменавате тези мокри кърпи с костенурка, бихте ли показали кои са?
В момента имам само едни изостанали със слонче, с костенурката са отдавна изразходени. Бяха изчезнали и по време на ИП март при едно пазаруване ги видях, но взех само 2 пакета, защото реших, че пак ще си ги има. А и аз съм вече с големи деца и не ползваме чак в такива количества големи пакети. После обаче отново изчезнаха и ме хвана яд, че не купих повече. Много са хубави и без пари бяха! Кой знае сега с каква цена ще се появят, ако изобщо се появят. Иначе взимам от DM на Babylove.

# 1 058
Мокрите кърпички- но тези са със слончето (вътре са еднакви):

# 1 059
От написаното по бутилките и обясненото от Анжела, явно киселинност до 0,3% е екстра върджин зехтин. А пък дали е точно 0,25 или 0,18...едва ли ще се занимават да отбелязват много производители, ако изобщо някой.

# 1 060
В крайна сметка, значи стига да пише на етикета Екстра Върджин, трябва да е ок винаги и няма значение дали е отбелязана киселинността?

# 1 061
Ето ги, заповядай
Скрит текст:
Аз искам да помоля за снимка на хубавия лидълски чесън на прах, благодаря предварително!

# 1 062
Феникс, аз така го разбирам. Някъде на компютъра имам подробна таблица с качеството на зехтините, преди доста време я бях качвала в темата, ако я намеря, мога да я кача пак за любознателните. 🙂

# 1 063
Срещала съм за екстра върджин, че трябва да е до 1% киселинност, иначе препоръки до 0.8 (което е почти същото), както и че не винаги трябва да се вярва на етикета. Дано в повечето случаи си отговарят.

# 1 064
  • Пловдив
Вчера бяхме на гости и ядохме сладолед от Лидълската машина, еми току що се прибирам и аз с една (последната в нашия филиал). Някъде назад имаше момичета, които я имат, ако може да ми пратите интересни изпитани рецепти на ЛС ще съм благодарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт