Какво знаят чужденците за България? (тема за смях и сълзи)

• 47 252
  • 486
  •   1
Отговори
# 300
Относно това клатене... много често се е случвало да ме питат или да ме изпробват как го правим това българите, понеже аз използвам всякакви клатения на главата (различни от стандартните у нас ) стават обърквания
И аз така. Ето дори и сега като стана дума за клатенето на главата, започнах да я клатя и да се чудя аджеба кога как я клатя.

# 301
В чужбина отговарям с да и не - винаги, за да не стане фал. В България, както и да си поклатя главата, все ме разбират.Grinning

# 302
Май при нас клатенето е придружено с някаква мимика на лицето и затова става ясно.

# 303
  • Sydney
И как се оттича водата в Германия?

Това не го разбрах....

# 304
Има си вана. Или душ-кабина. Няма сифон на пода извън ваната. Очаква се водата да остане в нея и да изтече през нейния сифон Simple Smile

# 305
Точно защото няма, толкова пъти сме попивали и бърсали пода, понеже все на някой по веригата му се е задръстил канала и гледай после какво става.

# 306
Аз понякога между приятели използвам Тц за не. Много им е забавно. После на шега ме имитират. Даже се опитват и да го използват като си говорим понякога.

# 307
  • MI
На много места няма сифон в банята извън душ кабината и ваната, вкл. Италия. При условие че не се мокри останалото помещение, проблем не виждам. Проблем ми е липсата на душ кабина, много усложнява поддържането на банята, поне за мен.
Бях забравила жестовете ни за да и не колко са странни за несвикналите. Преди години превеждах на един колега чужденец на интервюта и все ме караше да повтарям въпроса, мислеше че бъркам превода. Joy
Тц го ползват и италианците. Първия път като го чух от ММ мислех че ми се подиграва. Grinning Както преди години като чух албанци да казват Айде чао и пак така помислих, че ни имитират. После осъзнах, че се ползва на целите Балкани.

# 308
  • тук и там
Е,тук им казват "италиански душ",на тези които са открити-няма душ кабина,само преграда прозрачна и подът е равен, а няма корито за душ кабина,но има къде да се отича водата,със линеен сифон са и специална система за отичане.Така   останала част от банята не се мокри.Във БГ,още повече преди години-си е била  най-вероятно баня,със обикновен сифон,където всичко плува и цялото помещение е мокро след душ.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 22:17 от Kaisia

# 309
  • Norge
Това е по-скоро офф, но да споделя: имала съм баня с два сифона: този под душа и отделен, в другия край на помещението. Добро решение при непредвидени обстоятелства (авария).
Преди няколко години застрахователните клаузи  се отнасяха много позитивно към по-голямата бройка сифони в дадена къща. Имаше се предвид канал и в кухнята. Но не знам дали това се превърна в общоприета практика и дали все още съществува.

# 310
  • MI
В панелките никакъв италиански душ не е масово.  Simple Smile Никъде не се оттича, всичко е вир вода, ужас за чистене. Всъщност не само в панелките, на повечето места където съм била на квартира. От тогава мразя такава баня, все чистиш и все влага.

# 311
  • На остров
Офтопик но как се казва тогава душ със стъклени врати но без под като на душкабина а със сифон във пода.
Останалата част от банята си е суха когато някой се къпе и ползва душа.

# 312
Аз пък мразя вани. Супер са ми неудобни, а в повечето случаи топлата вода не стига за да се ползват по предназначение. Кабините според мене са супер, но каквато и да е банята, най важно е да има добър отдушник. Иначе няма оттърване от влагата.

# 313
На мен пък ми се струват доста сложни за поддържане и миене душ кабините. Предстои ми ремонт на банята и понякога обмислям варианта за душ кабина, но ми се струва излишно усложнение за баня, която няма и 4 квадратни метра, а има и прозорец, който изкарва влагата за минути.

# 314
  • MI
Пони, слагай смело нещо, кабина, преграда, за каквото има място. Колкото и да изсъхва бързо, ако не избършеш после се вижда, най-малкото от варовика. Само не слагай гладко прозрачно стъкло, че е по-зле от без, много трудно се поддържа...
Извинявайте за спама.

Общи условия

Активация на акаунт