Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 19 075
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Mersi, Аш. Че се чувствах сам войн Simple Smile...

# 136
Не се чувствай сам войн, но още Матей е прозрял “блажени нищите духом, защото е тяхно царството небесно”.

# 137
  • в страната на чудесата
Нищите духом са според някои тълкуватели старозаветните ани Simple Smile, т.е. смирените Simple Smile
Смирението липсва критично - и у имотните строителоброкери и у “подгласничките” му, ако трябва да цитирам техните думи.

# 138
Ами той пак я обърна на имотна хвалба и като не е по темата, са го затрили. Не видях какво друго са му изтрили, но е факт, че или пише наивно, или платено. Няма как разумен човек да вярва, че един резултат на едно дете е показателен за цяло училище, или че шестица в СС + уроци закономерно може да доведе до провал на изпит. По принцип не зная как е в другите училища, но в СС не пишат лесно шестици. Така че този пълен отличник и на мен ми е съмнителен нещо.
Аш, защо пишеш неистини? Не ти отива. Казах, че двете момчета живеят в скъп квартал и едното учи в кварталното училище (което винаги е с добри оценки на матурите), а другото в Света София. Къде видя имотна хвалба и въобще да коментирам нещо за себе си? Уточних, че квартала е скъп, защото по цял свят в скъпите квартали е вероятно да има добри училища и София не прави изключение. В районите където цените масово надхвърлят 2000 евро за м2 обикновено има хубави училища, които съответно се падат квартални. В Надежда например, която е доста по-евтина вероятно е трудно да се намери наистина добро държавно училище.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 03:09 от Анонимен

# 139
  • София
Нико, понеже в другата тема изтриха, абсолютно необяснимо защо, разговора, а постът ти, в който предположи, че "вероятно не сме имали в квартала добро ДУ и затова се е наложило да запиша децата в ЧУ" искрено ме разсмя JoyJoyJoy, да ти отговоря и тук:
Никога не сме дори и обмисляли ДУ в основен етап. Избрахме конкретно ЧУ, което щеше да бъде избрано където и да живеехме.

# 140
Добре, че Нико се “премести” от НДК в Драгалевци, че нямаше и да чуем за Британика. Още щяхме да бистрим 20-то и 22-ро.

# 141
Нико, понеже в другата тема изтриха, абсолютно необяснимо защо, разговора, а постът ти, в който предположи, че "вероятно не сме имали в квартала добро ДУ и затова се е наложило да запиша децата в ЧУ" искрено ме разсмя JoyJoyJoy, да ти отговоря и тук:
Никога не сме дори и обмисляли ДУ в основен етап. Избрахме конкретно ЧУ, което щеше да бъде избрано където и да живеехме.
Аз казах, че според мен е нормално дете, което е започнало да учи от първи клас в хубаво частно училище да продължи до 12-ти клас в частното образование, а не да ходи в държавна гимназия. Ти каза, че според теб е по-добре след частно основно училище да се продължи в държавна гимназия. В хубава държавна гимназия обаче безпроблемно се влиза и от добро държавно основно училище и съответно не виждам причина да се набива една торба пари за частно основно и след това да се отиде в държавна гимназия. Истина е обаче, че наистина хубавите държавни основни училища са много малко и за много хора е трудно поради въведената уседналост да се запишат в такова. Затова предположих, че до вас няма наистина добро държавно училище. П.П. Кое е кварталното ви училище?

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 02:14 от Анонимен

# 142
  • София
Ти каза, че според теб е по-добре след частно основно училище да се продължи в държавна гимназия.
Такова нещо никога не съм казвала. Чети внимателно! Ти каза, че не виждаш смисъл да се набиват пари в ЧОУ, а после да се продължи в държавно, а аз ти огтоворих, че считам, че има много смисъл. Говорим за два много различни образователни етапа и много различна възрастова група на децата. Много различни неща са важни в двата етапа и съвсем различни въпроси стоят при избора на училище във всеки от тях.
Моят избор е направен в далечната 2005г., когато нямаше никаква уседналост и нямаше особен проблем да запиша детето в което и да е ДО в София, без изключения. От 10 години живея в Драгалевци, но тогава /за двете по-големи деца/ квартални ни бяха 119-то и 31-во, май се водят добри, но както казах, никога не съм се интересувала. Сериозно ли смяташ, че някой записва детето си в СС, защото няма наблизо добро ДО? Joy

# 143
Ти каза, че според теб е по-добре след частно основно училище да се продължи в държавна гимназия.
Такова нещо никога не съм казвала. Чети внимателно! Ти каза, че не виждаш смисъл да се набиват пари в ЧОУ, а после да се продължи в държавно, а аз ти огтоворих, че считам, че има много смисъл. Говорим за два много различни образователни етапа и много различна възрастова група на децата. Много различни неща са важни в двата етапа и съвсем различни въпроси стоят при избора на училище във всеки от тях.
Моят избор е направен в далечната 2005г., когато нямаше никаква уседналост и нямаше особен проблем да запиша детето в което и да е ДО в София, без изключения. От 10 години живея в Драгалевци, но тогава /за двете по-големи деца/ квартални ни бяха 119-то и 31-во, май се водят добри, но както казах, никога не съм се интересувала. Сериозно ли смяташ, че някой записва детето си в СС, защото няма наблизо добро ДО? Joy
Аз казах какво мисля. Пак ще повторя, че според мен е нормално дете записано в хубаво частно училище да продължи с частното образование до 12-ти клас. Още по-добре би било когато започне в хубаво частно училище да изкара и гимназията там, а не да се мести в друго частно. П.П. Относно основното училище много пъти съм казвал, че има значение какво е, защото средата, в която растат децата е много важна, а в училището прекарват голяма част от деня си.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 03:11 от Анонимен

# 144
Хубави частни гимназии НЯМА! Единственото изключение, което потвърждава правилото е ПЧМГ и АК. Всички останали са компромисни заместители на държавните и споменатите две.
На този етап изборът и възможностите са концентрирани в държавни гимназии. Частните, ако се справят, ще бъдат хубави след 20 години. Тогава ще са се доказали с резултати, а не чрез реклама във форум. Развитието на основните добри училища следва този цикъл.

# 145
  • София
Mersi, Аш. Че се чувствах сам войн Simple Smile...
Сори, че не те подкрепих, ама се занимавах с тукашния вирус. А там казах, каквото мислех за Британика. Пък темата за децата от СС, които горките не се справят с изпита след 7 клас, ми е толкова банална за другия форум, че няма докъде повече Grinning

# 146
  • София
“Събудих” Русалка!!!

# 147
  • в страната на чудесата
Е СС е с 20-годишна история, след 7-8 години ще видим успеха на Британика, иззи, мапъл, фюжън.

# 148
  • София
Може и да са успешни. Ако ДО в малките класове продължава да е лежерно в учебната част, а хората искат повече и са готови да плащат за това, ще се развие частното.

Изтрили са постовете на Нико за скъпите квартали от другата тема Simple Smile Бях се засилила да отговарям.

# 149
“Събудих” Русалка!!!
Не е спирала да пише във форума. Не вярвам да е било насън 😉

Общи условия

Активация на акаунт