Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 18 974
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дано! За много деца СМГ вероятно е призвание - хубаво е да могат да учат там.

А в НПМГ май има и изпит по физика?

# 586
А в НПМГ май има и изпит по физика?
Не само по физика, а и по останалите профилиращи предмети. Учениците могат да кандидатстват за съответната паралелка с резултат от областен кръг на олимпиадата или с резултата от състезанието на НПМГ по този предмет.

# 587

Кой чакахме за първа година НВО? Прогресивно и британика? Азбуки!!!

Не разбрах защо с толкова удивителни пишеш,Лейка. На Азбуки сефтето им беше миналата година.

# 588
  • В офиса
Мен силно ме притесняват тези лесни НВО-та. Уф..., дали пък да не легнем на "кълката" олимпиада (ясно че тя рибата в морето, но си разсъждавам за правилна стратегия за моето дете догодина) Не знам, НПМГ ги гледам, ами не ме кефят пушалните около училището, както и кенчетата от бира в градинките наоколо. То навсякъде има де. Ако минавах по-често покрай други училища, щях повече да виждам.
Да не е съвсем "мисли на лирическия герой", познато дете се премести в Златарски от АК. Не беше заради несправене с учебния материал. Сега беше абитуриентка, трябва да подсетя щерката да се чуят. След преместването и на двете постепенно престанаха да поддържат връзка, а момичето е много готино.

# 589
  • София
Мен силно ме притесняват тези лесни НВО-та.
Не думай - ама аз не разбирам и родителите като ревнат колко е трудно. Въпросната задача 22 по мат била толкова трудна - ами за нивото на седмокласниците според мен е лесна. А и направо са им я решили с първите две подусловия. Нас навремето щяха само да ни питат колко литра и колко км, а сега - направи уравнение за това, направи уравнение за онова - ми то така и баба знае. Та тази задача била за отсяване на математиците. Моляяяя Rage

И аз ги заглеждам НПМГ (по принцип науките и математиката са ми по на сърце).

Тинки, според мен пушилните са навсякъде. Не го мисли така Hug

# 590
  • София
Пред всяка гимназия има пушилня. Все по-често не пият бира, а енергийни напитки. Готвите се по двата фронта, пък каквото стане.

# 591
  • София
Готвите се по двата фронта, пък каквото стане.
Не те разбрах ...

# 592
  • София
Към Тинкърбел беше, твоят пост се падна по средата. Да действат по НВО и олимпиади и състезания за НПМГ.

# 593
  • София
Ахаа. То май трябва на олимпиада само по единия от предметите.

# 594
А имате ли отзиви от деца в НПМГ?
Аз също заглеждам училището и мисля то да ни е едната опция, но наскоро чух негативно мнение, но малко беше тип ЕЖК.

# 595
  • София
Дъждец, то негативни и всякакви мнения за навсякъде има, особено ЕЖК Simple Smile
А моят мъж, например, беше поразен, че 1АЕГ е в топ 10 по желание училища когато му обяснявах що е то НВО (той я е завършил навремето). Няма да ти казвам как се смя. Joy Каза "И за това ли ще е целия зор да ми тормозите детето?". Joy И за СМГ имам познати, които са го завършили и не искат и да чуят. И за НЕГ съм чувала негативи. Та много субективни отзиви има, нормално е. На мен НПМГ много ми допада, въпреки че и за там съм чувала не само добри неща. Познато дете се премести преди време там в 10-ти клас и твърдеше, че му е било доста трудно да навакса нивото. Дори родителите съжаляваха, че са си го причинили.

Май е време да се замислим за форумна ЧГ, то се е видяло, че децата поизкласиха и ще си трябва Joy

# 596
  • София
Айде сега форумна Joy Частни гимназии нали има много - все ще изберем нещо, ако не добутаме до заветните 90-95 т.+ по всеки от предметите Confused

Аз с един въпрос - сигурно може да се намери информацията в седмокласната тема, ама има ли някъде точковата система, обърната в шестобална? Напр. 94 точки от НВО на оценка 5.ХХ колко се равнява Thinking?

# 597
  • софия
Аз с един въпрос - сигурно може да се намери информацията в седмокласната тема, ама има ли някъде точковата система, обърната в шестобална? Напр. 94 точки от НВО на оценка 5.ХХ колко се равнява Thinking?
Никъде в нормативен акт няма подобно приравняване. Ако го правят някъде е измислено и незаконосъобразно. Има приравняване на оценката от 7 клас към точки.

# 598
  • София
Всяка година си я нагласят както им дойде, гледат да закърпят нещо като тройка, че съвсем им увисват сметките за знанията на децата о най-долния цифров сегмент.

# 599
  • София
Аш, както и Звънче каза, от доста време не се приравняват към оценки. Макар, че за нашите деца може и да ги върнат. Вече нищо няма да ме изненада, то можеш ли им хвана спатиите на МОН Stuck Out Tongue Winking Eye
И освен това си оптимист с тези 90 точки, минимум 95 си трябват, за да му е спокойно на човек, като гледам последните години седмокласните теми. Да не кажа 99-100 по МАТ Joy

Общи условия

Активация на акаунт