Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 644
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
За ЩЖ задължително без глутен.
Всичко останало си зависи кой какъв режим следва, защото очевидно има много такива.

# 346
Ти къде прочете, че става дума за тъпите ти въглехидрати? Според теб  глюкозата само от ВХ ли се образува? Относно без глутена- това не е панацея... Защото хората, които махат глутен, увеличават безглутенов и те, които са  царевица, ориз, картофи, което е още по зле. По добре изяж 1 филия пълнозърнест или лимец хляб с квас, отколкото другите... Ако се изключи млечни, глутен, захар, си става АИП и все пак това е временно и следва въвеждане на храни...

# 347
За ЕБВ антитела vca igm и igg пусках, но има и още два показателя, които май също са важни за откриване на хронична инфекция. Единият е EBNA. Още не съм се интересувала, защото антителата пуснах случайно покрай друго.

А коя е групата за вируса?

# 348
Не съм чувала  да има някаква определена група за ЕБВ вируса, освен онази, която спазва разни протоколи по Лечителя Медиум.

# 349
Групата, в която го обсъждаха е Автоимунен тиреоидит на Хашимото - алтернативни начини на лечение

# 350
Днес още -700 гр. Чувствам се като нов човек. Blush А изглежда ми се отразява по-добре и да приемам Глюкофажа на 2 пъти- вчера за първи път от месеци сутрешната КЗ беше по-ниска от тази с която легнах.

# 351
Долче, удвои дозата ли или просто я раздели на два приема

# 352
Елица, дозата пак си е 2000 мг за деня (максимална, нали знаеш, че Глюкофаж с бавно освобождаване не се делят таблетките), но просто я приемам 2х1000 мг. Но от първия ден на Еутирокс започнах да усещам подобрения (а от следващия ден започнах и 2х1000 мг Глюкофажа).

# 353
  • Cobrs
Момичета, много ще ми помогнете, ако ме насочите къде да прочета какъв режим е подходящ за вегетарианец с ИР. С какво може да се замени месото. Не съм особен фен на тофуто, сайтана и темпото, а и не са особено бюджетни за ежедневно ползване. Риба също не мога да си позволя да консумирам всеки ден. Много я обичам, но прясна и поносима ценово риба в София ми е трудно да намеря.

# 354
Има тема за ИР във форума в която се обсъждат и други режими, но в момента не се сещам как точно се казваше. Не е много активна обаче. Иначе аз риба си купувам най-често сардини в консерва (в Лидъл и Кауфланд има хубави- отцеждам мазнината и добавям малко зехтин), толстолоб филе или котлети, скумрия на промоция, хек също се намира на промоция, цаца...има варианти. Да се замени месото като хранителност ми се струва трудна работа, трябва добро планиране на менюто. Яйца ядеш ли?

# 355
Maggrat,
много яйца и по малко млечни.
Месото, така или иначе няма заместител. По-скоро е  важно да си набавяш нужния % протеини за деня.

# 356
  • Cobrs
Яйца ям с удоволствие. Млечните в по-ограничени количества, не ги обичам особено. Дали ще ми бъде от полза растителен протеин на прах? За съжаление бобовите съдържат много въглехидрати и не са подходящи за по-честа консумация 🙁

# 357
Maggrat,
може, аз също имам протеин на прах.
Слагам си в смутита като си правя.

# 358
Обсъждахме назад протеините на прах - с две думи, не са препоръчителни, освен ако не си високо ниво атлет, нуждаещ се от хранителна добавка. Протеините на прах не са храна, а хранителна добавка за специфични нужди.
Не са заместител на истинската храна. Ако не можеш да ядеш месо, остават ти риба, яйца и млечни. Месото няма заместител.

# 359
  • Cobrs
Благодаря, намерих предишната тема. Искаше ми се да опитам хранене с по-малко добавени мазнини от млечните. Не знам защо, но някак си трудно съветвам млечни с друг вид храна, хапвам си ги поотделно. Ще прочета всичко, каквото намеря по темата и ако имам въпроси, пак ще ви тормозя.

Общи условия

Активация на акаунт