Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 600
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
По тая формула аз трябва да съм 65 кила... Никога не съм стигала толкова освен като бременна. Абсурд.

# 571
Аз нямам и не съм имала никога повишен холестерол. Триглицеридите ми веднъж, може би 2 пъти са излизали над 1- но са били винаги в референтните стойности. Принципно са под 1 обичайно. Мен ме усъмни КЗ около 5,6- 5,7 - при това вече след като бях започнала да чета и да се интересувам за ИР. Нямаше кой лекар да ми каже, че тази КЗ не е ок- а референтните бяха дори до 6,5! Като симптоми имах сънливост, умора, напълняване на нетипични места, трудно отслабване....и понеже имах анемия дълго време отдавах оплакванията си само на ниското желязо...
Аз съм 160 см, сега като се замисля...на 59-60 кг не изглеждах толкова зле колкото си мислех тогава, на 54-55 кг бях екстра. Майка ми е 151-152 см, тежи 48-50 кг, стоят си и добре. Била е и 46-48 кг и също е добре- но на 42-43 кг беше като скелет (беше в болница за операция тогава и всички я знаеха и обгрижваха, изглеждаше все едно ще се счупи)... Няколко излишни кг може и да не са зле за здравето, НО зависи как/къде са разпределени. И дали са под формата на мазнини, вода или мускул тези "излишни" кг. Проблемът е, че повечето хора с проблем с теглото май имат по повече от няколко кг...
Та на мен лично ми е показател как изглеждам и как се чувствам с дадени килограми, не някакво число което е казал някой...

# 572
Ако това си ти, ми супер си, какво мрънкаш? Grinning

А този Марчев не го знам. И не мисля, че е прав.
Но наистина зависи къде са разпределени.
Имам колежка на моят ръст и е 75 кила. Но е разпределена много добре. Пищна е, тренира. Големи бедра, корем почти няма. Всъщност при нея повечето са мускули.
Аз като бях 75 кила определено не изглеждах като нея.
Аз тренирам, ама моите тренировки не са като нейните.
Аз съм бавна и мързелива. Пусна си някоя комедийка и си правя бавно и спокойно клекове, гири и други тям подобни.
А тя се сцепва във фитнеса.
Виждала съм жени които са 75 кила и повечето им са на корема.

Абе и мен жегите ме измарят и по-малко тренирам. Кростренажора сега даже по-рядко го карам.
Виж зимата по-мога.

# 573
Аз съм това, ама ще качвам още мускули, видяло се е 😊 ама това е тъпото, че той не каза - важно е да са мускули, а че лекото наднормено тегло не е проблем.
Иначе нападам протеина, там хлабаво няма, скоро си взех и кантар за мазнините - вътрешни 1.5 каквото и да значи това, подкожни 20%, надявам се да ги сваля до 17,18  и ще съм спокойна.

Минах и през гинеколог - всичко е перфектно, няма кисти, няма миоми,яйчниците са в норма.
След месец ще направя кръвни, точно половин година след като ми писна да съм все уморена и подпухнала и се взех в ръце.

# 574
Здравейте ! Моля за мнението ви за "Лираглутид "-Victoza . Благодаря !

# 575
С диета пробва ли?

За чий ти трябва да си биеш инжекции/гълташ хапчета като може да се постигнат отлични резултати само с корекция в храненето? За някои частни случаи, може и да има полза, обаче за масата е излишно пълнене на гуши на фармацефтичните компании.

# 576
  • Terra incognita
Някой знае ли как мога да преобразувам стойността на гликирания хемоглобин от mmol/mol в мерната единица, която се използва в България?

# 577
На мен при изследвания ми излизат и двете стойности, едната е в %.

# 578
Пишеш в гугъл HbA1 mmol/mol % и ти излизат конвертори за преминаване от едната мерна единица в другата.

# 579
Здравейте, следя ви от доста време, но съм пропуснала дали сте коментирали относно мнението на лекари за премахване на млечни и месо при склонност към образуване  на шипове. Имам ИР и избягвам въглехидратите, отделна обаче имам и шипове на тазобедрената става  , вече имам и болки, а съм само но 41 год.То реално не остана какво до ям - домати и краставици , пълен кошмар.

# 580
Не знам на лекарите какво е мнението, макар че се досещам какво е на болшинството, обаче майка ми има шипове и месото не ѝ обостря проблема. Обостря се от некачествено, преработено месо /колбаси/ но не и от истинско такова.

# 581
Към мнението на Миоки добавям и за рибата - дори най-скъпата сьомга излиза по около 4 лева на хранене, тъй като е много концентрирана на протеин и мазнини и повече от 100 гр аз не мога да изям.
Не коментирам и по-евтините видове, които също са прекрасни.

# 582
С диета пробва ли?

За чий ти трябва да си биеш инжекции/гълташ хапчета като може да се постигнат отлични резултати само с корекция в храненето? За някои частни случаи, може и да има полза, обаче за масата е излишно пълнене на гуши на фармацефтичните компании.
Това за мен ли е ?
Ако е за мен , помолих за мнение на някой който го е вземал . Знам ,че най-доброто за организма е се справи с правилно хранене . Но аз не се справям . И захарта в кръвта ми се повлиява по-вече от емоционалното ми състояние . Дебелея само като помисля за сладко ....И си помислих са една временна патерица ....

# 583
Да, за това питах с диета пробва ли. Ти пита някой за мнение, а не изрично за мнение, на който го е пробвал. Е аз ти казах моето мнение. Не си длъжна да се съобразиш с него разбира се, но и аз имам право да се изкажа. Решението ще си го вземеш ти.

# 584
С диета пробва ли?

Това за мен ли е ?
Ако е за мен , помолих за мнение на някой който го е вземал . Знам ,че най-доброто за организма е се справи с правилно хранене . Но аз не се справям . И захарта в кръвта ми се повлиява по-вече от емоционалното ми състояние . Дебелея само като помисля за сладко ....И си помислих са една временна патерица ....
Няма лошо да си помагаме с мнения ама това е несериозно... Медикамент дето не е хич безобиден и не е изследвано достатъчно какви са му страничните ефекти, със сигурност не се питат един куп непознати за него а евентуално го назначава лекар. То дори и да го взема някой, на този човек мнението каква работа ви върши? Щом някой е опрял до Виктоза, сигурно ще му е по-добре с нея отколкото без нея, като вече е закъсал толкова.
Първият резултат в Гугъл (щото съм любопитна и исках да видя на какъв принцип работи) казва че е по-малко предпочитан от метформина... това би трябвало да казва много. Надолу пише че води до отделяне на инсулин от панкреаса. Ами, мерси - в тая тема това е последното дето ни трябва. От инсулин се дебелее, в случай че не е станало ясно, а не се отслабва.
Ако все пак се брои за мнение на база използването му - работя в голяма аптека и виждам Виктоза доста рядко предписана, диабетиците тип 2 са масово на метформин или инсулин и метформин и още разни лекарства дето форсират бъбреците да изкарват захарта с урината и тем подобни. За да го предписват толкова рядко, аз поне виждам два варианта - или не е чак толкова ефективно, или страничните ефекти не си струват. Или и двете, евентуално.
Рядко си позволявам да съм чак толкова рязка ама просто съм в шок да видя някой как си "помислил" да приема Виктоза щото дебелее лесно...сякаш е бонбони това нещо и всякак се избира и взема. "Временна патерица" е метформинът, естествено пак назначен от лекар и за предпочитане при доказано читав черен дроб, макар че повечето лекари не си правят труда май. Това съчетано с хранителен режим и движение, разбира се. Ама пък то с тия две неща често няма нужда и от хапчетата, само с пробване може да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт