Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 595
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Искаше пак да ми дава направление за натоварване с глюкоза, но този път и с изследване на инсулин, били минали 6 месеца от първото, но ми видя едно от изследванията, бях си изследвала инсулин на гладно, каза, че бил в норма и се отказа от натоварването, даде ми направление за щитовидни хормони, утре ще ходя за тях да се изследвам, така и така ще ме бодат пак, мисля да изследвам желязо, пак една захар, инсулин да пусна ли? Моля за препоръки, да изследвам ли нещо друго ? Забравих в предния пост да напиша, каза ми, че са много по 2-3 яйца на ден, да съм ги ограничила до 1 два-три пъти в седмицата. Писа ми в  листа от прегледа, че съм с диабет за да можело личния да ми дава по-често направления за изследвания. Общо взето едно си знаят, едно си пеят. Аз само искам да знам със сигурност какво ми има, толкова много ли искам от лекарите.... Всеки път едно и също, тука има тука няма, можело да е диабет, можело да  е преддиабет, можело да ми няма нищо...

# 196
  • Paris, France
2-3 яйца са нищо ако си на кето. Много са ако си на веганска без мазнини. Сега ям по 5-6 дневно. Защо не я попита защо са.много и какъв е проблема с яйцата? Ако има предвид качество, може да си купуваш от хранени със сено и богата на омега 3 храна.

А как са ти б12, Д3, селен? Добре е да пуснеш инсулин..

dolce miele, аз говоря за хляб от истинско зърно, не този, на който пише с ръжено брашно и е 90% пшеничен и 10% ръж.

Дъщеря ми си купила магнезий с Б1, Б2 и Б3 и на него пише без захар и захарин. Обаче сладко. Гледам съставките - сорбитол. 🤩🥳🤑🥵😎

# 197
Щях да я питам, но явно е решила, че ми е отделила достатъчно време и ме секна с дължите ми 3 лв. за прегледа. Преди това ми измери и кръвното 100/70, винаги е максимум  90/60, но явно заради вълнението и това, че вървях пеша към 7 километра до кабинета е по-високо

# 198
Ееееех, жалко, Necha... Няма да я посещавам значи. Че той моя ендокринолога, дето е в Казанлък и не се брои за жив въобще, ми каза да пия Инозитол и да наблегна на месото и зеленчуците предимно.

# 199
  • Paris, France
демон, давайте координати на ендокринолози, от които сте доволни!

А това, че е в Казанлък или Сусурлиево не означава, че не чете, не е в крак с новостите и не е читав.

Офф- заралийките, мирише ли на липи в момента? Много ги обичам.

# 200
  • София
В майнатаун в неделя не бяха цъфнали още, та едва ли заралиите са ни изпреварили Simple Smile

# 201
  • пак там
Като заговорихте за лекари, огледайте се за д-р Пелов. Досега само разумни неща съм чела и видяла от него. Но не съм ходила на преглед все още. Има група във фейса, пуска и видеоклипчета, в които отговаря на въпроси.

Приема в София, доколкото разбрах, и не взима евтино, но...

# 202
Аз съм в групата на Пелов. 130 лв му е прегледа. Не съм ходила.. Преглежда в Бяла Слатина сега... Много хора са доволни от него. Иначе режима, който предписва е кето за 28 дни и после бавно въвеждане на някои неща... Иначе преди преглед иска доста дълъг списък със изследвания, но много адекватни, както и пълен списък какво ви е влизало в устата 14 дни-от дъвка до вода-подробно. Според него всичко идва от храненето. Факт!

# 203
dolce miele, аз говоря за хляб от истинско зърно, не този, на който пише с ръжено брашно и е 90% пшеничен и 10% ръж.
🤑🥵😎
Няма истинска пшеница, всичката е генно модифицирана от т.нар. вид "джудже". Не е ГМО, но не е това което е била преди 100 години. Твърде вероятно да е подобно положението и с други зърнени култури.

Въобще ако някой лекар ми препоръча да ям хляб, ориз и картофи, бягам с 200 от кабинета. Хал хабер си нямат от хранене, да си гледат лекарствата и да не препоръчват хранене на хората, че не само не им помагат с невежите си съвети, ами им вредят, а са полагали хипократова клетва...

# 204
  • Paris, France
Няма и истински картофи,  нито соя. Затова не ги и ям 🤩. Няма нищо лошо в пшеницата, която дедите но са яли. Яло я е цялото средиземноморие. Не са имали ИР, диабет, колкото имаюе сега и не са ставали по 150 кила.

В картофите има ген от кокиче и съдържат много лектин. Не знам дали има хора, които от поколения да отглеждат нормални картофи някъде в планината.

Ям ямс  когато свекърите правят, сладки картофи. Те са си техни и си ги садят от поколения. Чела съм, че 150гр купешки картофи вдигали КЗ повече от ямс, а той съдържа повече нишесте. Тествах, но късно и не се вдигна нито от еднпто, нито от другото, но да си знаете.

# 205
Невена, 99% ще каже, че по 2-3 яйца на ден вдигат холестерола Grinning и 1% - че са твърде много белтъчини и е вредно за бъбреците... Joy
Не е смешно, ама преди време бях купила инцидентно баничка със спанак и сирене на малката (само варианта със спанак харесва, понякога и угаждам) и майка ми ми вика" По-добре и препечи филийка с масло- да не е тесто." Laughing Аз и викам, разликата каква е всъщност?!
Шарки, за кой майнатаун става въпрос? Wink Понеже до нас- Пловдив (по пътя за училище на малката) липите прецъфтяха повечето вече, а отстрани на блока сега тъкмо ще цъфтят...

# 206
Невена, 99% ще каже, че по 2-3 яйца на ден вдигат холестерола Grinning и 1% - че са твърде много белтъчини и е вредно за бъбреците... Joy
Не е смешно, ама преди време бях купила инцидентно баничка със спанак и сирене на малката (само варианта със спанак харесва, понякога и угаждам) и майка ми ми вика" По-добре и препечи филийка с масло- да не е тесто." Laughing Аз и викам, разликата каква е всъщност?!
Шарки, за кой майнатаун става въпрос? Wink Понеже до нас- Пловдив (по пътя за училище на малката) липите прецъфтяха повечето вече, а отстрани на блока сега тъкмо ще цъфтят...
Абе принципно е права майка ти че маслото е по-добре от каквато гадост слагат вместо него в баничките... ама вярно българинът масово е свикнал че хлябът е по подразбиране и просто не се брои. Повечето хора ако ги питаш какво са яли, ще пропуснат да споменат хляба, а ще кажат само останалото, за хляба ако не питаш няма да разбереш. Е то хляб, другото е манджата там, какво толкова? И в същото време тоя хляб дето го нямат за нищо, твърдят че без него гладни ще останат... иди разбери.
За яйцата и на мен от време на време се опитват да ми пробутват тия неща за холестерола, обаче нали не съм ги питала та нямам и скрупули да ги игнорирам.

# 207
Натка, принципно понякога правя домашна баница на детето и знам какво има вътре общо-взето. Но като изключение и купувам и баничка със спанак. То и хлябът не е много ок и няма гаранции какво има вътре (независимо какво пише в съдържанието)- а малката не иска хляб тип Вита примерно или от цели зърна. Обикновено е типов някакъв. Иначе яде и от нвх "хлябове" и печива когато направя, но от известно време правя много рядко такива неща.

# 208
И по-добре, че не иска тия измислени "хлябове". Цял живот ям бял/добруджа хляб и да, имах проблем с инсулина, но поне със стомаха и произтичащите от там проблеми нямам.
Иначе за яйцата, яйчарка съм голяма. И преди си ядях доста яйца, баща ми все ме бъзикаше, че ще започна да кудкудякам. Сега ям по минимум две на ден, всеки ден. Нямам оплаквания.

# 209
  • Paris, France
В една група бях гледала резултати на вегетарианци, които са започнали (макар и с неохота) да ядат яйца, защото Нюкасълска, пости, тичане не им помагат. То е и логично на техните диети от леща, боб и подобни, обилно почти в масла и подправки. Всичките бяха подобрили холестеролите, КЗ, Д3 и всичко, за което се сетите. От 100 човека двама или трима бяха влошили показатели, но те си ядяха и това, което семейството им готви.

Долче, ако съм аз, отивам с папка проучвания по въпроса и питам, обяснявам и обучавам. Няма да ми мине това с яйцата и холестероша, нито за.многото протеини.

Всъщност, отдавна се научих да не ходя по доктори ако мога да се оправя сама. Знам, че няма да направя това, което ми казват за порциите зърнени, плод и бла бла и не искам да им губя времето и моето.

Общи условия

Активация на акаунт