Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 654
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Защо ги съчетаваш трудно млечните?
Аз бих могла да живея само на печени тиквички с  цедено кисело мляко или шопска/овчарска салата.

# 361
  • Cobrs
Не знам, не ги обичам “заедно”. Обичам единствено яйца на очи върху кисело мляко и сварен спанак или коприва, пасирани и със сирене. Обичам пържените тиквички само с копър. 🤷♀

# 362
Ами яж ги отделно тогава. Какво пречи да изядеш едното и след това да ядеш другото?
Ще трябва да намериш твоята формула, ако искаш да приведеж заболяването в ремисия.

# 363
  • Paris, France
Maggrat, в салатите, кълновете също има много протеин. Можеш да ядеш гъби. Когато съм на вегетарианска кето ям яйцата и гъби. Чувствам се страхотно.

Не пишеш имаш ли кила за сваляне, колко. Ако нямаш омазнен панкреаса или черен дроб може и вегански да се храниш, но с много спорт. Веганската диета е без мазнини. Тя работи при слаби, вече отслабнали, без омазнени вътрешни органи, особено жени, но само ако се окълцат мазнините, което означава без ядки.

Свалих си инсулина на първи час от 190 на 80 с Метформин, кетогенна диета, много ниско калорични кетогенна диета от 500 калории дневно и после нормално хранене със спорт. Това за 6 месеца. След това го свалих от 75 на 40 и 20, тоест падаше наполовина годишнл, като постех, спортувах и 1-2 месеца ядях кето.

Докато бях дебела или липсваха вит Д3 и магнезий оправия нямаше, освен с кетогенна.

Ако искаш вегетарианска ск таймираш яйцата около спорта, а в останалото време не ги ядеш. Заради мазнината това. Млечни не може да се ядат. Аз и плодове не понасям. Миоки чела за някаква диета с прости захари от плодове, но мене това ме влошава или не я правя както трябва.

Принципът е да махнеш или ВХ или мазнини. Ако си дебела това означава да махнеш ВХ, понеже мазнини влизат от собствените ти. Ако едното не работи пробваш другото.

dolce miele, тихичко честито. А, дано!

# 364
Невена,
Скрит текст:
днес закръглих на -3 кг- без да променям предишния си хранителен режим. Blush Представяш ли си да правех каквото ми каже предишната ендо и да бях купила онова "лекарство"? Close 
Скоро не съм яла гъбки с яйца- хубаво ме подсети. Grinning

# 365
Аз и плодове не понасям. Миоки чела за някаква диета с прости захари от плодове, но мене това ме влошава или не я правя както трябва.
Ама не съм чела за такава диета бре! Казах, че на веганско хранене без почти никакви мазнини, може да се свали инсулина и да се въведе в ремисия инсулиновата резистентност, НО за сметка на много дефицити и скапване на цялостното здраве, включително загуба на мускулна маса, съсипване на кожа и зъби.
Скрит текст:
Справка - физическото състояние на изявени веган доктори и стотиците лични разкази на бивши вегани в ютуб.
Механистичното обяснение за това е цикълът на Рандал, който обяснява процесите на конкуренция между глюкозата и мастните киселини за усвояване и употреба като източник на енергия.

# 366
Кои са тия изявени веган доктори?

# 367
Michael Greger, Dr. Barnard, McDougall имаше и една жена, но не ѝ помня името някаква Пам мисля. Има и доста други, но не са така известни (на мен поне)=
Който се интересува, може да си намери едно предаване London Real има интервю с Грегър и с Бърнард както и с Шон Бейкър - първите двама са вегани, третия е carnivore. Вижте ги какво и как говорят и сами си направете изводите. Никого не агитирам за нищо, просто погледайте някое и друго интервю.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 17:18 от Миоки

# 368
Здравейте, може ли да ми кажете как точно протича изследването за ИР и дали има някакви предварителни изисквания, които се спазват. Имам спомен, че предния ден трябва да си ял въглехидрати повече или нещо такова, или греша?

# 369
В първия пост пише.
Точка 5 ако не се лъжа.

# 370
Също така, в сайтовете на някои лаборатории пише какви са изискванията.  Предполагам, ако се потърси в Гугъл с "оггт" ще се намери. По-хубаво да се прочете и оттам, че е написано подробно, по време на изследването не трябва да се яде и пие  (някъде позволяват по няколко глътки вода), не трябва и да има движение. Предните дни не трябва храненето да е нисковъглехидратно, за да не се получи фалшив резултат.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 20:54 от dolce miele

# 371
Привет, момичета,
минах  заветното ходене при ендо  6 месеца след приема на метформин. За щитовиндите изследвания се усъмни , че може да не са излези верни и ме прати в друга лаборатория. На  ехографа излязоха три възела, като единия й се видя  голям и иска биопсия. Намали ми метформина от 1500 на 1000. Всичко останало и  се видя добре, включително нома 1.55, глик. хемогобин 5.60,  кз 5.75 / била в реф. стойности/ Не че очаквах да чуя друго. Не беше особено разговорлива като за първи преглед, учуди се че съм направила толкова подробни изследвания.
Междувременно минах ехограф вътрешни органи,  нямам омазнен/увеличен ч. дроб, панкреас, жлъчка, бъбреци всичко в норма.   За тези ми килограми си е цяло чудо.

споделям  щитовидни показатели от последните две години

юни 2018
ft3 - свободен T3    4.39      /3.10- 6.80/
FT4 - своб. Т4         16.21     /12.00- 22.00/
TSH                            1.260     /0.300- 4.200/

ноември 2019  -тогава ми откриха ИР.  предното ендо прецени ,че на тези показатели  ЩЖ може да почака, с преоритет бил инсулина ./ тогава почти 15, сега 6.
THS 2.500  
TAT  10                 реф до 115
MAT  10.80          ДО 34

1юни 2020 съмнителните резултати
TSH        2.960      ref 0.350-  4.940
FT3       11.400           1.880-  3.180
FT4       1.500              0.700- 1.480

повторени преди няколко дни в др. лаб.

TSH             3.240         0.300- 4.200
FT3 СВОБ.     4.90        3.10 - 6.80
FT4 своб.     16.20     12.00 - 22.00

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 23:55 от Птиче

# 372
Птиче,
резултатите ти са общо взето добри за сега, освен малко високото Тсх, но то все пак не е щитовиден хормон, а на хипофизата.
За възлите има разни алтернативни и успешни методи. Поразрови се, доста хора са стопили възли по един или друг начин.

# 373
Птиче, при мен последните 2 изследвания на ЩЗ бяха с покачващо се ТСХ- като февруари Т3 ми беше над норма (нещо примерно около 3.500 при референтни около 3.000- обясниха ми тогава е една тема, че въпреки че Т3 било над нормата, това всъщност било показател за ранна хипофункция). И на последните изследвания от май действително Т3 вече беше в долната 1/3 или 1/4 на референтните...та при мен явно от ЩЗ идваха някои проблеми. +откриха ми и 1 хипоехогенен възел което май не е много ок... Thinking Вече дали това толкова високо Т3 е било достоверно при теб- кой знае...Дано се оправят нещата с възлите! А, за антителата- в темата за Хашимото се коментираше, че има значение дали са ти примерно 10 пъти под референтната стойност или 5, или 3, т. е. колкото по-малко, толкова по-добре...За неомазнените органи вероятно е въпрос на късмет, сигурно просто не са ти слабото място. Как се чувстваш иначе?

# 374
Michael Greger, Dr. Barnard, McDougall имаше и една жена, но не ѝ помня името някаква Пам мисля. Има и доста други, но не са така известни (на мен поне)=
Който се интересува, може да си намери едно предаване London Real има интервю с Грегър и с Бърнард както и с Шон Бейкър - първите двама са вегани, третия е carnivore. Вижте ги какво и как говорят и сами си направете изводите. Никого не агитирам за нищо, просто погледайте някое и друго интервю.
Аз съм фен на Майкъл Грегър. Гледала съм повечето му интервюта и смятам, че са страхотни и много полезни. Поне има твърда позиция, за разлика от други, които си сменят мнението с всяка книга, която издават- Марк Хаймън

Общи условия

Активация на акаунт