Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 33 269
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, намерих подобни, без добавки и ВХ.
Омегата, която поръчвах обаче се оказа “слаба ракия” и сега съм в търсене на нова. Ползвах Holland&Barret, някой от другата тема ги беше препоръчал.

# 526
Трябва да се внимава с добавките омега 3 и рибените масла. Лесно оксидират и има риск от съдържание на алдехиди. Най-добре да се яде риба, а добавките в краен случай. Аз не мога да препоръчам нищо. Тези които взимам не съм сигурна че са отлично качество, а и каквото да е качеството, ако не са съхранявани правилно или са стари, пак има риск.
С две думи, взимам в краен случай, ако рибата ми е малко.

# 527
Здравейте, момичета. Искам да ви попитам колко дни преди изследването на инсулина и кръвната захар въглехидратите трябва да са 150 грама?

Никой ли няма представа Frowning1

# 528
Няма определено време. Няколко дни биха били достатъчни да превключиш от горене на мазнини към горене на глюкоза за енергия, но колко точно никой май не знае.

# 529
Здравейте, момичета. Искам да ви попитам колко дни преди изследването на инсулина и кръвната захар въглехидратите трябва да са 150 грама?

Никой ли няма представа Frowning1
Аз писах вече- около седмица. Wink Сигурно не си го видяла...Потърси в Гугъл  "ОГТТ" и мисля на някоя от лабораториите (може би Синево, а и не само) излизаше повече инфо за натоварването- как протича, какво и как се прави.

# 530
Аз изследвах скоро и проучвах въпроса, в лабораториите пише поне три дни.

# 531
Аз бих НЕограничавала вгх поне 5 дни, даже седмица.

# 532
  • София
Момичета, дайте име на добър еднокринолог. Гледах на първата страница, но няма имена. Зачетох се в коментарите ви и видях много от симптомите, които и аз имам, но и двамата ендокринолога, които посетих не обърнаха внимание на това.
Сутрин едва се събуждам... по 15м седя в леглото докато успея да стана, вечно уморена, изнервена до безкрайност и някаква чувствителност ужасна, от нищото ми иде да заплача.
До колкото прочетох това е свързано с TSH и f3/f4 или поне това разбрах.
Засега пия само ГлюкофажXR 2x500

# 533
  • Terra incognita
Какви изследвания се правят за устсновяване на ИР? И на какъв профил трябва да отговарям?

# 534
ИР се установява с кръвен тест най-често - обикновето натоварване с глюкоза и/или сваляне на анамнеза - с други думи отговаряш на критерии, някои от тях са:
- наднормено тегло/затлъстяване в коремната област
- постоянна умора
- некачествен сън
- озверяване от глад
- психични проблеми - раздразнителност, депресии
- кожни проблеми
- други незаразни заболявания - високо кръвно, бъбречни проблеми, затлъстял черен дроб, ревматоиден артрит и други артритни заболявания, подагра, поликистозни яйчници и др.
- проблеми с други хормони
- други здравословни проблеми с неустановен характер

Всички тези проблеми говорят за потенциално наличие на ИР и вътрешно,системно възпаление на организма.

# 535
  • Terra incognita
Сега съм бременна, но преди бях с нормално тегло. Само след първата бременност видях зор, докато отслабна, но коремът винаги ми е бил проблемна зона. Имам хипофункция на ЩЖ, с другите неща съм ок.
Но имам богата фамилна обремененост с диабет тип 2 и като прибавим два пъти гестационен диабет- заплахата е огромна и трябва да се следя. Колко често да си правя профилактични изследвания и какви?

# 536
Аз даже бях с поднормено доста години като в последните 5-6 започнах леко да качвам и бях стигнала до нормално.
Корем голям нямах , само леко шкембенце което си личеше като обуя дънки и ме стиснат в талията и пак имах някои от признаците които изброих - болки в ставите, възпаление в едното рамо и в едната тазобедрена става, които оставиха постоянна болка и неразположение след преминаване на острата фаза, чести хипогликемии след ядене на пакетирани храни и озверяване от глад след ядене на повече ВХ като ориз например.
Последните 5-10 години започнах да получавам едема в краката лятото - подуваха ми се в жегите ставаха на тупани.
Сънят ми също беше лош, разбрах го чак след като минах на режим и усетих разликата. Имах силен косопад и проблемна кожа на лицето.
Всички признаци които имах ми казваха, че са от възрастта, така ще е занапред, да свиквам. На 43 съм, а се чувствах като 80 годишна бабка. Е ми оказа се, че не било задължително и няма нужда да свиквам.

# 537
Аз бях същата, като Миоки - последните години качих 5-6 кила, корем видим нямах, но паласчици и шкембенце над колана. Абе нищо особено, но ми тежеше и пречеше. Озверяването и прилошаването от глад, обилен цикъл и други хормонални проблеми обаче ме накараха да взема мерки. Намерих режима и съм безкрайно доволна. Всичко ми влезе в норма - никога повече не ми притрепери от глад, цикълът ми стана, както ми беше като момиче, шестте кила се стопиха веднага, наспивам се идеално. Сега, ако питаш разни мои познати - много са притеснени за мен, защото им се виждам “кожа и кости”, но всъщност това е моето тегло, с което се чувствам леко и добре.

# 538
Момичета, благодаря ви за информацията. Ще приемам още няколко дни повече въглехидрати за всеки случай.

dolce miele - мерси, не съм видяла.

Искам да ви попитам може ли да се прави това изследване без да ми го е назначил лекар, а сама да отида в лабораторията или ще ми направят проблем?

# 539
Искам да ви попитам може ли да се прави това изследване без да ми го е назначил лекар, а сама да отида в лабораторията или ще ми направят проблем?
   Аз си правих обременяване с глюкоза в Цибалаб, без да съобщавам лекар. Нямаше проблем. Реално го правих по съвет на лекар, но нямах някакъв документ или направление.
       Дамата държеше повече да разбере изследвана ли е скоро кръвната ми захар и дали не е много висока. След като ми взе кръв, провери за всеки случай с глюкомер.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 13:33 от Lams

Общи условия

Активация на акаунт