Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Днес пак ме питаха бременна ли съм в работата. Ще се гръмна. Аз се чудя дали да ида при този доктор Асьов тоя път. Бил млад, много го хвалят. Първия път аз сама си назначих обременяване с глюкоза след като Лазарова от Ендокринологията на инсулин на гладно 13 каза, че съм супер, а момичетата тук казаха че хич не съм супер. Та после лъсна истината. Но сега планирам пак обременяване. Вие от коя лаборатория сте доволни? За самата ИР досега я контролирах и оправях положението с движение. Но това стоене в къщи по време на извънредното положение ми разказа играта. Страх ме е от страничните ефекти на хапчетата, защото имам много слаб стомах, но накрая ще се принудя сигурно.

# 616
  • Пеликания
Движението е важно, но храната е основното, което трябва да се промени (поне според мен) От както съм почнала режима съм с 6-7 надолу и талията се стопява и продължавам да свалям, дори не се сещам за храна понякога и това без лекарства (но ми бяха предписани).
На какъв режим си? Витамини пиеш ли? Предполагам четеш всички мнения в темата, защото поне на мен много ми помогнаха.
Аз ще ходя при д-р Артин Магардичян във Варна, но заради възли на ЩЖ. За КЗ и инсулина вече само ще си правя контроли.

# 617
  • here, there, everywhere
Аз също влизам с питане. Някой правил ли си е изследване в Бодимед в събота? Искам да направя обременяване с глюкоза и да си проверя щитовидните, но не знам дали същия ден ще ги направят или ще сложат кръвта в хладилник за понеделник? В Пловдив само на “6ти септември” работят в събота. Ако кръвта престои се чудя дали ще се отрази на резултатите...
Ако някой има опит ще се радвам да сподели.

# 618
Дами, споделете някакво ефикасно средство срещу запичане, че от намаленото количество храна + метформина, ми се .......... Взех си разхлабително за диабетици, ама ефект никакъв. Единствено резултат има с Дуфалак, но пък е много сладък.

# 619
Пектин, хуск.

# 620
  • София
Краве масло всяка сутрин. Аз си го мажа на парченце бадемово хлебче. Вече съм разказвала откъде “взех рецептата”.

# 621
Аз не знам дали тук се похвалих,че бях на гинеколог 6 месеца след старта на режима. Преди това , дори и в младите ми години все бях цитонамазка 2Б група, къде някоя раничка, къде течение, нередовен цикъл. Тази година - цито 1ва група, всичко перфектно и яйчници и матка. Определно имаше някаква настройка в организма тези месеци, и даже очаквах някой проблем да излезе, но явно е бил процес на възстановяване ,а не обратното.

За мен това е поредно доказателство, че съм в правилна посока, този месец имам РД и си мислех дали да не изям едно парче торта, но вече нямам никакво желание. Ще си хапна плодове. Сега си правя и квас от цвекло, било много полезна напитка за организма,и борила инфекциите. Дано да ми допадне на вкус.

# 622
Шарки, аз го пробвах това с маслото, ама не работи при мен.
А ти всъщност само масло ли имаш предвид да се взима сутрин.
Без кафе, без плодове?

Аз също влизам с питане. Някой правил ли си е изследване в Бодимед в събота? Искам да направя обременяване с глюкоза и да си проверя щитовидните, но не знам дали същия ден ще ги направят или ще сложат кръвта в хладилник за понеделник? В Пловдив само на “6ти септември” работят в събота. Ако кръвта престои се чудя дали ще се отрази на резултатите...
Ако някой има опит ще се радвам да сподели.
До лаборатория е. При повечето излизат същия ден.
Поне в Рамус като съм правила.
Ама не е читава и вече не мисля там да ходя.

Дами, споделете някакво ефикасно средство срещу запичане, че от намаленото количество храна + метформина, ми се .......... Взех си разхлабително за диабетици, ама ефект никакъв. Единствено резултат има с Дуфалак, но пък е много сладък.

Пектина може, понякога помага. Ама е нож с две остриета. Понякога разхлабва, но понякога и запича.
Пробвай натуралакс.
Или изпий един чай сена да се изчистиш и после мини на Натуралакса.

Днес пак ме питаха бременна ли съм в работата. Ще се гръмна. Аз се чудя дали да ида при този доктор Асьов тоя път. Бил млад, много го хвалят. Първия път аз сама си назначих обременяване с глюкоза след като Лазарова от Ендокринологията на инсулин на гладно 13 каза, че съм супер, а момичетата тук казаха че хич не съм супер. Та после лъсна истината. Но сега планирам пак обременяване. Вие от коя лаборатория сте доволни? За самата ИР досега я контролирах и оправях положението с движение. Но това стоене в къщи по време на извънредното положение ми разказа играта. Страх ме е от страничните ефекти на хапчетата, защото имам много слаб стомах, но накрая ще се принудя сигурно.

Мда. При инсулинките корема е пет минути напред, а често краката са доста по-слаби.
И мен са ме мислили за бременна Grinning
Място са ми отстъпвали в градския. Или в някоя институция.
Ми възползвам се. Не че ми е приятно да ме мислят за бременна Grinning

# 623
  • София
Аз без сутрешно кафе не мога, но от поне 20на години насам то не ме разхлабва. Плод сутрин направо ми изравя стомаха, после нямам отърване от киселини. А откак ми е закон сутрин кравето масло, проблеми нямам. Като стара "хашимотка" запекът (+фисура и хемороиди) ми беше станал "втора природа". И на свекито "излекувах" запека с маслото. Вероятно същия резултат би имало авокадото.

# 624
Понякога пия чай Красиво тяло. Със сена е, но е една от осем съставки- не се усеща на вкус и мирис, а аз имам непоносимост към вкус/мирис на сена- гади ми се от сена и ако се усеща не мога да пия такъв чай. Пия чая по-скоро за отводняване, нямам запек принципно.

# 625
Долче, а освен отводнителен има ли разхлабващ ефект?
И аз съм със същият проблем от както родих, вече година и половина. Сега с режима нещата се усложниха още повече.
Масло, кафе и т.н не ми помагат. Това с маслото ми го беше казала приятелка преди време. Явно само на мен не действа.

# 626
Лимонче , на мен не ми действа разхлабващо , ама и кой знае колко отводняващо не усещам да ми действа. Иначе аз пия само чай. Кафе от години не пия и си взима такъв чай за стройна фигура и от тук и от Турция и един същ ефект има/няма.

# 627
Ако си взема само сена и гръмотрън от билкова аптека, дали ще има по-голям ефект, че и вода задържам напоследък?
Някой пил ли е нещо такова? Как действат? Колко време се пият?

# 628
  • Terra incognita
Като студентка веднъж пих майчин лист (сена) и повече не повторих. Получих ужасни болки и спазми в корема. Моят съвет е да не првкалявате с тези чайове, защото освен, че не са безобидни, предизвикват и зависимост.

# 629
Под пиене на майчин лист нямам предвид всеки ден. А да се пийне веднъж за да се изчисти.
После Натуралакс. Защото е доста безвредно, не предизвиква зависимост.
Може и само Натуралакс да вземе.
Зависи и запека в каква степен е.
Иначе аз от години съм си на зеления чай на Сание.

Общи условия

Активация на акаунт