КАУФЛАНД - тема 43

• 57 618
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
По повод рецептата за фрапе, имам записана тази, познат барман ми я беше казал.

# 706
Тая рецепта нещо ми куца с млякото. Ако кафето се фрапира правилно, в чашата ще има място за не повече от 50мл мляко. Аз понеже съм дюс тарикат и винаги си доливам в чашата докато изпия и пяната. Та при мен може и 500мл да заминат...

# 707
  • Пеликания
Бялото хлапе и аз така го правя. 1 лъжица кафе, аз слагам кокосова захар 1 лъжица, малко вода, разбивам не повече от минута. Добавям лед и мляко докато напълня чашата.
Миксера на Нескафе е доста мощно. Хареса ми. Но май ще си взема и това с кабел. Ама то май беше другата седмица.

# 708
  • Варна
Айде подстрекателки, и аз се сдобих с миксер. На кутията има рецепта, мисля да следвам нея. ММ ми вика "за какво ти е миксер, ти не пиеш фрапе". Викам "не пия, щото нямам миксер" Laughing

# 709
А така, Месечинка- вече ще пиеш Grinning

# 710
Сега измерих една чаша за фрапе от предишни пускания на нескафе, 270мл е вместимостта и. Ако добавим, пяната и кубчетата лед, млекото може да дойде до към 200мл, но по принцип се пълни догоре. Надали някой го мери с точност до милилитър, още повече, че има чаши с различна вместимост.

# 711
Опасни сте значи, а без захар дали ще стане?

# 712
Ще стане

# 713
Леми, специално заради теб се жертвах, да знаеш Stuck Out Tongue Winking Eye С миксерчето на ток, преди и след, за 20 секунди (със захар става малко повече пяна):

Според мен, в заведенията разбиват с повече пяна нарочно, за да не слагат по много мляко. По същата причина мисля и, че разреждат млякото, и повечко лед добавят Grinning

# 714
Долче, може ли да измериш твоята чаша колко мл е, моята е от по тесните.

# 715
Да, мога, но после- че сега е пълна Grinning Тази чаша е от комплектите от миналото лято, онези кривите Blush

# 716
  • Варна
300 мл и малко отгоре са тези кривите. Може би 330 да речем, не ми е разграфено толкова подробно канчето.

# 717
Да, мога, но после- че сега е пълна Grinning Тази чаша е от комплектите от миналото лято, онези кривите Blush

И аз пия фрапе по никое време, моите чаши са по отдавна

# 718
  • Пловдив
Начи няма да спите тая нощ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 719
На мен не ми пречи фрапето да спя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт