Парфюмни размисли и страсти - 244

• 41 166
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък мисля, че за толкова малко дете, изобщо не е добра подобна идея за подарък.
Съдя по моята госпожица на същата възраст, ама тя пък е облъчена от моята парфюмна мания и изобщо не би се впечатлила, ако получи парфюм.
Скрит текст:
Сега за 01.06 й купих такова модно студио и е много доволна - https://www.emag.bg/profesionalno-modno-studio-buki-bk5408/pd/D7 … ?ref=fav_pd-title

# 76
densi, благодаря за темата Flowers Hibiscus !
Аз се сещам само за Chloe Nomade Absolu, в който се влюбих тази година. Ще следя за нещо интересно по темата.
Вижте каква сладка ябълка има:
https://www.parfimo.bg/nina-ricci-nina-les-monstres-de-nina-ricc … toilette-za-jeni/
Те нали момиченцата гледат някакво подобно филмче.

# 77
densi, благодаря за новата тема Flowers Cherry Blossom
Парфюмите с доминиращи дървесни ноти са ми любим жанр и сигурно мога цяла лекция да изпиша за тях.
Хайде, Miyako, откога я чакаме лекцията HugHeartHug
Темата с дървесните аромати отново не е моята. Ще се включа с Garuda https://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Garuda-30239.html, наситено агарово дърво с портокал. Бих го приела за любим ууд, но е забъркан и любимият ми парфюмерист Лука Мафей, така че не се знае.
Nin-Shar е една дървесна хипнотизираща роза https://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Nin-Shar-30238.html. Нося я през зимата.
Oud satin mood МФК – тук дървото е с ванилия, чак задушаваща.
И най – дървесното Heeley Agarwoud https://www.fragrantica.com/perfume/James-Heeley/Agarwoud-13541.html. Все едно цял ден съм цепила дърва Simple Smile

# 78
Много хубава тема! Обичам дървесни нотки в парфюмите, определено!
На прима виста тези, които съм носила много или продължавам да нося и са ми любими са:
 She Wood, She Wood Velvet Forest DSquared2 ( и двата вече ги свърших) _ харесвам и мъжките Wood версии за мъж, колкото и да са банални вече
Burberry Body и Burberry Body Intense (постоянно ги имам в колекцията си и не ми омръзват)
Ebony Wood Zara&Jo Malone
(чудесийка е за хладните месеци)
Meharees L'Erbolario - много необичаен и подправчен)
Moschino Toy - свежарка за лятото
Sahara Noir Tom Ford - вечна моя любов
The Noir Bvlgari и The Rouge Bvlgari - , особено червения ммм (май щяло да има ново негово издание, освен, ако не са ме излъгали)
Wood Mistique Estee Lauder - магичен ууд и роза, малко извън зоната ми на комфорт, но го обожавам!
Boss Bottled Boss Oud - чуден е, макар и доста силен ууд, но понякога посягам към него. Беше уж за подарък, но си го запазих за мен ☺️
Hash Intense LPDO - дървесен с интересна балсамова канабисова завъртулка.
Харесвам и Chloe Nomade , но засега недостатъчно, за да го купя.
Сигурно ще се сетя и за други...

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:00 от tuali

# 79
Благодаря още веднъж на всички! Flowers Hibiscus Пухчетата ми харесаха и в крайна сметка поръчах и Ариана Гранде, и Нина Ричи, а ще видя кой ще дам (другия ще подаря на малко по-голяма девойка).

Dari_77, поръчах точно такава лимитирана ябълка, но синята! Wink Видя ми се по-нежна по пирамидата..

Greene, просто вече какво ли не съм подарявала в годините, поводите са много и се изчерпах.. Ще добавя и още нещо към парфюма, благодаря за идеята!

Извинявам се, че отклоних темата от дървесните аромати! Днес бях с Flowerbomb Bloom - има в базата дървесни нотки. Simple Smile

# 80
Ехх, точно вчера зяпах една лимитирана ябълка Nina Ricci Pop, ама толкова да знам, че парфюмът не е за мен... Но очите ми останаха в бутилчето ❤️

# 81
https://www.notino.bg/lancome/tresor-in-love-parfjumna-voda-za-zheni/p-69725/

Този парфюм (Tresor in Love на Lancome) е много нежен и приятен, без да е много сладък и според мен става за момиченце.

А любим дървесен аромат ми е Just Rock! на Zadig и Voltaire. Има много отчетлива дървесна нотка.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:09 от bonbonka6

# 82
По темата -харесвам  дървесината в парфюмите,  придават дълбочина и кремавост на композицията, пък и  така нужният понякога характер. Уда си е особен случай и  споделям мнението на Lewiss , че е за самостоятелна тема .
Раличка   не се учудвам, че  oud satin mood   ти идва прекален. Мен ме разтапя всеки път като го нося. Обаче,  пък успя да ме учудиш, че си харесала Nin -Shar Simple Smile Абсолютно мислех , че не е твой тип. Аз го харесвам най-много лятото и смятам, вече да го почвам. Като заговорих за рози, тези дни най-после успях да  тествам  три преобладаващо розови парфюми,  с които отдавна искам да се запозная- Mon parfum cristal -M.Micallef, Atomic Rose - Initio  и  Delina Exclusif.
Чудила съм се какво имат предвид казвайки , че Delina  е локумена роза- че мирише на розов локум(на мен не) или че мирише  вкусно и сладко и ти идва  да я изядеш.  Пробвайки Mon parfum cristal установих, че на точно това ми мирише- на вкусен, сладък локум, който абсолютно ми идва да изям . И въпреки цялата му сладост не ми е накъртващ и прекален,  усещам някаква свежест, която балансира  топлината и сладостта .  Колкото повече се развива, толкова повече ми харесва. За зимата сигурно ще е по подходящ , но  и сега мога да го нося . 
Atomic Rose  е много красива роза. При мен изкарва някакви леки прилики с Делина, но не е така резлив   и плодов и е по-свеж. Всесезонен по мое мнение.  Изобщо , ако  Делина е  красивата  флиртаджийка, то Atomic Rose e  красивата интелектуалка . Много е хайпната тази марка , чудех се какво да очаквам, но този ме изненада  страшно приятно.
Най -много обаче мисля че ми хареса и пасна Delina Exclusif. В сравнение с Delina e  по-силен, по-сладък, ванилово кремав и с прекрасна дървесна база за разкош.  Изявен уд  в него аз поне не усещам. Да вярно е че марката играе с добре позната и харесвана тематика, вярно е и че сигурно не е  сред най- оригиналните изпълнения, обаче пък е така добре направен и ми доставя такова удоволствие да го нося, че не мога да се сърдя. Официалната му цена  и аз като Miyako  отказвам да  дам, но ще го издирвам  задължително на по- сносна, защото много ми хареса.

# 83
Принчипеса BoMarina, някакъв трансформърс става с мен, защото възприемам парфюми, които преди не бих погледнала и обратно не възприемам парфюми, които съм носила преди. Nin-Shar пръскам само веднъж в косата и това е, за през лятото не съм сигурна. Всъщност ти носиш и Неа през лятото, а аз не Kissing Heart

# 84
Май аз съм единствената, която не разпознава нотките в парфюмите, може би защото никога не съм имала оригинален скъп парфюм хахах
да се посмеете малко Simple Smile

# 85
BoMarina, и аз харесвам Nin - Shar повече при по - висока температура. Много хубаво се развива при мен, плътен, а запазва някаква прозрачност, която много ми допада. Миналото лято започнах да нося и Mirror des Voluptes, на топло изчезва съвсем леката сапунена нотка, която понякога се появява в студ.
  Atomic Rose заглеждам от известно време, по описания, мисля, че много ще ми хареса. Сега, след твоето описание ще я търся обезателно за проба. Намира ли се в България?
  Май само аз не познавам Delina, но от отзиви някак си бях втълпила, че не е за мен. Ще трябва да я преслушам, но няма да бързам, че ще вземе и тя да ми хареса. Grinning

# 86
  • The Evergreen State
Мисля че и по-бюджетен вариант на парфюм би свършил работа за пред-тийн възраст ако изобщо се търси парфюм. Места като Bath and Body works, The body shop, Lush са чудесен старт според мен. Има и чантички с комплектчета козметика което е перфектно за подарък за момиченце, те са в такава възраст че се радват на всичко. Marc Jacobs и Nina Ricci са за малко по-големите може би към 15 и нагоре, тогава ще могат повече да оценят по-скъп и качествен подарък, така си мисля.
Всъщност моето наблюдение е че от един момент нататък възрастта престава да е от значение толкова за избора на парфюм, има девойки на 17 които имат зрял вкус и афинитет към по-"зрели" парфюми но има и жени 45 + които с удоволствие пръскат свежи, летни цитруси. От един момент нататък е просто въпрос на вкус.

Сиси не съм видяла че си избрала вече, добър избор Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 23:39 от Athena

# 87
Май аз съм единствената, която не разпознава нотките в парфюмите, може би защото никога не съм имала оригинален скъп парфюм хахах
да се посмеете малко Simple Smile

Оригинален и скъп не означава задължително хубав за всеки нос. Колкото хора, толкова и различни усещания. Важното е парфюмът да те кара да се чувстваш уютно и красиво в собствената си кожа.

# 88
Раличка факт за Nea, жестока аура вади лятото:heart_eyes:Hug

BoMarina, и аз харесвам Nin - Shar повече при по - висока температура. Много хубаво се развива при мен, плътен, а запазва някаква прозрачност, която много ми допада. Миналото лято започнах да нося и Mirror des Voluptes, на топло изчезва съвсем леката сапунена нотка, която понякога се появява в студ.
  Atomic Rose заглеждам от известно време, по описания, мисля, че много ще ми хареса. Сега, след твоето описание ще я търся обезателно за проба. Намира ли се в България?
  Май само аз не познавам Delina, но от отзиви някак си бях втълпила, че не е за мен. Ще трябва да я преслушам, но няма да бързам, че ще вземе и тя да ми хареса. Grinning
Silver pearl на Atomic rose  си взех проба от Ausliebezumduft, в България не съм го виждала(обаче нашенските сайтове, не ги преслушвам често и не съм голям ориентир). Ако я пробваш да споделиш задължително!Делина ми е някак по младежки фриволен, а Atomic има много по-умерен и сдържан характер(не от към представяне). Ако харесваш рози и двата ще ти харесат сигурно(но и да не харесваш пак е вероятно да ти допаднат:) Лесни са харесване някак. Делина също смятах, че няма да моя и много време я избягвахх, но ми е лесно да я нося, не ме напряга по никакъв начин. На границата между менстрийм и ниш ми е. Exclusif обаче поне за мен си заслужава повече.

# 89
Благодаря още веднъж на всички! Flowers Hibiscus Пухчетата ми харесаха и в крайна сметка поръчах и Ариана Гранде, и Нина Ричи, а ще видя кой ще дам (другия ще подаря на малко по-голяма девойка).

Dari_77, поръчах точно такава лимитирана ябълка, но синята! Wink Видя ми се по-нежна по пирамидата..

Greene, просто вече какво ли не съм подарявала в годините, поводите са много и се изчерпах.. Ще добавя и още нещо към парфюма, благодаря за идеята!

Извинявам се, че отклоних темата от дървесните аромати! Днес бях с Flowerbomb Bloom - има в базата дървесни нотки. Simple Smile

Охххх любимият ми Flowerbomb
bloom много го искам 😂 плюс този :

https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Flowerbomb-Extre … e-2013-19330.html

За съжаление не мога точно сега да си го позволя Sad Някой ,ако препоръча нещо близко като аромат 🥰😍 ще е супер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт