Парфюмни размисли и страсти - 244

• 40 268
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • The Evergreen State
И аз харесвам много Идола на Ланком. Усещам шампоана в него за който говорите но продължава да ми е много приятен. На мен е траен също и е перфектен за лятото. Също така не бих го нарекла тийн парфюм, въпреки Зендая, както и Chanel 5 L'eau не ми е особено тийн въпреки Лили-Роуз Деп.

# 631
  • Sofia
Ази, ако ще и цял куп да са, не мога!😃 Ще седна по турски и почвам да ги разфасовам и правя парфюмно харакири!😃

На мен днес една колежка ми каза, че имам един парфюм, който не бил за моята аура, ама не може да се сети за име. Аз също не мога.😄 Тъй като ми стана много любопитно кой е й казах да алармира друг път, и да го разконспирираме хаха.

Бтв, аз съм блонди със сини очи и нося чукачита, ама не съм ефирна.😃

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 20:37 от sunattraction

# 632
Кажете нещичко зa Honey Aoud Montale. Замислям да си го взема, описват го като нещо между Sweet Tobacco Spirits, Pure Havane и Back to Black (By Kilian), лигите ми потекоха Money

# 633
Аз май се отказах от сляпата покупка на Ветивера. Ще го потърся да го пробвам.
Сега точа лиги по Reminiscence Patchouli EDT. Тук какво ще кажете?😀
Пачулито на Реминисценс е най-слабият им парфюм. Не си струва , пробвай го някъде първо.
Минал покрай Коромондел, ама от другата страна на земята.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 02:10 от Не се сърди, човече

# 634
Аз ако трябва да съм честна, шампоаненото усещане изобщо не ме дразни в парфюмите. Особенопрез лятото, обичам да ми създават усещане за светло и чисто.
За сметка на това, по-силно захаросани ми се носят сравнително рядко. YSL Mon Paris, La Vie est Belle ми се носят само в определени настроения. Не са ми неприятни, но съм по-скоро доволна, че ги притежавам в най-малките възможни бутилки. Иначе сигурно щях да ги намразя.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 21:44 от Light Beam

# 635
  • на майната си
Кажете нещичко зa Honey Aoud Montale. Замислям да си го взема, описват го като нещо между Sweet Tobacco Spirits, Pure Havane и Back to Black (By Kilian), лигите ми потекоха Money
От изброените мога да коментирам само два аромата.
Pure Havane ежедневен аромат с мед и тютюн, примесени с ангел ДНК, сладко-сиропово гурме изпълнение, има леко черешова нотка, въпреки, че не е листната от Мюгле, трайност над средната, като първите 2 часа е особено интензивен. Ако искаш няколко нива нагоре - Naxos by Xerjoff, влюбваш се на мига.
Back to Black - не бих казал ежедневен аромат, предимно мед с плодово тютюнева закваска, медът преобладава, но останалите нотки също се усещат, лошото е, че трайносста му е зверска, свръхинтензивен и носът бързо се измаря и спираш да го усещаш. С 3 спрея трепеш наред, поне при мен така действа. Цената няма какво да се коментира, брандът като цяло не е от евтините. Презеентациите на Кзержоф и Килиан не се нуждаят от коментар.
За мен и 3те споменати аромата са уни, като основата на Pure Havane  мъжкарее повече, но не би било проблем да се носи от жена. Въпрос на нос, предпочитания и бюджет.

# 636
....Back to Black - не бих казал ежедневен аромат, предимно мед с плодово тютюнева закваска, медът преобладава, ...
Медът лепне ли? Не го понасям в дамски аромати Mask
А познаваш ли Honey Aoud Montale., за да го сравниш! Ще тетвам Back to Black  при първо ходене до Съркъл!Naxos by Xerjoff не знам къде може да се пробва.Явно ще трябва пак да поръчвам отливки .Твърде скъпи са за на сляпо цели 100 мл Pensive
Аз ако трябва да съм честна, шампоаненото усещане изобщо не ме дразни в парфюмите. Особенопрез лятото, обичам да ми създават усещане за светло и чисто......
Много обичам шампоанени аромати, не размити, а вкусни и сочни Smile

# 637
  • на майната си
Скрит текст:
....Back to Black - не бих казал ежедневен аромат, предимно мед с плодово тютюнева закваска, медът преобладава, ...
Медът лепне ли? Не го понасям в дамски аромати Mask
А познаваш ли Honey Aoud Montale., за да го сравниш! Ще тетвам Back to Black  при първо ходене до Съркъл!Naxos by Xerjoff не знам къде може да се пробва.Явно ще трябва пак да поръчвам отливки .Твърде скъпи са за на сляпо цели 100 мл Pensive
Аз ако трябва да съм честна, шампоаненото усещане изобщо не ме дразни в парфюмите. Особенопрез лятото, обичам да ми създават усещане за светло и чисто......
Много обичам шампоанени аромати, не размити, а вкусни и сочни Smile
Ами поне при мен не лепне чак толкова, типичните буузи килиански ноти, гарнирани с тамян и малко смоли го правят доста тежък, не бих казал, че сладнее колкото в парфюма на Мюгле. Да, ако прочетеш ревюта във фрагрантика, ше ти наговорят че в тоя парфюм има само мед и нищо друго, да - медът е основен играч, но е композиран хем фино, хем мистерионзо, хем леко игриво. Мен ме отвя на проба, харесвам медната нотка.
Колкото до Наксос, права си за тази цена насляпо - не, но ако харесваш такъв тип аромати и се сработи с кожата ти - натискаш спусъка обезателно, поне при мен така се получи.

# 638
На мен никак не ми допадат сапунени и мускусни аромати, имам един - два, купени без тест, нося ги много рядко, но явно повечето хора харесват такива, защото най - много комплименти съм получавала за тях. След като пробвах Идол се срещах с хора и те веднага го отбелязаха с добро.
Не знам колко сме в ред, но и аз имам три неразпечатани - един от миналата година, а другите са от повече. Не са запаси. Пробвала съм ги, така, че се броят познати.

# 639
  • на брега
Honey Aoud Montale е капризен аромат. В по-хладното и дъждовно време днес звучи луксозно. За мен. С безкрайна трайност. При по-високи температури усещам предимно мед (гъст, плътен, с тъмен цвят-като кестенов мед). Не лепне. Различен е на кожа и на блотер.
И в деня на розата, според мейл от Douglas, ще се похваля с последната си монталска придобивка Roses Musk Limited Edition.
Луда от любов съм по бутилчето Heart

# 640
Обичам сапунени и шампоанени аромати през пролетта. Направо се пристрастявам, като сега към Андромеда ТТ.
Носех основно Vele TT дълго време, но си купих поради голямо желание и Андромеда и и се радвам постоянно. Много прилича на Ерба Пюра, но е по-лек, шампоанен и цветен. По- звънлив и свеж.

# 641
Honey Aoud Montale е капризен аромат. В по-хладното и дъждовно време днес звучи луксозно. За мен. С безкрайна трайност. При по-високи температури усещам предимно мед (гъст, плътен, с тъмен цвят-като кестенов мед). Не лепне. Различен е на кожа и на блотер.
И в деня на розата, според мейл от Douglas, ще се похваля с последната си монталска придобивка Roses Musk Limited Edition.
Луда от любов съм по бутилчето Heart

Благодаря! Трябва да го преслушам задължително!
А бутлката на Roses Musk Limited Edition е уникално красива,преди малко я загледах и аз! Сподели моля те как е аромата,дали добавения амбър го прави по-различен и хубав от Roses Musk !

# 642
Вярно ли днес е ден на 🌹? Тогава да се включа с една последна красотичка: Nina Ricci Rose Extase. Откъде да почна... Много бях резервирана, въпреки болшинството позитивни отзиви. Искаше ми се хубава, прясна, узряла малинка, но да не е като ароматизатор и червило, леко креместа, леко пудреста, ама съвсем леко, с прозрачна захарна пудра от рози, без зелении и подобни. Е, получих си я:)

# 643
  • на брега
Pe,
при парелелен тест на двете китки - твърдя, че имат общо ДНК, както пишете тук .
Добавеният амбър го превръща в лесно носим за мен, създава ми усещане за нежност (колкото и странно да звучи за аромат на Montale). Харесва ми. Лимитката има някак "по-модерно звучене" от първообраза от 2009-та.

# 644
Dory, тази ли е Нина-та? https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Rose-Extase-43676.htm
Ще ходя да я тествам, много вкусен състав.
Събирам отзиви за Dyptique Tempo https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Tempo-48680.html
Много ли е мъжки? Във Фр. го оприличават повече на мъжки парфюми и на вездесъщия Коромандел, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт