МАРТЕНСКАТА ни дружина скоро ще е на по половин година!!!

• 9 130
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честит Рожден Ден,elly_G!Бъди много щастлива и обичана!!!

# 166
elly_G  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН с пожелание за много здраве ,успех, късмет и хиляди страхотни моменти с малките принцески   bouquet  Hug   bouquet

# 167
elly_G, честит празник! Всичко най-най ти желая!

Абе за това повръщане след пюрето - аз май прекалих с количеството  Embarassed Голяма съм шамандура. Надцених си детето - ми че то за 1-ви път дават ли се 60г???  #Cussing out Въобще не й дадох възможност да се адаптира към новата храна  Embarassed

Това след разговор с педиатърката до измъдрих... Бе айде няма да злословя повече по свой адрес, ама вие се сещайте  Confused Докито каза след около седмица да опитам пак със същото пюре, но да дам 3-4 лъжички от бебешките и да увеличавам постепенно.

След като стане на 6м, мисля да започна аз да й приготвям и някои от плодовите пюрета (които сезонът позволява). Имам една книжка с храни, но всички са за след 6 месец.

# 168
 baloniЕЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! bdbaloni

Дейзи, забравих да ти кажа за обработката на зеленчуците

Най-удобно е да ги направиш на пюре и да ги стерилизираш в бурканчета. Правиш ги малко по-воднисти, защото картофа на пюре става, като лепило, ако няма достатъчно вода. Но трябва да имаш подходящи бурканчета. Имай предвид, че отвориш ли едно бурканче трябва да го дадеш най-късно до 3дни. Така, че трябва да са по-малки.
Ако искаш да ги замразяваш не те съветвам да го правиш с картофите. Аз така изхварълих 10 бурканчета със сварени и замразени картофи. Картофа става брудкав, има вкус на гума и не става за пюре, защото става на потченца.

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 12:50 от veselina_s_p

# 169
Ели, честит празник! Нека всички твои мечти се превърнат в реалност  baloni

# 170
  • София
Ели, честит рожден ден!!!   newsm59 newsm38
 Жанче, аз съм записала Симона на кухня, за да не чакаме ред като стане на 8 месеца, защото при нас се чака с месеци за тази кухня. Но въобще не съм убедена,че Симона ще яде от нея, защото има доста претенции. За сега хапва само пюретата на Хип, понякога и готвено пюре от мама, но не винаги. Ние вече ядем почти всичко. Суров банан, пасиран, праскова- пасирана, месни пюрета, без свинско и риба. Пробвах я с попара днес, но не пожела да яде. Ще и слагам сиренце в зелунчуковоо пюре да видим дали така ще прояде.  Ние сме  7150кг и 65см., но сме си в нормите. Нормолно е всички деца да се развиват по различен начин, това не означава, че някои изостават или други се развиват много бързо. Така,че Веси не се притеснявай, педиатрите си имат таблички с норми, сравнявай с тях. Ние доста отдавна сме на 4 хранения, но педито казва, че все още трябва да сме на пет. Не знам как да го правя този номер, при положение, че Симона става не по-рано от 8-9 часа, а понякога и към 10. Thinking Някой вече давал ли е кремчета с прясно мляко? Вече се чудя с какво да разнообразя кашите. Кисел не ядем, плодови пюрета само ако е в каша. Според педито трябва да яде мляко с грис или ориз още след 4-5мес.,но още се притеснявам да и давам прясно мляко, макар, че в някои пюрета има сухо мляко или сметана и тя добре ги възприема.

# 171
  • София
Някой ходил ли е на изследвания след 6-тия мес. кръв и урина? В петък два часа Симона стоя с контейнерче, но беше решила, че няма да пишка в  него и това си е.  NaughtyВ понеделник пак ще се пробваме. Tired

# 172
Ели, честото, мила! Много здраве и усмивки!

А пък аз май съм с най-кекавото бебче!  Cry
Втори ден сме в Инфекциозна болница с разстройство и Т... Ужасно е! От петък през нощта, когато почна всичко, до вчер докато ни стабилизраха след обяд, не знаех на кой свят съм... Ама направо ви казвам, това е КОШМАР - да видиш как ти се гърчи детето и после как го дупчат и лежи цялото в системи... Въобще пжелавам на всички само да четете за такива неща...

Сега съм изпратила таткото да ме смени за 2-3 часа да се изкъпя и нахраня като хората. И да отида до ВЦ, че цялото отделение е пълни с циганки и циганчета и не искам да ви описвам, че тоалетна е само една, което само по себе си значи, че от вчера не съм стъпила там...

Хайде, аз ще бягам, а пък вие ни стискайте палци и дано се окаже бактериално, а не вирусно, че тогава ще ни друснат и карантина...

П.П. Габи, изглеждаш страхотно, наистина. А на онази кукувица, дето нахълтва и пише глупости, не й се дразнете - злобата и завистта не ходят по гората, а по хората. Така че, модовете ще я клъцнат, ако продължава.

ППП. Калина, с теб сме съседки - аз съм в Зона Б19.

# 173
 Борива, съжалявам за бебчо. Знам, че скоро няма да прочетеш поста ми, но се надявам всичко скоро да е ОК  Praynig . Не знам каква е разликата между вирусно и бактериално, но щом казваш, че бактериалното е по-добре /ако може де се каже така/..... При нас разстройството ни беше от вирус и мина без усложнения.
 Много ми е мъчно за дечица които ги слагат на системи, но предполагам, че се налага заради обезводняването. При нас единствено ни правиха стомашна промивка като беше едва на два дни и ми се късаше сърцето. Тогава тя нищо не разбираше, та ти пожелавам малкото фъстъче да преживее цялата тази работа по-леко

# 174

Ели ,честит рожден ден !Бъди здрава ,щастлива и обичана ! Весел празник !
Жане ,за кухнята в Ямбол знам ,че е след 4 месец ,след 6 и след или около годинка .На три групи е и много майки започват от 4 да я ползват ,ама някога прекаляват със солта .Прецени ,пробвай ,може пък да я харесат бебките .Как им се отразява въздуха в парка ?Растат малките сладурки . Heart Eyes
Всички мартенчета са ни прекрасни  Heart Eyes Hug HugКак лети само времето .До скоро обсъждахме пъпчета ,раждане ,къпане ,а скоро и ще проходят .
Нашето велико захранване не върви гладко .Виктор получи алергия хранителна ,пие зиртек 10 ден  дано мине всичко  Praynig.Сега отново съм започнала зеленчукови пюрета и то само на ХИП с буква А .Спряла съм месните да почине .Внимавайте много мами ,защото в Гербер има мляко ,масло и на нас не ни понесоха .
Габи ,изглеждаш перфектно . Wink

# 175
Момичета , благодаря  bouquet
Много сте мили!
За кухнята, при нас е от 6ти месец -1ва група и от 12ти месец 2ра група. Аз смятам да я запиша след 7мия месец, защото трябва първо да се въведе месото и жълтъка, а аз още не съм ги дала. А иначе много зависи от самата кухня. Голямата ми дъщеря умираше за "манджите на лелите" както им викаше;)

# 176
Борива ,по -бързо да се оправя бебчо  PraynigДа го нацелуваш от мартенската дружина . Hug
Жане ,пробвай Либеро ,много са меки и с ластиче на кръста .Памперс са ужасно твърди . Close

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 14:19 от radi-t

# 177
  • Варна
Ох, Борянка, мила, направо ми се къса сърцето. Дано адашчето бързо да се оправи и да се приберете у дома. Praynig Изпращаме му много целувки и прегръдки. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

# 178
[move]ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ,ЕЛИ!!![/color]  bouquet[/move]
абе българския Памперс е като вестник #2gunfire не знам на какво се дължи,но видях че и Хъджис не е като,Хъджис в Америка.Уж все на една и съща марка,а разликата е от земята до небето. Shocked Mr. Green

Така е защото " Памперс" се внасят в БГ от Румъния и Турция. Уж само ги опаковат там , но не се знае къде ги произвеждат.

Като говорим за мерки - Елица на 5 месеца беше 6.600 - 62 см. Баща и е висок  , но аз и баба и (свеки) сме доста hahaha нискостеблени (както казва той) JoyСамо големите и бузи създават илюзията ,че е дебело бебе , а иначе е доста крехка.

Много ми е мъчно за бебчето на Борива.Както казва тя- дано само да четем за това , но защо изобщо трябва да се случва на някого Cry

# 179
::Дейзи, забравих да ти кажа за обработката на зеленчуците

Най-удобно е да ги направиш на пюре и да ги стерилизираш в бурканчета.

EmbarassedМалко ми е неудобно за въпроса , но каква е технологията при стерилизирането? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт