МАРТЕНСКАТА ни дружина скоро ще е на по половин година!!!

• 9 120
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
 Много съм навита да се запознаем, но тази седмица просто няма да можем. В неделя ни е кръщенето и ще се подготвям. Смятам да направя и една торта   party023 да почерпя гостите и ще ми трябва време за това

# 241
 Забравих да ви кажа как Али вече не иска да стои, та камо ли да спи в нейното креватче  1crib . Какво да правя според вас? Какво ли не опитвах. След като заспи  smile3524 и я преместя там спи за кратко и като отвори очи веднага започва да плаче  newsm45 . Иска ми се да свикне там, за да не се притеснявам, че ще падне.

# 242
  • Sofia
Забравих да ви кажа как Али вече не иска да стои, та камо ли да спи в нейното креватче  1crib . Какво да правя според вас? Какво ли не опитвах. След като заспи  smile3524 и я преместя там спи за кратко и като отвори очи веднага започва да плаче  newsm45 . Иска ми се да свикне там, за да не се притеснявам, че ще падне.
Ние кревата си го признаваме само нощно време. Иначе през деня не ще да спи там - слагам го на спалнята и го барикадирам с възглавници. А досега Али къде е спала, та сега не ще в кревата? Може би очаква като отвори очи да те види, ако я приспиваш преди да я преместиш в нейното креватче  newsm78 ...

# 243
 Общо взето тя си спеше нощем в креватчето, с многобройни нощни похапвания. Но спеше там. Имала е и по пет часа да си спи. мисля че откакто беше с разстойство и обриви /което продължи поне 2 седмици/ и спеше при нас нещо се е разглезила

# 244
Вижте колко е сладка, само дето са й много големи. Купих ги с перспектива, но тя сигурно ще ги носи до две  smile3503

# 245
Наистина е много хубаво, Нели Grinning Ти с доста перспектива си го взела, като гледам Mr. Green От къде го купи? Аз мисля утре да отида до Вис Виталис, пък дано този пък са пуснали нещо интересно. Имам и някоя и друга дрешка от една от племенниците ми, но мисля да ги поосвежа малко с нови копченца и апликации Grinning

Последна редакция: вт, 29 авг 2006, 18:20 от veselina_s_p

# 246
Привет и от нас !  Hug

Ние бяхме малко по провинцията и преди една седмица се завърнахме, но започнахме ремонт в банята и едва днес успях  да седна да напиша нещо!

На всички с празници и рождени дни, Честито /на патерици/, на всички болни бързо да оздравяват, а за срещичката, идеята е супер и много ще се радвам ако наистина се видим.  Praynig

Всички малки сладурчета  са разкошни пу-пу, да растат здрави и силни и да ни радват само   bouquet

Сега малко за моя макък разбойник да кажа, че вече яде по 1 зеленчуково пуре на обед /и следва цоцане/ и към 18 ч си хапва и 1 плодово пюре /в което по принцип слагам и каша/ и после пак цоца. Въведох вчера и пилешко пюре, нали си лакомчо и му хареса, за сега няма ал.реакции. Иначе ние сме на 31-ви на консултациа, та тогава кажем колко ни тежи дупето  Joy
От миналата седмица, човекът се научи да сяда и иска само седнал, не признава никакво легнало положение и ако може също някой само да го дърйи и тои да си подскача ще му е най-добре  newsm44. От вчера се опитва със захапване на езиче и да казва ба-баа и ма-маммм, и то доста добре се справя та, мама като чу мамам и да не ви казвам, че и на нея памперс щеше да и се налойи да сложи от радост  newsm03
Зъбче още си нямаме, но упорито го чешкат венците, та дано скоро и ние се разписхем в групата на зъбачетата  Joy

Ето малко снимки и от нас
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=58487

Сори ако е станало много дълго, но трябваше да наваксам  Hug

Айде лека от нас за сега, че малчо чака пюренце вече  Simple Smile

П.С паролата е ninka

# 247
Наистина е много хубаво, Нели Grinning Ти с доста перспектива си го взела, като гледам Mr. Green От къде го купи. Аз писля утре да отида до Вис Виталис, пък дано този пък са пуснали нещо интересно.
Взех ги от Пебълса в Надежда. Якето е ръст 104 и понеже не знам колко ще порасне на дължина та ги взех. Много е джиджава с тях, но доста време ще ги носи подвити.
 Веси, а къде има магазин на Вис Виталис?

Последна редакция: вт, 29 авг 2006, 18:02 от neli_iv

# 248
Ей значи страхотни снимки, и каква серия се е получила, направо ми се зави свят докато ги разгледам всички Laughingно едно е ясно, по-сладки, ококорени и учудени бебета няма, а майките пък са страхотни Peace

Да ви се похваля след като вчера сериозно се заех с превъзпитаването, вече имаме успех, не я оставям да плаче, щом се размрънка сменям полето на действие и вече втори ден не е заспивала на ръце, а самичка, освен това се научи и на биберон, въобще как стана незнам, важното е, че си харесва креватчето, щом я сложа в него, почвам да й пея, да я люлея и леко пъхам биберон, като се разгневи, я надигам да я успокоя и после пак я слагам, та това му е цаката, ама търпение трябва.

Другата новина около нас е, че й дадох 2 л. сок от ябълка, след още един разговор с педи реших да й се доверя на нея, и обърнах възгледите си захранването на 180градуса /нали исках след 6 ти месец/, но както и преди съм казвала й имам доверие и ще направя това което тя каза. Та Али остана много приятно учудена от новия вкус, незнам дали й хареса.

# 249
Другата новина около нас е, че й дадох 2 л. сок от ябълка, след още един разговор с педи реших да й се доверя на нея, и обърнах възгледите си захранването на 180градуса /нали исках след 6 ти месец/, но както и преди съм казвала й имам доверие и ще направя това което тя каза. Та Али остана много приятно учудена от новия вкус, незнам дали й хареса.

Дейзи, ама педито нали ти беше казала да не захранваш, защото щяла да стане дебела. Или аз нещо се бъркам newsm78

Веси, а къде има магазин на Вис Виталис?

Вис Виталис се намира на Пиротска. Като пресечеш Ботев, продължаваш нагоре. Магазина е от дясната страна. не пише нищо друго освен дестки стоки на едно и дребно или нещо такова. Има доста неугледен вид, но се виждат на витрината креватчета и шкафчета. Аз попринцип не обичам много да пазарувам от там, защото продавачката е ужасна, но имат не лоши работи. Този магазин не е, като този в Пловдив. Не е фирмен, но преобладават дрешките на тази фирма.
Другата седмица мисля да намина и към Захитекс. Там вече има какво да се види Peace

# 250
Дейзи[/b], и аз съм същата с разнасянето и плача  Embarassed днес даже си имахме разговор с мъжа ми, който искаше да започна да "възпитавам" келеша и да не го вдигам веднага когато заплаче. обаче аз твърдо не вярвам във възпитанието чрез рев и съм решила като съм сигурна, че детето разбира какво му говоря и наистина се лигави, тогава ще взимам мерки. друг е въпросът, че господ знае кога ще е това, но засега си мисля, че около годинка, може би. абе, разтакавам и отлагам ... Grinning
Аз мисля , че и сега децата разбират какво им говориш , или по-скоро усещат по тона , дали е одобрителен или порицателен. NaughtyОтначало и аз разнасях Елица денонощно , докато не установих , че и тя не знае за какво реве.И все пак не смеех да я оставя да реве , но мъжа ми  се престраши.Първия път рева 20 минути в леглото , а аз -    на терасата Cry
Като млъкна си изкарахме акъла и влетяхме в стаята , но детето просто си беше заспало.После 2 дни ме гледа сърдито.При следващия нейн опит за разиграване този път аз я оставих и млъкна на 10-та минута.Даже като влязох да я проверя ме "изгони" с крясък от стаята.От там нанатък престанахме с безсънните нощи в коридора.Сега съм я забелязала , че колкото и да се лигавя заедно с нея , само малко да променя тона и изражението , тя застава сериозно и чака следващата усмивка.Ако няма такава - разбира , че не съм съгласна с поведението и , и се укротява.Понякога ми става смешно и едвам се сдържам сериозна , защото тя ме гледа като виновно кученце и чака само малко да трепна и пак пощурява.Естествено не минава без гушкане и люшкане (но дори и аз изпитвам необходимост от това) ,  но не е ежедневно и ежеминутно.
Цеци, дъщеря ти доколко е плакала, защото Али ако х я оставя да плаче чак се разхълцва, захласва/предполагам знаеш какво имам предвид/ и трябва да я взема. Иска ми се да я оставя сама да спре, но се притеснявам от този плач. А и се чудя, да не е вредно да плаче така?

Другата седмица мисля да намина и към Захитекс. Там вече има какво да се види Peace
А той къде е? Embarassed

# 251

Али има много хубава блузка с октоподчето, такава иска и Боби Peace

Мерси., мерси, това е едно боди, което й купих на 40 ден и още го носи ooooh!май ще й става до първи клас, за разлика от десетките други, които на по две седмици й умаляват.

Дейзи, ама педито нали ти беше казала да не захранваш, защото щяла да стане дебела. Или аз нещо се бъркам newsm78

Да не захранвам с каша и пюре, а сокче да й давам, за да опитва нови вкусове, изложих се малко, то нали и сока се води за захранване Embarassed

# 252
Да ви се похваля след като вчера сериозно се заех с превъзпитаването, вече имаме успех, не я оставям да плаче, щом се размрънка сменям полето на действие и вече втори ден не е заспивала на ръце, а самичка, освен това се научи и на биберон, въобще как стана не знам, важното е, че си харесва креватчето, щом я сложа в него, почвам да й пея, да я люлея и леко пъхам биберон, като се разгневи, я надигам да я успокоя и после пак я слагам, та това му е цаката, ама търпение трябва.
Дейзи, дай моля те подробности, че и на мен това ми е болна тема  Rolling Eyes Не мога да го приспивам вкъщи освен по време на сучене  Confused И под биберон имаш предвид залъгалка ли? Ако не искаш в темата може на лични да ми пишеш  Hug много ще съм благодарна - идеи и съвети приемам всякакви   bouquet

# 253
  • София
Нели, ръст 104 го дават даже за 3 години, но тя Али си изглежда добре и с навити ръкави Simple Smile

Относно възпитанието, при Зори ясно се различава кога плаче/мрънка, защото нещо не й е наред и кога крещи, за да ме изкомандори да я забавлявам. Засега не мога да определя при заспиването какъв точно й е проблема, но понеже продължава да повръща, аз се притеснявам, че има киселини в хранопровода и си я приспивам на ръце (освен ако не заспи сама случайно).

А всъщност влязох да ви се похваля - хемоглобина й е 130! Не знам дали е от оризовата каша или от факта, че мама Галя и като бременна, и като кърмачка доста добре си похапва  Embarassed. Иначе на 6 месеца е 6.960 кг и 64 см - това по мои измервания, че на консултация сме чак след 10-ти септември.

# 254
Привет и от нас с (добри) новини!

Аз съм от една страна радостна, от друга - много объркана. Изследванията на Преско се оказаха абсолютно ОК, ще рече - нямаме бактерия и нямаме активен вирус. Според лекарите в болницата, вирусът ЛЕКО ни е закачил и ни е пропуснал... Та се зачудих какво ли е, ако те гепне здраво?!?! Не искам и да си помислям. Затова оставаме на вода и лечебно АМ и това е - докато ни мине. Нищо ни нямало...И ми го казват с такава лекота, сякаш онзи ден не се гърчеше пред тях... Звъннах и на педито - той каза, че там са добри и след като това са казали, значи е ОК, да не се притеснявам излишно. ЩЕ каже някой - много шум за нищо, ама моето сърце щеше да изхвръкне последните дни... Two Hearts
НИЩО! Гледаме напред - като се наспим, ще забравим лошото !!! smile3524

Веси, идеята ти за среща е супер, но в събота в Ю. парк ще е срещата за благотворителната акция и ще е пренаселено - или трябва да сменим мястото, или датата!
А къде е този Захитекс?

Добре дошли на новата мама и нейното слънце!

Нели, много ви е джиджан костюма Simple Smile Приемате ли болнавичък кандидат-зет?   bouquet

А като гледам колко снимки сте напоствали, бая ще погледам тази вечер на спокойствие - смятам да окупирам компютъра и да се почувствам човек...

Хайде,  Hug от нас и казвайте и другите какво правим за срещата.

Общи условия

Активация на акаунт