Въпроси на интервю за работа

• 24 214
  • 376
  •   1
Отговори
# 315
А на мен миналата година  ми се случи нещо интересно...Кандидатствах в една клиника за работа.Беше ми казано, че съм " твърде квалифицирана " за тях и не съм подходящ кандидат.Като ме извикаха на интервю  преди това.Много горчив вкус в устата ми оставиха тези хора.Сега си търсят ново попълнение за същата позиция.Та се чудя каква ли е причината?😁

Не си им била в бюджета според мен. Никой не връща кандидати защото са прекалено добри, по-скоро защото не може да им плати достатъчно или не може да им задържи интереса за дълго.

# 316
А на мен миналата година  ми се случи нещо интересно...Кандидатствах в една клиника за работа.Беше ми казано, че съм " твърде квалифицирана " за тях и не съм подходящ кандидат.Като ме извикаха на интервю  преди това.Много горчив вкус в устата ми оставиха тези хора.Сега си търсят ново попълнение за същата позиция.Та се чудя каква ли е причината?😁

Не си им била в бюджета според мен. Никой не връща кандидати защото са прекалено добри, по-скоро защото не може да им плати достатъчно или не може да им задържи интереса за дълго.
Не мисля, защото дори не са ме попитали  какво заплащане бих искала.🙂

# 317
Не е нужно, ако видимо предлагаш повече от търсеното, логично е да поискаш доста пари за това. Един опитен HR би съобразил това според мен.

# 318
Беше ми казано, че съм " твърде квалифицирана " за тях и не съм подходящ кандидат.
Та се чудя каква ли е причината?😁

Буквално това е причината. Твърде квалифицирана сте. Работата която предлагат е по-неангажираща/повтаряща се/нискоквалифицирана/за малко пари/лош график. Погледнали са CV-то, видяли са ви на живо и са преценили че вас тази работа няма да ви задоволява или физически/психически или финансово и по-добре да откажат сега, от колкото след един месец документи и обучения да си тръгнете сама защото реално заслужавате повече от това, което те могат да ви предложат.
Част от работата ми е да набирам персонал. Работата ни е нискоквалифицирана, работят предимно студенти. И като ми пратят CV и там видя - предишна длъжност мениджър, заплата 3000, ми е ясно че човекът няма да дойде за 1200 лева да ми бачка като касиер всяка събота и неделя...
Съответно ако вие сте един хирург например, а позицията в клиниката е да взимате кръв и урина и да миете пода в тоалетната след пациентите - еми ясно, че няма да сте доволна и няма смисъл да си хабите взаимно времето в документации.

# 319
Ако предлагат скучна работа за малко пари, а ти не приличаш на някого, който би бил доволен от тези условия, напълно вероятно и това да е причината.

Иначе този израз често се използва когато не искат да ти кажат истинската причина.

# 320
Здравейте момичета, търсих подходящ форум, за да споделя своите размисли.  Не знам, малко съм объркана от самата себе си. Ходих на интервю, още от първия път усетих, че ме харесаха,  заплатата беше повече от очакваното, локация топ, работно време желаното, с работата щях да се справя. Но разни дребни неща, които няма та споменавам не ми харесаха. Нещо усетих едно безпокойство в мен, някакво чувство, че не искам да прекарвам времето си в този офис. Не ми беше ок. Дали се подлъгах, нормално ли е това при положение, че всички условия отговаряха на изискванията ми. И отказах.  Сега се чудя, защо,  сбърках ли? Вие вярвате ли във вътрешното си чувство?

# 321
Едно е да имаш вътрешно чувство, друго е да те удари паника от промяната и необходимостта от пренагласяване на ежедневието.
Какви бяха дреболиите?.

# 322
ИЗТРИТО!

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 00:14 от Mariana90

# 323
Те и шефовете са хора и не ядат хора. Моята шефка почти цял ден виси в нашата стая като няма какво да прави си убива времето при нас, на лаф.

# 324
Те и шефовете са хора и не ядат хора. Моята шефка почти цял ден виси в нашата стая като няма какво да прави си убива времето при нас, на лаф.
Пак съжалих, че писах в бг мама, коментарът ти никак не е уместен. Ти от цялото нещо само това ли разбра. А защо мислиш че твоята шефка и тези шефове имат нещо общо.
Сега ще изтрия подробностите от коментара си по-горе и прикючвам тук.

# 325
И кое точно не е уместно на коментара?

Какво очакваш да прочетеш?

# 326
Коментар като на Нарциса, с ясни насоки за ситуацията и как точно от интервюто да вземеш правилното решение. А не сравнения с моите и твоите шефове, хората са различи, ако на някой му харесва шефката да му виси по цял ден на главата, на други това му създава дискомфорт. Въпросът беше да се довериш ли на интуицията.

# 327
Всеки може да пише, каквото реши във форума. Като не ти допада, пропускаш или се съветваш с приятели.

# 328
Не съм видяла поста.
Ако 'пакетът' ме устройва и няма неприемливи дреболии, ще приема работата. В неприемливите дреболии влизат
- дръпнати други колеги, демонстрирано неуважение, викове и караници някъде из помещенията и други от сорта - това на мен ми показва некооперативност
- няма стая за обяд - вкарва ме в разходи за храна. Аз хубаво ще си донеса термос, но къде да ям, седнала на тротоара в снега ли?
- всякакви изисквания, които ме вкарват в разходи, за да се появя на работа (напр.за облекло, такси при неудобно място, други такива)
- изискване да си открия банкова сметка в тяхната банка

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 13:04 от Нарцùса

# 329
Нарцис, не исках да пиша подробностите от неудобство, но ги написах, съответно получих скарване. Това което изброи го нямаше, но имаше други дребни неща, които ми създадоха дискомфорт. Както и да е свършило вече, ще видя на следващите интервюта как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт