Въпроси на интервю за работа

• 24 219
  • 376
  •   1
Отговори
# 300
Защо казваш, че бизнесът е твой?
Просто последните Х години си била главен/мениджър на фирма Y и толкоз...
И защо казваш, че си търсиш втора работа, след като имаш успешен бизнес? Нормално е работодателите да се притеснят или пък да искат да изхитруват. Не се обяснявай чак толкова.
Работила съм това, това и това, задълженията ми бяха такива и такива и точка.

# 301
Защо казваш, че бизнесът е твой?
Просто последните Х години си била главен/мениджър на фирма Y и толкоз...
И защо казваш, че си търсиш втора работа, след като имаш успешен бизнес? Нормално е работодателите да се притеснят или пък да искат да изхитруват. Не се обяснявай чак толкова.
Работила съм това, това и това, задълженията ми бяха такива и такива и точка.

Защото бизнесът е публичен и е такъв, че ще видят, че се занимавам с това. Не искам да казвам тук в конкретика.

Колко интервюта си минала? По колко обяви си кандидатствала? Особено сега предвид ковид ситуацията, пазарът на труда не е много добър за търсещите работа. Ако искаш и прекалено висока заплата за позицията, това също е вариант за отхвърляне.

Вече няколко месеца..
Заплатата не ми е фактор. Единствения ми казус със заплатата е да не е под 1000 лв. Аз и с тези 1000 лв няма да се издържам така или иначе. Проблемът е, че под тези пари е несериозно от един работодател да има изисквания към служител , още повече в София, още повече при 8 часов работен ден , 5 дни в седмицата. Поне аз мисля така. Несериозно е да очакваш, че ще наемеш служител в дългосрочен план за 800 лв примерно на месец с английски език, висше образование, опитът, който имам, допълнителните ми квалификации и сертификати и прочие.

# 302
Аз съм на същото мнение, но на какви екземпляри съм се нагледала, не е истина....
Разказвала съм и друг път, да не се повтарям.
Един "шеф" ми предлагаше 750 лв. бруто Grin , при което така се изсмях, че оня си глътна граматиката. Викам му - Вие подигравате ли се с мен?!?! Той - амааа, аз не Ви познавам, не знам как работите. Рекох му - А СВ-то четохте ли ми или е само за красота?!?! Не виждате ли, че съм с 15 години стаж по специалността, магистър и т.н., и т.н. Оня само се пули срещу мен, явно несвикнал да му се отговаря така....
В една друга фирма, за която знам, че е с доста добри показатели, разбирай не някое ЕТ, дето едвам свързва двата края, пак - 800 лв. била заплатата, при това да съм приемела веднага, щото имали и друга кандидатка. Викам им - Айде, вземете другата, аз ще ида някъде за двойно повече.....
Та, всякакви ги има....

# 303
В крайна сметка зависи и за каква позиция кандидатстваш. Понякога хората са прекалено квалифицирани за дадена позиция и не е адекватно да искат заплата 2000 лева за рецепционист на салон за красота. (Не визирам Silver Light, а по принцип)

# 304
Както казах по-назад на Silver Light, заплата над 1000 лв. за тази позиция ще е трудно. Не се изискват особени квалификации, освен може би английски, който го знае почти всеки вече, а младежите са готови да работят и за по-малко, за да си докарат някой лев над студентската издръжка. Иначе в София под 1000 лв. не е възможно да се издържи, особено ако си на квартира или имаш кредит.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 13:53 от Soul Free

# 305
В крайна сметка зависи и за каква позиция кандидатстваш. Понякога хората са прекалено квалифицирани за дадена позиция и не е адекватно да искат заплата 2000 лева за рецепционист на салон за красота. (Не визирам Silver Light, а по принцип)

За рецепционист на салон за красота има такива изисквания, че позицията заслужава 2000 лв…
Аз лично не съм ги искала, разбира се, но по принцип изсискванията са като за административна работа в офис, например

# 306
Много позиции заслужават над 2 хил.лв., но малко хора ги вземат. Рецепционистка едва ли ще вземе такава сума.....

# 307
И младите завършили лекари заслужават много повече от минимална работна заплата, но ..

# 308
Ще се ходя на интервю за работа в друг отдел във фирмата, в която работя. ,каза ми, че ще ми задават въпроси. Тези двата ще са със сигурност. Какво бихте отговорили вие?И ако може повече информация за да се подготвя по-добре.

Защо искате да смените позицията си? Какво очаквате от новата позиция?

# 309
Е ние от къде да знаем вие защо искате да смените позицията и какво очаквате от другата? Нито знаем какви са, нито нищо. Общи приказки не обичат хората да слушат и няма да ви вземат насериозно ако си генерирате някакви средностатистически отговори през чатГПТ...

# 310
Съгласна съм с предния пост - ние нито знаем каква е фирмата, нито кои са отдаващия и приемащия отдел, още по-малко какви са твоите мотиви да искаш да се преместиш.

# 311
Винаги съм се чудела защо хората подготвят заучени фрази, включително и в мотивационните писма, когато се изискват - просто кажете това, което мислите. Ние не знаем какви са причините, но ако е заради пари - заменете с "кариерно развитие". Ако е заради лошо отношение аз лично също бих казала кариерно развитие и бих си спестила обяснения.

# 312
А аз не бих пробутвал клишета, още повече, че ако в настоящия отдел положението е лошо, интервюиращите от другия вероятно вече ще го знаят. Няма нищо лошо в това да кажеш, че търсиш по-добро заплащане или работна атмосфера.

# 313
Не бих го нарекла клише, а общо представяне с цел избягване на неудобни въпроси. По принцип съм на мнение, че рибата се вмирисва откъм главата и ако е зле положението, а служител си го каже директно - нищо хубаво не го чака на такова място. Затова и питам какво се случва и каква е причината, за останалото е ясно - няма как друг да ти каже какво да говориш. Особено пък незапознати със ситуацията.

# 314
А на мен миналата година  ми се случи нещо интересно...Кандидатствах в една клиника за работа.Беше ми казано, че съм " твърде квалифицирана " за тях и не съм подходящ кандидат.Като ме извикаха на интервю  преди това.Много горчив вкус в устата ми оставиха тези хора.Сега си търсят ново попълнение за същата позиция.Та се чудя каква ли е причината?😁

Общи условия

Активация на акаунт