Въпроси на интервю за работа

• 24 193
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
Буболина, за тебе знаем..... обаче освен фирмата, в която работиш, има и много други, при които това пазарене ще те остави на ниво интервю. Не всички си намират работа с връзки и са парашутисти....

# 361
  • София
Позволете ми да не се съглася. Срещу заплатата продаваш труда си - свои собствени умения, докато социалните придобивки следва да са хоризонтални и за всички, обикновено в повечето случаи дори са стандартни - Мултиспорт, ДО, ДС и т.н.

Ок, продаваш труда си. Работодателят не мисли, че труда ти струва толкова, колкото ти мислиш. Как точно преговаряш? Досега не съм виждала фирма, която да клекне на кандидат, да му/ѝ вдигне заплатата, ако наистина не смята, че кандидатът има нужните компетенции. Но това, че аз не съм виждала такова нещо, не значи, че не се случва на други места.

# 362
Ох, не смятам да споря. Имам пълното право да преговарям и да не се съгласят, но да преговарям за нещо, което не е мое решение и се прилага наравно за всички за мен е тотално непрофесионално. Всеки може да преговаря за каквото реши иначе.

# 363
Аз не съм с връзки, съседа ме видя на улицата и ме покани, защото старата им счетоводителка напуснала, а пък трите младите много се мотали, та съм нещо като пъдар, изпълнявам длъжността главен счетоводител и каквото не могат, но друг се води на тая длъжност, защото не желая да подписвам документи и да нося отговорност.

# 364
... Самото наличие на соц. програма ти е в плюс, след като вече си договорил заплатата.
В плюс е за работодателите. Защото не плащат осигуровки върху тези пари. Ние губим осигурителния доход, докато ходим на фитнес два пъти месечно. Същото е и с ваучерите. Дадоха ни по 500 лв подаръчни, които така и не мога да похарча, вече 5+ месеца. На мен ми удържаха 10% данък за тях = -50лв, не платиха осигуровки върху тези пари, но си ги приспаднаха от данъчната основа. Съответно Работодателят спечели и намаляване на данъците.

ДЗО е голямо удобство и още един път показва мафиотското договаряне между фирмите и фондовете. Вместо всеки човек да може да сключва такива здравни осигуровки се ограничава да е възможно само със съдействието на фирмите. Защо - за да се поддържа висока стойността на тази услуга. Честито на печелившите.

# 365
Напротив. Плюс ти е на теб, защото може и да го няма. Дават ти заплатата, която сте договорили, да речем 1000 лв и приключват. Соц.програма ти е допълнение на тези 1000 лв., пък дали ходиш на фитнес или си купуваш подарък с ваучер, си е твоя работа.

# 366
Какъв плюс е нещо, което не ползваш? Купоните и те са дразнещи, не ги приемат във всички магазини, аз съм зарила у нас, у децата, у майка ми и у свекърва ми с тоалетна хартия, друго не пазарувам от веригите, цигари не дават.

# 367
Хайде стига с това мрънкане против купоните за храна - приемат ги почти навсякъде, включително във вериги заведения за хранене и сайтове за поръчка на храна.

# 368
Нито в месарницата, нито в млечния,нито на зеленчуковия пазар ги приемат.Аз от веригите не пазарувам друго освен тоалетна хартия и то по принуда. Поне цигари да даваха, макар, че и цигари си пазарувам от безмитните. Така, че тия допълнения са си едно голямо нищо, отбиване на номера.

# 369
Soul Free, това, което ти написа е всеобщата заблуда. Повърхностно мислене. Т.е. вместо 1070 лв заплата бруто аз взимам 1000 лв бруто + карта Мулти спорт. А всъщност тези пари в този "плюс" са част от заплатата ми. Аз съм си ги изработила. Не ги взима шефът ми от джобните на дъщеря си. И за тези пари по уж соц. бенефити той един път не плаща осигуровки, втори път си намалява данъчната основа и отново печели. Служителят също, но доста по-малко. Аз например почти не ползвам ДЗО, почти не ползвам и картата мултиспорт, за какво говорим?
Ако я нямаше тази порочна практика и цените във фитнесите щяха да са по-ниски, и цените на ДЗО щяха да са по-ниски. Плюс бюджета нямаше да губи едни много пари, но... каквото такова.

# 370
@FB680797BGM, всичко получено извън упоменатото в трудовия договор /ваучери за храна, мултиспорт, ДЗО, карта за градски транспорт и др./е в плюс и на "добра" воля, а не си си го заработила. Заработваш единствено това, което е написано в ТД, да не се повтарям. Всички тези придобивки може да ги има към заплатата, може да спрат в един определен момент или да липсват изцяло, например. А това дали работодателя получава някави данъчни облекчения, няма абсолютно никакво значение.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 13:51 от Тутанкамон

# 371
Точно така.

Изработила си си 1000 лв, на които ти е трудовият договор. Няма 1070 лв. 70-те лв. са социална програма, т.е. нещо допълнително. Може да го има, може да го няма.

Повърхностно мислиш ти, FB680797BGM, щото явно не познаваш законите.

# 372
"Точно така" - точно така искат да си мислим. Щом го няма в договора може и да го няма въобще ако не сме послушни. Радвайте им се, докато се гушат за наша сметка и ни замазват очите.

# 373
@FB680797BGM, има лесно - напускате работа и отивате при работодател, който не се гуши за ваша сметка и не ви замазва очите. Или самите вие ставате работодател, не се гушите за сметка на служителите във фирмата и не им замазвате очите Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 15:10 от Тутанкамон

# 374
Soul Free, това, което ти написа е всеобщата заблуда. Повърхностно мислене. Т.е. вместо 1070 лв заплата бруто аз взимам 1000 лв бруто + карта Мулти спорт. А всъщност тези пари в този "плюс" са част от заплатата ми. Аз съм си ги изработила. Не ги взима шефът ми от джобните на дъщеря си. И за тези пари по уж соц. бенефити той един път не плаща осигуровки, втори път си намалява данъчната основа и отново печели. Служителят също, но доста по-малко. Аз например почти не ползвам ДЗО, почти не ползвам и картата мултиспорт, за какво говорим?
Ако я нямаше тази порочна практика и цените във фитнесите щяха да са по-ниски, и цените на ДЗО щяха да са по-ниски. Плюс бюджета нямаше да губи едни много пари, но... каквото такова.
Писах ви на лично съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт