Въпроси на интервю за работа

• 24 202
  • 376
  •   1
Отговори
# 345
Като не го полвзваш, какво ти пречи дали го има или не?
Не искам да ми дават нещо, което не ползвам, за какво ми е?

# 346
Като не го полвзваш, какво ти пречи дали го има или не?
Не искам да ми дават нещо, което не ползвам, за какво ми е?

Защото другите служители го ползват. Социалната програма е за всички. Ти, като не искаш, не го ползвай.

Mariana90, чак пък масово да не осигуряват и да нямаш отпуск и обедна почивка...? Освен ако не си в някой малък град.....

# 347
Не са те вързали за парното и с пистолет да те карат да ходиш на доктор, който има касов апарат и работи по всички правила, нито с камшик те бият да си купуваш карта за фитнес от тях. Това са добавки, които показват, че фирмата е сравнително адекватна и спазва голяма част (ако не и всички) закони за ТД. Фирма, която плаща в плик и осигурява на 4 часа няма да сключва договори със застрахователи или Мултиспорт. За мен е голяма зелена точка - такива придобивки в обява за работа ми показват, че фирмата е достатъчно стабилна, има капитал, няма да ми задържа заплатата с месеци и ще си плаща всичко навреме на реални часове и осигуровки. 

# 348
Да си го дават на всички на пари, всеки ще си ги ползва където иска, картата за фитнес не важи за всички фитнеси, всеки пие различна вода или кафе, не всички лекари работят със застрахователи. При нас има диспенсъри и кафе машини, повечето си купуват вода.

# 349
Тя казва, че иска да го има, но да се прилага финансовата му равностойност. При нас е така - например за допълнително здравно се превеждат по 400 лв. годишно на служител и който иска си го сключва - при равни условия е. Който не желае да сключва ги използва по свой начин.

# 350
В голям град съм и е пълна трагедия на пазара на труда. На интервюто което ходих не осигуряваха на реална, уж ми казаха, че има обедна почивка, а се оказа, че момичето  не излиза защото офиса не трябвало да остава без човек. За отпуски нямало проблем, а девойката дето напуска ми каза, ами аз по принцип не излизам много в отпуска. Ами ето това са дребните неща, които ме отблъснаха и лека полека в дискусията тук се оказа, че май с основание. Затова попитах в темата, но виждам, че не трябва да се правят компромиси с такива неща. Те не ми бяха обявени директно, но аз усетих, че ще имам проблеми с тези точки.

ДЗО би ми харесало, но и аз така тълкувам обявата, че в такива фирми всичко ще е на светло.

А най ме учудват обяви, които обявяват, че предлагат трудов договор, осигуряване (не пълно, а изобщо) и отпуск, неща, които ти се полагат по закон.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 13:41 от Mariana90

# 351
Ох, добре. Искайте си пари. Пък като има карти и застраховки, не почвайте в тези фирми.

Мариана, в големите градове е добре. Почти няма фирми, които за шмекеруват на дребно, освен разни ЕТ и подобни...

# 352
Аз не си искам и не бих искала - това не е по желание на служител, а по преценка на работодател. Освен това коментар на такива "придобивки" с работодател е най-малкото непрофесионално. Просто отбелязвам, че се прави и в някои отношения го намирам за по-добра практика.

# 353
В някои фирми дават право на избор, примерно 600лв годишно или Мултиспорт карта. Явно взимат това предвид.

# 354
  • София
Аз не си искам и не бих искала - това не е по желание на служител, а по преценка на работодател. Освен това коментар на такива "придобивки" с работодател е най-малкото непрофесионално. Просто отбелязвам, че се прави и в някои отношения го намирам за по-добра практика.

Може ли пояснение кое точно е непрофесионално?

# 355
Това са решения на работодател, а не на служител и не са неща, с които следва да се преговаря. Заплатата е друго.

# 356
Непрофесионално е, когато ти се каже - във фирмата има соц.програма карти и ваучери (примерно) и ти започнеш "Ама, не може ли в пари?" Ако може, сами ще ти кажат дали има избор. Самото наличие на соц. програма ти е в плюс, след като вече си договорил заплатата.

# 357
  • София
Еми то и със заплатата е същото. Ти можеш да преговаряш - но в крайна сметка ще приемеш това, което работодателя предлага или изобщо няма да приемеш офертата. Вариант в който ти казваш на работодател - аз се оценявам на Х, а компанията или различен бюджет или генерално смята, че ти не струваш толкова...  не виждам поле за преговори. Въпрос на гледна точка.

# 358
Всеки си гледа интереса, за всичко може да питаш и да се пазариш. Аз предварително съм си казала, че когато децата са ваканция и аз съм, защото гледам внучето, че ще ми се налага да отсъствам, защото майка ми, свекърва ми и свекъра са моя отговорност при нужда. Ама при нас се иска работата да е свършена, пък кой кога иска да излиза, отсъства и т.н.

# 359
Позволете ми да не се съглася. Срещу заплатата продаваш труда си - свои собствени умения, докато социалните придобивки следва да са хоризонтални и за всички, обикновено в повечето случаи дори са стандартни - Мултиспорт, ДО, ДС и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт