Въпроси на интервю за работа

• 24 204
  • 376
  •   1
Отговори
# 330
Щом си имала такова чувство, вероятно нещо в обстановката или езика на тялото на хората си го възприела подсъзнателно като заплашително, подозрително или просто фалшиво. Това е така наречената "интуиция" и според мен не лъже. Щом за такова кратко време си се почувствала недобре там, значи наистина не е било твоето място и е добре че си отказала.

# 331
За да съм сигурна, не разчитам на интуиция, а ако ме зачопли нещо, вадя списъка с дреболиите и започвам да питам. По реакцията можеш да се ориентираш по-добре.

# 332
Опитай, понякога нещата не са такива, каквито изглеждат.

# 333
  • София
Интуицията не е логична. Или й се доверяваш, или не.
Но щом си решила вече, не се колебай дали решението е правилно.

# 334
Смърфи, много питах, но отсреща ми мънкаха.  На първото интервю ми казаха, че ще ме осигуряват на една сума близка до реалната. На второто, че няма да могат на тази сума, щели да смятат и да ми кажат. Това окончателно ме отказа, извън това, че не се усещах добре там. Иначе заплата, работно време, почивни дни в целта.

Супер Теди Доверих и се, крайно нелогично мое решение. Дано да е за добро!

В тази връзка, на вас какво осигуряване ви предлагат и вие на какво сте склонни да се съгласите?

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:26 от Mariana90

# 335
За осигуряването - твърдо на реалното, но това си е практика в бранша и никой не ми е и предлагал друго. На този етап не бих направила компромис, не искам проблеми със закона и особено с данъчните, имам си достатъчно други.

# 336
Достатъчно уважавам себе си, труда си, опита и квалификациите си, за да кандидатствам по обява, предлагаща нещо различно от трудов/граждански договор и реални осигуровки. Те даже се подразбират, не би трябвало изобщо да фигурират в обявата.

# 337
Да, ама често съм виждала обяви и е изброено "реално осигуряване" наред с водата и транспорта като бонус... навремето, бях млада и неопитна, на интервюто някак си успяха да ме заблудят, че ще ми плащат реални осигуровки и чак на първия си работен ден като подписвах договора видях, че заплатата ми е доста по-ниска на хартия. Ама имах нужда от пари, съгласих се. Сега не бих.

# 338
Това с реалните осигуровки в обявите звучи нелепо, но си е необходимост в секторите, в които не е обичайна практика. Съответно работодателите, които го предлагат, опитват по този начин да изпъкнат.

# 339
Транспортът си е бонус.

Иначе в една от фирмите, в които съм работила имаше само и единствено вода... И се споменаваше като голям плюс, че видиш ли "шефът ви е осигурил вода, при това минерална....!!!!" хахаха

# 340
Предпочитам плюсовете да са в пари, вода ще си купя каквато искам, кафе също, фитнес не ползвам, лекарите, които посещавам не работят със застрахователи и не издават касови бележки и фактури, така, че предпочитам екстрите в брой.

# 341
Ако заплатата ти е примерно 1000 лв. без бонуси като карта за фитнес и застраховка или 1000 лв с такива бонуси, кое ще предпочетеш?

# 342
Първото, защото нищо от второто не ползвам. Няма нужда някой да ми се прави, че ми дава нещо, пък то нищо.

# 343
Като не го ползваш, какво ти пречи дали го има или не?

# 344
За мен също допълнителните придобивки не са ми от значение, гледам работно време на първо място, отпуска много важен фактор, заплата и осигуровки. Оказва се че аз не искам нищо повече от това което ми се полага според КТ. А всъщност е толкова трудно да се постигне.  Масово не осигуряват върху реална заплата, отпуска като искаш се чувстваш неудобно, като си тръгваш навреме от работа те гледат накриво, пък ако си ползваш обедната почивка редовно сякаш кръшкаш от работа. Даже заплатата поставям на последно място стига да се чувствам като бял човек. Но не знам каква е вероятността да намеря нещо такова, с какво да направя компромис. Затова попитах за осигуровките,струва ми се че там ще трябва да клекна.

Общи условия

Активация на акаунт