МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 443
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив

Здравейте! Възможно ли е да забременея с такива резултати?
Щом най -долу пише НОРМОЗООСПЕРМИЯ, значи да Wink

# 241

Здравейте! Възможно ли е да забременея с такива резултати?
Щом най -долу пише НОРМОЗООСПЕРМИЯ, значи да Wink

Стана 1 година от както правим опити. Уролога ни каза Инвитро. Все се надявам да има шанс да стане по естествен път. Мъжа ми понеже е диабетик на лекарства, ще отидем и на ендокринолог да чуем и неговото мнение, и дали лекарствата за диабета не пречат.

# 242
Не ви ли обясни защо ви се налага ин витро? Да не би да е заради тези антиспермални антитела? Да попитам това изследване за антисмермални антитела заради написаното най-отдолу на забележката ли го пуснахте  или е част от спермограмата?

# 243
Не ви ли обясни защо ви се налага ин витро? Да не би да е заради тези антиспермални антитела? Да попитам това изследване за антисмермални антитела заради написаното най-отдолу на забележката ли го пуснахте  или е част от спермограмата?
Заради написаното най-отдолу. За инвитро сме заради антителата. Не му препоръчва да пие лекарства, защото прецаква хормоните. Диабета и лекарствата му за диабет не били фактор - не пречат на резултатите.
Но все се надявам някой да е имал близо до нашите резултати и да се е получило по естествен път.

# 244
На 15 страница пише за антиспермални тела и естествено забременяване. Може да прочетеш дали има общо с вашия случай. Аз обаче ме бих губила време, защото и ин витрото не е със 100% успеваемост.  Ако пъл прецените, че имате време за още опити по естествен начин, всичко е възможно!

# 245
  • София
Не ви ли обясни защо ви се налага ин витро? Да не би да е заради тези антиспермални антитела? Да попитам това изследване за антисмермални антитела заради написаното най-отдолу на забележката ли го пуснахте  или е част от спермограмата?
Заради написаното най-отдолу. За инвитро сме заради антителата. Не му препоръчва да пие лекарства, защото прецаква хормоните. Диабета и лекарствата му за диабет не били фактор - не пречат на резултатите.
Но все се надявам някой да е имал близо до нашите резултати и да се е получило по естествен път.

Тук не съм съгласна, ММ е също с диабет и точно той е причината. Мъжете с диабет имат захар която се дели на 2 вида, едната е фруктоза тя е благоприятна за сперматозоидите и ги прави бързи, но другата е глюкоза тя ги уврежда и ги прави дефектни. При захар над 7,5 всички ембриони са генетично увредени, затова се пият лекарства да падне захарта, но въпреки всичко ембрионите са увредени от лекарствата пък, но има и читави плувци процента им е много малък, затова се прави по специфичен подбор на сперматозоидите за да се получи генетично здрав ембрион.
Затова са препоръчали инвитро, защото може матетиала да се подбере, при естествено забременяване не се получава, защото ембриона е увреден и се изхвърля от организма. При инсеминация пак се прави подбор, но на друго ниво и има някакъв шанс, защото се прескача алкалната среда на шийката, влагалището и матката, където умират голяма част от сперматозоидите, а направо се инжектират до тръбите и директно влизат в тях.
И на моя спермограмата е нормозооспермия, защото се гледа бързината, но дефектите са бая и крайния резултат трагичен. Преди да му се появи диабета ембриончетата ни винаги ставаха бластоцисти, откакто получи това и пие лекарства в края на 4-ти началото на 5-ти ден дегенерират, защото ембриона се хрни до 3-ти ден от ДНК-то на Я, а от 4-ти ден започва да се храни от новосформираното му ново ДНК между сперматозоида и Я

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 02:16 от pepita5

# 246
Здравейте на всички! Може ли да ме ориентирате къде в Пловдив правят обективно изследване и цените как варират.Благодаря предварително!

# 247
  • Пловдив
Спермограма е препоръчително да се направи в репродуктивна клиника.
В Пловдив в Ню Лайф (100лв беше преди 3 години) и в Селена (за цена незнам, но около 100 предполагам).

# 248
Мъжа ми пусна в КИРМ и отиде на преглед там. После на друго място пуснахме спермограма, излезе почти същата. Отиде на преглед и видяха варикоцеле, което в КИРМ бяха пропуснали.
За цени не мога да кажа.

# 249
Селена 120лв

# 250
Здравейте, има ли случаи при които мъж с единични (около 10 броя) сперматозоиди и с нисък тестостерон, след подходящо лечение да има увеличение в броя на сперматозоидите?
П. С. Не се очаква да се увеличат до хиляди, но все пак.
Благодаря!

# 251
Здравейте, включвам се тук за сефте. От почти 3 години работим по въпроса за бебче. Правили сме 5 спермограми, все ни казват, че всичко е наред. Мъжът ми е почти на 30г. Водим се с неизяснен стерилитет и в момента чакаме одобрение от ЦАР за инвитро. Имаме 4 неуспешни инсеминации, като нашият лекар твърди, че не вижда причина да не се получи забременяване дори по естествен път. Но такова няма. Спомена за малки отклонения в спермограмата, но никога до сега не е предписвано нещо на мъжа ми. Аз съответно никога не съм се вглеждала да тълкувам резултатите, защото не разбирам. Заключението на последните 2 спермограми обаче е астенозооспермия, което като погледнах в чичко Гугъл не е напълно безпроблемно. Какво мислите вие?

Решила съм да му взема Спермотренд.

# 252
Здравейте, включвам се тук за сефте. От почти 3 години работим по въпроса за бебче. Правили сме 5 спермограми, все ни казват, че всичко е наред. Мъжът ми е почти на 30г. Водим се с неизяснен стерилитет и в момента чакаме одобрение от ЦАР за инвитро. Имаме 4 неуспешни инсеминации, като нашият лекар твърди, че не вижда причина да не се получи забременяване дори по естествен път. Но такова няма. Спомена за малки отклонения в спермограмата, но никога до сега не е предписвано нещо на мъжа ми. Аз съответно никога не съм се вглеждала да тълкувам резултатите, защото не разбирам. Заключението на последните 2 спермограми обаче е астенозооспермия, което като погледнах в чичко Гугъл не е напълно безпроблемно. Какво мислите вие?

Решила съм да му взема Спермотренд.
Тази спермограма в репродуктивна клиника ли е правена? Няма морфология...

# 253
Благодаря на всички!

# 254
Ами това беше преди последната инсеминация през юли. Иначе първата спермограма в тази клиника е тази, тя е по Крюгер, от април:

Общи условия

Активация на акаунт