МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 120
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря. Ние си записахме час януари в клиниката в Тутракан, за да ни обяснят по-подробно за състоянието и да търсим изход, тъй като във Варна се отнесоха крайно некоректно. След това предполагам ще се ходи по уролози, андролози, докато разберат какви са причините. Надявам се да е поправимо, въпреки това, което ни казаха.
Ние ходихме при д-р Милен Кацаров, тъй като той ми излизаше когато търсих андролог. В София се намира има частен кабинет. Simple Smile

Стискайте зъби и ние започваме борбата за дете. При нас същи е МФ и имаме лоша морфология, сега ще ходим на 21 ви на София в репродуктивна клиника да пуснем нова СГ. Надявам се да са малко по-добре нещата , след като ние пихме и двамата антибиотици с този вирус , да има малка промяна в резултатите. Ще се борим , няма как да се откажем от най-хубавото нещо от живота.

# 481
Ние лепнахме ковида и с тези лекарства и антибеотици наистина ще стане плачевно. На вас предписаха ли ви някакво лечение - пиете ли лекарства за морфологията, цигари, алкохол, употребявате ли? При нас изобщо няма сперматозоиди.. Къде в София ще ходите? 
Благодаря. Ние си записахме час януари в клиниката в Тутракан, за да ни обяснят по-подробно за състоянието и да търсим изход, тъй като във Варна се отнесоха крайно некоректно. След това предполагам ще се ходи по уролози, андролози, докато разберат какви са причините. Надявам се да е поправимо, въпреки това, което ни казаха.
Ние ходихме при д-р Милен Кацаров, тъй като той ми излизаше когато търсих андролог. В София се намира има частен кабинет. Simple Smile

Стискайте зъби и ние започваме борбата за дете. При нас същи е МФ и имаме лоша морфология, сега ще ходим на 21 ви на София в репродуктивна клиника да пуснем нова СГ. Надявам се да са малко по-добре нещата , след като ние пихме и двамата антибиотици с този вирус , да има малка промяна в резултатите. Ще се борим , няма как да се откажем от най-хубавото нещо от живота.

# 482
Ами попринцип е лоша спермограмата ни, не е розово положението, но мисля ,че с тези антибиотици които пи мъжа ми също е повлияло. Иначе ходихме на две места и в клиника Вита и в клиника Димитров. При д-р Кацаров също бяхме, каза на мъжа ми да се оперира , защото има варикоцеле (разширена вена). Пуснахме и всякакви изследвания за наличие на бактерии и всичко е отрицателно, както и два хормона,които също са в норма. По наше желание купихме витамин Ц, и едни хапчета Спимен ,но трябва да вземем и още някакви. Сега ще повторим СГ да видим след тези 2 месеца ,след вируса и антибиотиците какво ще излезе. Simple Smile Но със сигурност, ще е с инвитро процедура, мисля, че при нас няма как да станат много по-добри резултатите за естествено забременяване.

# 483
  • Пловдив
Лоша спермограма - задължително уролог.Да не говорим,че може проблеми с щитовидната да има човек,хормоните.. много неща са.ММ си знаеше за варикоцелето,уролога въпреки прегледа му каза да прави СГ преди операцията (4%),оперира се и след година се възстанови,не е идеално,но все пак 19% си е цифра.Той пуши много,не пие и доста добавки изпи.Сега продължава.Ние сега чакаме резултат след първа инсеминация,след моето лапаро.Доктора каза,че спермограмата не му е перфектна,но е добра.

Забравих за носенето от вкъщи.Това за мен е прекалено много време.Доста мнения съм изчела,но час - час и нещо никъде не съм срещнала.Давайте си материала на място,смотано е,но е по-достоверно.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 16:56 от Елънче

# 484
Лоша спермограма - задължително уролог.Да не говорим,че може проблеми с щитовидната да има човек,хормоните.. много неща са.ММ си знаеше за варикоцелето,уролога въпреки прегледа му каза да прави СГ преди операцията (4%),оперира се и след година се възстанови,не е идеално,но все пак 19% си е цифра.Той пуши много,не пие и доста добавки изпи.Сега продължава.Ние сега чакаме резултат след първа инсеминация,след моето лапаро.Доктора каза,че спермограмата не му е перфектна,но е добра.

Е ,че то 19% си е супер, при нас е много малък процент. Ще видим как ще се развият нещата. Иначе и моят мъж не пуши, не пие и тренира ежедневно. Simple Smile

# 485
19% по Крюгер ли? Ако да, идеална си е.

# 486
  • Пловдив
Не е по Крюгер.През месец май (9м след операцията) си прави в другата клиника,дето са по Крюгер,там му беше 2%.Но предвид лежането по диваните заради затварянето,мисля че е нормално.Значи Крюгера ще му е 9.5%,пак бива.🤔

# 487
Вие при кой уролог ходихте и бързо ли се възстанови след операцията? На нас от АГ  ни казаха, че за толкова време не е проблем да се достави материала, въпреки че и аз съм чела, че много време не е добре. Като цяло там се отнесоха много пренебрежително и определено ще искаме второ, ако трябва и трето мнение и адекватно лечение.

Забравих за носенето от вкъщи.Това за мен е прекалено много време.Доста мнения съм изчела,но час - час и нещо никъде не съм срещнала.Давайте си материала на място,смотано е,но е по-достоверно.

# 488
  • Пловдив
i_georgieva94
,ние бяхме при д-р Кадим,в Хирургиите в Пловдив.Препоръчаха ни го.Той го оперира.При друг не сме били.
Ами за една година се покачи от 4% до 19.Пробата с 19% я даде на място.Решихме,че зор,не зор е по-добре там,макар и да живеем на 500 метра от Селена и няма да ни отнеме много време.Пробвайте на място да даде материала.Психическата нагласа също играе важна роля.Дано всичко е наред!😊

# 489
Благодаря Ви за информацията. И при вас дано всичко е наред.

i_georgieva94
,ние бяхме при д-р Кадим,в Хирургиите в Пловдив.Препоръчаха ни го.Той го оперира.При друг не сме били.
Ами за една година се покачи от 4% до 19.Пробата с 19% я даде на място.Решихме,че зор,не зор е по-добре там,макар и да живеем на 500 метра от Селена и няма да ни отнеме много време.Пробвайте на място да даде материала.Психическата нагласа също играе важна роля.Дано всичко е наред!😊

# 490
  • Живее на Луната
Момичета, къде правите спермограми? В Малинов ни излезе 4%, а в Токуда 16%, на кое можем да се доверим?

И още, можете ли да ми кажете дали в тази микробиология има нещо притеснително?
Microscopic result: По 1-3 сегментоядрени левкоцита на поле /увеличение 40Х/
Result of culture: Изолира се нормална кожна флора. Не се изолират гъбички.

Благодаря Flowers Rose

# 491
Левкоцитите говорят за проблем/ възпаление.

# 492
  • Пловдив
~Bell~, да не би едната да е по Крюгер,а другата по СЗО и затова да има такава разлика? Thinking

# 493
  • Живее на Луната
~Bell~, да не би едната да е по Крюгер,а другата по СЗО и затова да има такава разлика? Thinking

Ами не - идвете са по Крюгер, специално държахме на това.

# 494
  • София
16% е много, някак не ми изглежда да е точно.

Общи условия

Активация на акаунт