МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 475
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Ние сме с олигоастенотератозооспермия поради прием на медикаменти за Хашимото и Адисон, които няма как да се спрат. След прием на профертил за 9 месеца от морфология 2% стигнахме до 5%. Количеството не се увеличи, но подвижността мина в рамките на нормалното. Ако имахме време да чакаме, можеше и да забременя спонтанно и да пропуснем инвитрото Stuck Out Tongue Winking Eye. Чела съм тук, че има забременели с подробни показатели, да си помечтая малко и аз.
Вмятам, че мъжът ми приемаше също трибестан, спимен и омега 3.

# 211
Ние сме с олигоастенотератозооспермия поради прием на медикаменти за Хашимото и Адисон, които няма как да се спрат. След прием на профертил за 9 месеца от морфология 2% стигнахме до 5%. Количеството не се увеличи, но подвижността мина в рамките на нормалното. Ако имахме време да чакаме, можеше и да забременя спонтанно и да пропуснем инвитрото Stuck Out Tongue Winking Eye. Чела съм тук, че има забременели с подробни показатели, да си помечтая малко и аз.

Здравей, и моят мъж пие Еутирокс за Хашимото, но до сега не бях чувала че повлиява спермограмата. Това лекар ли ви го каза?

# 212

Здравей, и моят мъж пие Еутирокс за Хашимото, но до сега не бях чувала че повлиява спермограмата. Това лекар ли ви го каза?
Влияят кортикостероидите, не се уточних.
Ние сме на Л-тироксин, но за Адисона приема още 2 медикамента.
Има ли някой с мъжки фактор и Синдром на Адисон, че досега не съм срещала.

# 213
Ами честно да ви кажа и с двата продукта сме били. Курсове от по 3 месеца и контролна спермограма след това. И с двата нямахме резултат, така че много зависи индивидуално какъв проблем имате и до каква степен е задълбочен. В повечето случаи се комбинират доста витамини и добавки. Комплексните са слаби.

# 214
При ММ след 2 месеца полукс форте падна от 1,45% морфология на 1%. Нямаме време за по-дълго лечение. Освен това спря цигарите след първата спермограма, а се влоши резултатът. С 2% се вдигна подвижността и са доста по-малко сперматозоиди от първия път.

# 215
Kris_ti, сперматогенезата отнема повече от 2 месеца- между 75 и 90 дни, за това тези добавки трябва да се пият поне 6. Аз също съм на мнение, че от добавки полза няма, ама вашето съвсем не е показателно.

# 216
След 2 месеца полукс има значително подобрение в подвижност и количество. Но е и 6 месец след операция от варикоцеле. Все още морфология не сме пускали.
Горните два показателя излязоха, като пускахме ДНК фрагментация. От нея все още не е излязъл резултат.

# 217
Здравейте! С моя господин правим опити за бебе от около 10 месеца и нищо. Ходих на гинеколог всичко е наред с мен, той ми каза да отидем на уролог. Ходихме в Вита болница при д-р Гайдаров. Направихме изследвания, но се оказа че произвежда антитела. Мъжа ми е диабетик на лекарства. Мислех, че това пречи ама урологът каза че не е от диабета и лекарствата. Не ни препоръчва да пие лекарства за тези антителата - вредни са. И варианта е Инвитро. Мисля да отидем и на ендокринолог да видим какво ще ни каже и той.
Споделете някакви опити, мнения. Дали някои от вас с подобни резултати е станало по естествен път?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:04 от venijjmj

# 218
Мм е с антиспермални антитела и то при норма до 60, неговите са повече от 130. Попитахме за нормално забременяване- много трудно би станало по естествен път. Аз имам 3 инсеминации и 2 ИКСИ. Всичките с отрицателен резултат. След прием на витамин Е400, витамин Ц1000, цинк 15, витаминД по 6 капки дневно, NAC 600 , забременях естествено. Мислехме за донорски материал, но ни отказаха, защото за ИКСИ има трябваха единични и успяваха да ги изкарат. Отделно мм беше с много по-лоши резултати. Трябва си търпение и постоянство.

# 219
  • Пловдив
Мъжът ти е с антиспермални антитела 130 , ти пиеш добавки и забременяваш ? Имаш ли обяснение как се е случило и какво се е променило , защото той си остава с 130 резултат?

# 220
Нямам обяснение. Посетихме 1 андролог и 3 уролози. Препоръката им беше да приема антиоксиданти и учудващо, всички ни предложиха да НЕ пием Профертил(както и другите добавки за нас 100 лв), а да си вземем тези изброени от мен добавки по отделно и да пробваме. А АГ казваха, че антителата уж не пречели, да сме оправели спермограмата. Но ние се борихме 9 години. Не е бил проблема от няколко месеца. Аз също приемах добавките, само че вместо витамин Ц 1000, приемах 500, а цинка беше 10 и ограничих въглехидратите( не съм дебела, това си беше мое решение, висока съм 165 и съм 54 кг).
П.с.  като бяхме на консултация при д-р Стаменов, отидохме с този довод за антителата, но той каза, че не е толкова страшно, а всички останали само това натякваха. Предлагаха да ходи на плуване, но само за отпускане на напрежението.  Кофти е, че дори и решение не предлагаха, а трябваше аз да търся. Добавките бяха препоръка, но не в какви количества. Попитах в темата за добавките и от там взехме решение да започнем с тези дози. След 6 месеца имахме значително подобрение, но само в показателите на СГ.

# 221
Здравейте, имаме направена спермограма в обикновена лаборатория и уж беше хубава, но днес направихме посткоитален тест и доктора не беше доволен от видяното. Иска спермограма от репродуктивна клиниката и ми препоръча да я направим в Ин витро център Димитров, защото там спермограмите ги правил доц. Тодоров, който бил много добър ембриолог. Имате ли отзиви за въпросния доцент? Общо взето коя клиника може да ми препоръчате? Освен това ми казаха да бъде най-обикновена спермограма, но така и така ще правим не е ли по-добре да пуснем по-разширена и да проверим повече неща наведнъж?

# 222
Не го знам въпросният център, ама лично аз бих избрала разширена.

# 223

Здравейте момичета 😉от доста време ви следя,но за първи път пиша.С моя мъж правим опити за бебе повече от 2 години  и не се получава.
Моля ви вижте тези резултати от спермограмата.Възможно ли е да забременея с подобни резултати при проходими тръби и хормони в нормата?Имате ли идея дали е този резултат може да е в следствие от варикоцели?
Кой доктор  в Плевен бихте ни препоръчали?мерси много за отделеното внимание и успех🙏🙏

# 224
Нещата не са розови. Отивате при уролог и правите микробиология. При андролог да види хормони (Рилчева 3то дкц с направление). Тя ще ви обясни шансовете и вариантите.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт