МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 444
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, мами,
С мъжки фактор сме тератозооспермия тежка степен, за съжаление по Крюгер морфологията ни е под 3 процента, въпросът ми е дали може да кандидатстваме по фонда, за съжаление изгубихме доста време с некомпетентни лекари.. И така започваме отначало...

# 256
Здравейте,
щом сте с мъжки фактор, мисля, че може да кандидатсвате.
Ние сме с азооспермия, кандидатствахме и ни одобриха.
Ако сте си избрали клиника, може да питате там. Те ще ви съдействат.
Успех!!!

# 257
Ние също сме с 3 %морфология и ни изписаха  Профертил и трибестан. Отделно пием чая от бабин зъб и прословутата бърканица. Дали има шанс да се оправят нещата или направо да мислим за други варианти се чудя. За варикоцеле казаха че няма така че няма да се оперира за момента.

# 258
  • Пловдив
Момичета 🤔 ММ вчера прави спермограма.Предишната беше през месец май,в друга клиника.Тогава беше 2%,сега е 19% морфологията.Преди 13 месеца се оперира от варикоцеле,преди оперяцията му беше 8%,8 месеца след това му е 2% 🙄 и сега тази е трета.Диагнозата сега му е олигоастенозооспермия.Като концентрацията му е 13.29млн,а по норма трябва да е по-голяма или равна на 15млн/мл.Отклонението е малко.Прогресивно подвижните са 24.81% при норма по-голяма или равна на 32%.Странна работа.Има светлинка в тунела,но такава разлика в морфологията ми се струва абсурдна,и то за 4 месеца. 🤔

# 259
Здравейте, мами,
С мъжки фактор сме тератозооспермия тежка степен, за съжаление по Крюгер морфологията ни е под 3 процента, въпросът ми е дали може да кандидатстваме по фонда, за съжаление изгубихме доста време с некомпетентни лекари.. И така започваме отначало...

Можете Да, достатъчно е 2 от факторите да са пон норма.

# 260
Какво мислите за тези резултати? Виждам че е Нормозооспермия, но морфологията е 11% а и това Патологични сперматозоиди 89% ме притеснява. Чак в 5 съм при доктора за коментар и до тогава само ще се притеснявам...

# 261
Можем само да ви завиждаме за спермограмата Simple Smile Няма какво да ви притеснява, чудесна е.

# 262
Мерси много ми помогнахте. Поне това да отпадне, как съм се притеснила .... но ще продължаваме да търсим причината за неуспеха ни...

# 263
Здравейте! Бихте ли коментирали СГ на ММ. Преди 9м. пуска СГ излезе с диагноза Астенотератозооспермия. Ходи на андролог, изписаха му вит. А, Е и фолиева киселина, които пи 6м. обаче резултата е по лош от първата, в която концентрацията беше 22х10 6, а сега...

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 16:58 от biboche

# 264
Здравейте! Бихте ли коментирали СГ на ММ. Преди 9м. пуска СГ излезе с диагноза Астенотератозооспермия. Ходи на андролог, изписаха му вит. А, Е и фолиева киселина, които пи 6м. обаче резултата е по лош от първата, в която концентрацията беше 22х10 6, а сега...

Къде е пускана? Странно изглежа. Може и от стрес и не достатъчно въздържание да има подобен резултат.

# 265
СГ е пусната в репродуктивното отделение на АГ Варна, с 4 дни въздържание 😕

# 266
Здравейте,
бихте ли могли да препоръчате къде е най-добре да направим SDI тест? Имам предвид от гледна точка на лаборатория и надеждност на резултата ако има такъв вариант.
Бихме искали да го направим по наша инициатива, тъй като док иска да правим ЗЕТ и ако не стане, чак тогава да правим SDI. А на нас ни се иска да имаме информация преди поредния опит, който ще бъде 7-ми ....
Благодаря на отзовалите се

# 267
toch, на нас доц. Русев ни препоръча за Пловдив филиалa на КИРМ Плевен и каза, че  те имат флоуцитометър, който давал най-надеждния резултат.

# 268
Благодаря, ние сме от София, но Пловдив също е вариант предполагам.

toch, на нас доц. Русев ни препоръча за Пловдив филиалa на КИРМ Плевен и каза, че  те имат флоуцитометър, който давал най-надеждния резултат.

# 269
Здравейте, мами,

Здравей, ние в момента кандидатстваме за фонда с мъжки фактор (тератозооспермия) при нас не е чак толкова тежко но казаха,че можем да кандидатстваме. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт