МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 407
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Като минала по пътя на мъжкия фактор, с един опит зад гърба си, от който имаме син, ще ви посъветвам да не си губите времето с Макки, на нас той не ни помогна грам, ходихме при Кацаров, който ни помогна повече. Давах и сега отново давам на мъжа си добавки + витамини, опитва да внимава с храненето и цигарите. Първият път, с Божията помощ, имахме успех, сега ще видим.

В България трудно уролозите ще ви помогнат, просто четете и питайте много.

В "Надежда" имат добра техника, която е важна при ин-витро/ИКСИ, така че говорете и с тях, когато пускате изследванията, на нас те ни дадоха наистина ценни съвети.

Успех 🍀!

# 286
Като минала по пътя на мъжкия фактор, с един опит зад гърба си, от който имаме син, ще ви посъветвам да не си губите времето с Макки, на нас той не ни помогна грам, ходихме при Кацаров, който ни помогна повече. Давах и сега отново давам на мъжа си добавки + витамини, опитва да внимава с храненето и цигарите. Първият път, с Божията помощ, имахме успех, сега ще видим.

В България трудно уролозите ще ви помогнат, просто четете и питайте много.

В "Надежда" имат добра техника, която е важна при ин-витро/ИКСИ, така че говорете и с тях, когато пускате изследванията, на нас те ни дадоха наистина ценни съвети.

Успех 🍀!

Доколкото.разбрах в момента в Надежда е само.д-р Макки. Д-р Кацаров в коя.болница е в момента някой знае ли?

# 287
Той си има частен кабинет и оперира в Доверие.
Потърсете в Гугъл - веднага ще ви излезе.

# 288
Дам, пишете д-р Милен Кацаров и веднага излиза. За мен това е най-добрия андролог!
Обран е, не говори празни приказки, подробен е, когато му зададеш конкретни въпроси. Велик Simple Smile

# 289
И аз да се изкажа за Кацаров. Според мъжа ми прави много по - обстойни прегледи. ( гледал го е на ехограф в изправено състояние, приведен ). Той го и оперира. За сега немога да кажа с точност за подобрението след операцията, защото пие добавки и незнам колко се дължи на тях колко на операцията или е комплексно. Има значително подобрение в 2 от показателите. Но Кацаров много по адекватни съвети и лечение направи в сравнение с Бъчваров. Бъчваров дори не ни посъветва да пуснем ДНК фрагментация преди 1 ви опит. А това е важно !

# 290
Здравейте, момичета. Намерихме кабинета на д-р Кацаров след като няколко от вас го.препоръчаха и днес ММ ходи на.преглед. Назначил му е изследвания на тестостерон,FSH и микробиология. Също така му е изписал Кломифен и Полукс форте да ги пие 3 месеца, някои може ли да каже мнение за тях, дали имат ефект?Иначе ММ днес беше и на разширена спермограма и по Крюгер с нормална морфология има 10%, според Кацаров явно не е чак толкова.лош резултата, даже казал на ММ че ако малко подобри резултатите с хапчетата могло да пробваме с инсеминация, а не инвитро.. Дали е възможно? Аа и да докато си пие хапчета все пак да си.правим опити докато съм в овулация...

# 291
10 % морфология по Крюгер е доста добре.
ММ пие Полукс ( предписан му от Кацаров ). Значително подобрение има в количество и бързина. ( морфологията лекинко ). А и е след операция на варикоцеле. Да споделят и другите съфорумки за Полукса. И на мен ми е интересно има ли ефект?

# 292
  • София
Момичета не се заблуждавайте, че всичко е на ред като гледате морфологията - груба грешка и аз вече си изпатих доста от това.
На ММ спермограмата му е 12% морфология и всички казват, че е добре да ама не.
От 2г. всички ембриони нещо им става и дегенерират в края на 4-ти началото на 5-ти ден. Всички търсят проблема в Я, но не е там проблема  и никой не се замисля за мъжа, накрая на своя глава миналата седмица се ядосах и направих МАКС секекция на пробата резултата се оказа трагичен от останалите селектирани сперматозоиди не е имало нито 1 бр. без дефект, накрая са се чудили с какво да оплодят Я и взели пак дефектен, но гледали ДНК-то му поне да е на ред и с него оплодили.
За първи път до ден 3 ембриона няма дефектни клетки които да изхвърля това са фрагментите.
Извадете си изводите сами, аз лично нямам думи от според лекарите добрата спермограма

# 293
Момичета не се заблуждавайте, че всичко е на ред като гледате морфологията - груба грешка и аз вече си изпатих доста от това.
На ММ спермограмата му е 12% морфология и всички казват, че е добре да ама не.
От 2г. всички ембриони нещо им става и дегенерират в края на 4-ти началото на 5-ти ден. Всички търсят проблема в Я, но не е там проблема  и никой не се замисля за мъжа, накрая на своя глава миналата седмица се ядосах и направих МАКС секекция на пробата резултата се оказа трагичен от останалите селектирани сперматозоиди не е имало нито 1 бр. без дефект, накрая са се чудили с какво да оплодят Я и взели пак дефектен, но гледали ДНК-то му поне да е на ред и с него оплодили.
За първи път до ден 3 ембриона няма дефектни клетки които да изхвърля това са фрагментите.
Извадете си изводите сами, аз лично нямам думи от според лекарите добрата спермограма

Да така е има и други важни показатели. А ДНК фрагментация правили ли сте? На нас първият ни опит беше само с ИМС и сега при втория мислим и МАКС да включим. Просто преди първия никой не ни посъветва да пуснем ДНК фрагментация а и тя е хипер важна. При последния тест се оказа че е 17 %

# 294
  • София
Не сме пускали ДНК фрагментации, защото аз 3г. се боря и се чудя какво става имам 20 пункции и чак сега разбрах сама за какво иде реч, ядосана съм не трябваше ли това лекарите да го констатират като потърсят къде би могъл да е проблема. Сега трябва да му дам да пие нещо и бърканица с мед също, още се чудя какво да пие при тази ситуация, а ММ е съкрушен много тежко го прие.

Някой може ли да ми даде тел на д-р Кацаров и да ми обясните къде се намира и предварително ли се записва час.
Много благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 07:39 от pepita5

# 295
Не сме пускали ДНК фрагментации, защото аз 3г. се боря и се чудя какво става имам 20 пункции и чак сега разбрах сама за какво иде реч, ядосана съм не трябваше ли това лекарите да го констатират като потърсят къде би могъл да е проблема. Сега трябва да му дам да пие нещо и бърканица с мед също, още се чудя какво да пие при тази ситуация, а ММ е съкрушен много тежко го прие.

Някой може ли да ми даде тел на д-р Кацаров и да ми обясните къде се намира и предварително ли се записва час.
Много благодаря предварително.

Записва се час, но и ако.отидеш без те.вмъква между часовете, но може да си почакаш. Ето тук виж:  https://www.drmilenkatzarov.com/contacts.php    

Клиниката му е в центъра близо до Петте кюшета.

# 296
10 % морфология по Крюгер е доста добре.
ММ пие Полукс ( предписан му от Кацаров ). Значително подобрение има в количество и бързина. ( морфологията лекинко ). А и е след операция на варикоцеле. Да споделят и другите съфорумки за Полукса. И на мен ми е интересно има ли ефект?

При ММ след 3 месеца прием на Полукс форте също има леки подобрения в количество и бързина, но морфологията си остана същата (4%), а ние именно нея борехме да се подобри ....

# 297
  • София
jinchen хиляди благодарности Gift Heart
Обадих се и му записах час за понеделник, само се моля да има оправия с дефектните поне само мъничко 4-5 бр. читави да има, иначе бързина и количество си има.
Днес бях на преглед в единия яйчник Ф16мм и в другия имаше, но не го гледа колко е пораснал, лигавица 9мм с много добра консистенция, но д-рката ми предложи да не правим пункция, защото нямаме нито 1 читав сперматозоид без дефект с който да оплодим, а само ще съсипем Я.
Да отида на другия цикъл до тогава той да пие нещо поне мъничко подобрение да има.

Ето това е положението с добра спермограма 12% морфология, а колко е добра сами виждате извадете си изводите за какво става на въпрос.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 15:07 от pepita5

# 298
Здравейте,
бих искала да споделя резултати от спермограма на ММ и да чуя вашите мнения.
обем - 3 мл
концентрация 1 мл - 34 млн
общ брой - 102 млн
подвижни - 35%
хиперкинетични - 20%
хипокинетични - 15%
акинетични - 65 %
брой хиперкинетични в 1 мл - 7 млн
общо хиперкинетични 21 млн
морфология - 2% нормална
Заключение - астенотератозооспемия

Опити за бебе - 6 м. Спермограмата я направихме по съвет на гинеколог, който всъщност е и репродуктивен специалист. Изписа андрозитол, трибестан и геритамин, като ни обясни, че тези добавки ще повлияят подвижността, но не и морфологията. Каза ни да продължаваме да опитваме до края на годината и ако не стане, да се предприемат процедури, като инсеминация, ин витро. И двамата сме на по 30 год. ММ не пуши, не пие, не носи тесни дрехи.Не сме правили втора спермограма, а тази е правена в репродуктивна клиника.
Това, която се чудя, дали не следва да се направят други изследвания, да се посети специално уролог или друг лекар, или за момента да изпълняваме това, което са ни казали.
По принцип АГ каза, че резултата не е крайно зле и има шанс, но от това което чета,  добивам друга представа.
Моля, за вашите мнения или съвети или просто споделяне на опит от подобна ситуация.

# 299
pines, със сигурност е добре да се пусне поне още една спермограма след месец да се види дали няма разлика. Хубаво е мъжът ви да отиде при андролог/уролог защото все пак те специализират в мъжкото здраве и може да открият други проблеми като варикоцеле.
Може да проверите и как му е щитовидната жлеза.

Пожелавам ви успех!

Общи условия

Активация на акаунт