МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 075
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, шанс за бременност има! По принцип съм песимист и не вярвам в чудеса и в съдбата. Правим опити за бебе от над година и половина. Намерихме проблем при него - много лоша спермограма 0% бързоподвижни, 15% бавноподвижни и 3% по Крюгер. Насочиха ни за ин витро. Аз усещах, че също имам проблем и направих цветна снимка. Оказа се, че едната тръба е запушена, а другата стеснена. С моята диагноза кандидатствахме по фонда за да не чакаме за нова спермограма.
Исках да започнем процедурата возможно най-бързо, но нямаше как: Корона, изследвания, документи, добавки, празници. Казаха ни да се подготвим за догодина, това беше в края на октомври, последното ин витро в нашия град се прави в началото на ноември после са в отпуски и профилактика. Ядосах се, че ни бавят, защото цикълът ми тъкмо се беше нормализирал, което не е характерно за мен. Закъсня ми декември и реших, че е поредната киста и прегледът ми за януари на 10тия ден от цикъла е записан безмислено. Имах един тест от времената, когато още не знаехме колко е зле положението и как съм се надявала напразно. Направих го на шега и познайте - Бременна съм. Коледно чудо!
Той приема  c-men сашета от 2 месеца и бабини зъби сутрин и вечер, аз - нищо.
Изненадите дори, когато е безнадеждно са възможни!
Ще отида на преглед другата седмица, защато ме е страх да не е извънматочна, но сега просто ще се радвам Simple Smile
Успех!

Честито! Пожелавам ти безпроблемна и усрешна бременност.
Поредният пример, че всичко е възможно..точно когато психически сме спокойни и неочакваме..
Смело напред момичета..вярвайте в чудесата,обичайте половинките си и се радвайте ня живота..съдбите ни са начертани,и това което трябва да се случи, ще се случи🙏
Весели празници на всички, мир и благоденствие,бъдете здрави🎄❄💕

# 526
Здравейте, шанс за бременност има! По принцип съм песимист и не вярвам в чудеса и в съдбата. Правим опити за бебе от над година и половина. Намерихме проблем при него - много лоша спермограма 0% бързоподвижни, 15% бавноподвижни и 3% по Крюгер. Насочиха ни за ин витро. Аз усещах, че също имам проблем и направих цветна снимка. Оказа се, че едната тръба е запушена, а другата стеснена. С моята диагноза кандидатствахме по фонда за да не чакаме за нова спермограма.
Исках да започнем процедурата возможно най-бързо, но нямаше как: Корона, изследвания, документи, добавки, празници. Казаха ни да се подготвим за догодина, това беше в края на октомври, последното ин витро в нашия град се прави в началото на ноември после са в отпуски и профилактика. Ядосах се, че ни бавят, защото цикълът ми тъкмо се беше нормализирал, което не е характерно за мен. Закъсня ми декември и реших, че е поредната киста и прегледът ми за януари на 10тия ден от цикъла е записан безмислено. Имах един тест от времената, когато още не знаехме колко е зле положението и как съм се надявала напразно. Направих го на шега и познайте - Бременна съм. Коледно чудо!
Той приема  c-men сашета от 2 месеца и бабини зъби сутрин и вечер, аз - нищо.
Изненадите дори, когато е безнадеждно са възможни!
Ще отида на преглед другата седмица, защато ме е страх да не е извънматочна, но сега просто ще се радвам Simple Smile
Успех!
Такива постове много ми стоплят сърцето! Добре е всеки, който е преживял такова чудо да сподели, за да даде кураж на всички, които се молят да им се случи това!
Мелиса, пожелавам безпроблемна бременност и много сладко бебче/бебчета след някой друг месец Heart
Мога ли да помоля да напишете по колко сашета с-men приема мъжът ви и от кои бабини зъби пие сутрин и вечер! Благодаря и весели празници!
С-мен по 1 на ден, бабини зъби 1 кутия Трибестан, после минахме на едни от билков магазин - много по-евтини са и за повече време - на Биохерба.
Благодаря ви за топлото отношение, момичета ♡

# 527

Здравейте.Може ли някой да сподели мнение зле ли е положението със спермограмата на мъжа ми.Не пуши,алкохол изключително рядко и редовно спортува.Ще посетим специалист след нова година,но до тогава искам да добия бегла представа за нещата.Благодаря предварително!
Сама виждаш какви са референтните стойности. Консултирайте със специалист! Предвид че няма бързоподвижни и морфологията е 0, аз лично на чудо не бих разчитала. Къде е правена СГ? Може би не е лошо да я повторите в друга репродуктивна клиника. Така или иначе с още една СГ в друга клиника, направена след месец, може да кандидатствате по фонд.

Спермограмата е правена в Кирм.След празниците ще посетим специалист.Днес получихме мнение на база само резултатите,че положението може да се оправи с медикаменти.

# 528
Искрено ви го пожелавам, Кетката. Ама при нас и при болшинството пишещи , не е имало кой-знае какъв резултат от добавките. Първо трябва да откриете причините за тази лоша СГ и тогава да търсите решение и съответните хапчета.

# 529
Искрено ви го пожелавам, Кетката. Ама при нас и при болшинството пишещи , не е имало кой-знае какъв резултат от добавките. Първо трябва да откриете причините за тази лоша СГ и тогава да търсите решение и съответните хапчета.

Със сигурност ще потърсим причините при специалист,няма да действаме на сляпо с добавки.Благодаря за мненията

# 530
  • Ловеч
Ketkata_21,в Кирм може да са специалисти, но с тази спермограма бягайте от там. Андроложката им Рилчева разбира точно толкова, колкото аз от ядрена физика.
След втори неуспешен опит съм там, там правят само икси, без други обработки, няма качество на ембриони, а само "хубави са"
Но не ходете и при другия в Плевен, там за 2,5 години, много загубено време, пари  и надежди и не стигнахме до кандидатстване за Фонда, лекувах възпаления и само изследвания при него.
Сменете града, за да не изпитвате болката, която аз преживях...

# 531
Весела Коледа, момичета! Нека всяка от нас сбъдне мечтите си Simple Smile

Аз имам един такъв въпрос, не знам дали е за тук, ама ще си го задам..Имаме издадена заповед по Фонда, кандидатствахме с мъжки фактор - гранично количество, ниска морфология (на последната СГ - 1%) и висок % ДНК фрагментации - 45. ММ пие разнообрсзни добавки от 2 месеца. Чудя се дали като получим заповедта (януари) да стартираме веднага процедура или да изчакаме и да попие добавки още време. Правил е преди 3-месечен курс с добавки и резултатите бяха незначителни и не знам дали да се надявам на чудо от тях.

# 532
Весела Коледа, момичета! Нека всяка от нас сбъдне мечтите си Simple Smile

Аз имам един такъв въпрос, не знам дали е за тук, ама ще си го задам..Имаме издадена заповед по Фонда, кандидатствахме с мъжки фактор - гранично количество, ниска морфология (на последната СГ - 1%) и висок % ДНК фрагментации - 45. ММ пие разнообрсзни добавки от 2 месеца. Чудя се дали като получим заповедта (януари) да стартираме веднага процедура или да изчакаме и да попие добавки още време. Правил е преди 3-месечен курс с добавки и резултатите бяха незначителни и не знам дали да се надявам на чудо от тях.

Щом имате възможност да пробвате с поцедура, пробвайте.Той да  продължава да пие добавките,  а през това време може и нещата да се получат естествено!
Късмет🙏

# 533
Здравейте, днес мъжа ми си направи спермограма, от всичките изчетени теми не ми иглежда много лоша като изключим морфологията, но моля за мнение!
Имам два мисед аборта тази година, като и двата пъти забременях от първи опит, мислите ли, че това може да е причината?

Благодаря!

# 534
Здравейте, имам една биохична бременост и след това 5месеца неуспешни опити. Днес ММ направи спермогама. Всички показатели са добре, без морфологията- тя е 10%. С тази стойност дали да се надявам на естествено забременяване, или да търсим друг вариант?

# 535
Здравейте, след една година опити за забременяване имам 1 спонтанен аборт и след още една година ходене по мъките, пиене на всякъви добавки и отвари разбрах, че аз нямам никъкъв проблем следователно моят мъж си направим спермограма, която се оказа доста лоша, моля да си дадете мнението, междувременно чакаме за лечението на инфекция, която не мога да кажа колкото и несериозно да звучи, защото когато ми се обади гинеколожката аз просто бях във шок, докато ми обясняваше колко е зле положението.. Надявам се да не е проблем, че пише на френски! Моля за вашите мнения имаме ли реален шанс да бъдем родители! ❤️ [/img][/img]

# 536
Момичета, дали може рецептата за бърканицата, не я откривам никъде и кога е приложима тя? В подготовка за ин витро сме след 5 инсеминации, при ММ, морфологията е 8 %, всико друго в супер, включително SDI, MAR  и ДНК фрагментацията. Какви добавки пият вашите партньори за подобряване на морфологията?Питах лекарите дали  е необходима консултация с андролог/уролог, но те ми казаха ако преценим и че не смятат че трябва и сега се чудя?

# 537
Момичета, дали може рецептата за бърканицата, не я откривам никъде и кога е приложима тя? В подготовка за ин витро сме след 5 инсеминации, при ММ, морфологията е 8 %, всико друго в супер, включително SDI, MAR  и ДНК фрагментацията. Какви добавки пият вашите партньори за подобряване на морфологията?Питах лекарите дали  е необходима консултация с андролог/уролог, но те ми казаха ако преценим и че не смятат че трябва и сега се чудя?
При нас морфологията е 3%, другите показатели са си добре, предстои ми инсеминация. При нас също не казават да правим консултация с такъв специалист, но моето мнение е че това нищо не пречи, напротив даже. За всичко си има причина. Абсолютно съм "за" да се направи всичко като прегледи, консултации и изследвания преди да се започне с такъв вид процедура. Колкото до бърканицата, нека другите момичета се включат. Моят мъж пи полукс форте 5 месеца и нищо не се подобри, за това сме се насочили да търсим причината за лошите резултати.

# 538
ММ е с морфология 5% и ни предстои инсеминация. Също има нисък тестостерон и витамин Д, за сега само това сме изследвали и глюкоза+инсулин. Добавки му взех Трибулус, Мака, Сминдух, (пие ги от средата на Декември) също пие и доста витамини Д+К2, С, А+Е (геритамин 2 опаковки и след това 2-3 месеца почива, продължава витамин Е само), Е, магнезий, НАК, Р-АЛА, Цинк, омега 3, бърканицата.... Със сигурност пропускам нещо защото са много.
 В началото не му беше приятно, но сега ги пие без проблем 😂. Дори е по стриктен от мене 😂😂😂.
Желая успех на всички ни!
Ето и бърканицата: (аз мака не слагам и вместо бадеми слагам орехи)
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 09:24 от Believe*

# 539
Здравейте, дами. Преди време бях писала за резултати от спермограма на мм. 3 месеца мм пи добавки и витамини, след което повтори спермограмата. Резултати се подобрение в подвижността, но морфологията дори е паднала - беше 2% на първата, сега е 1 %. Смятам да пристъпваме към инсеминация.
Ако някоя от вас се е подлагала на тази процедура, моля, за споделяне на опит - колко пъти, има ли успех и т.н.
Пожалавам успех на всички и дано новата година ни се усмихне късметът!

Общи условия

Активация на акаунт