МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мъжа ми ще прави спермограма но се чудим къде споделете вие къде в Пловдив направихте и от къде сте доволни благодаря предварително ☺️
Най-добре е да се направи в репродуктивна клиника.Зет ми прави през малък интервал и в Селена и в Ню Лайв и резултатите бяха почти еднакви.Цената и в двете клиники е 100лева.
благодаря аз също съм решила да е в репродуктивна болница но искам мнение от къде са доволни вече направилите😊

# 571
  • София
Морфологията не е критерии, в началото и аз си мислех така, но се оказа, че не е точно така. При ММ с добра морфология,  но всички с фрагминтации без потенциал. След прием на мака и бабини зъби за повишаване на тестостерона ,  витамини и минерали за подобряване функциите на организма морфологията падна от 12% на 8%, но сперматозоидите бяха с качество и потенциал по всички параметри само след 3 мес., забравих  без цигари и алкохол.
Така, че с ниска морфология и добри параметри може да се забременее, но с добра морфология и много фрагментации не се забременява.

# 572
Ще споделиш ли какви витамини сте приемали?

# 573
  • София
Да, утре ще ти напиша на лично от кое по колко се пие и витамините ще ти изпратя те съдържат 20-тина неща и не са скъпи.

# 574
Пепита, може ли и на мен да изпратиш?

# 575
pepita5 може ли ми ги изпратите и на мен?

# 576
И аз проявявам интерес Simple Smile

# 577
Pepita, може ли аз да помоля, ако е удобно!

# 578
  • София
внимавайте и с витамините и с билките.
това че на един помагат не означва че на друг няма да навредят.
ето на пепита мъжа пие мака и бабини зъби за повишаване на тестостерона, но явно са го изследвали.
вашите мъже може да нямат нужда.
синтетичните втамини пък натоварват черния дроб, особено ако са излишни.
бърканицата с мед е противопоказна за мъже с висока кз.

# 579
  • София
Ще напиша тук за да го видят всички, но линкове няма да качвам само на лични за да не спамя.

За нисък тестостерон се приема
Трибулус /бабини зъби/ трябва да е чистият вариант и да пише 90% Saponins, аз купих от 1000мг., приема се по 2000мг на ден след хранене /по 2т. дневно/, за да не дразни стомаха.
Мака на таблетки от 500мг - приема се по 1500мг. на ден /по 3т. дневно/ пак след хранене.

Ето линк от нета за симптоми при нисък тестостерон има много статии в мрежата
https://gymbeam.bg/blog/simptomi-na-nisuk-testosteron-kak-da-se-borim-s-nego/

# 580
А това изследване за фрагментации вие ли си го назначавате? Защото на мен никой не ми е споменал за такова нещо, а ни предтои инвитро най-верояно. За тромбофилия също не съм се изследвала.

# 581
Alaskata, според мен, пусни си основен пакет за тромбофилия. Ако излязат някакви мутации, ще е хубаво да се знаят преди опита.

# 582
А това изследване за фрагментации вие ли си го назначавате? Защото на мен никой не ми е споменал за такова нещо, а ни предтои инвитро най-верояно. За тромбофилия също не съм се изследвала.
След 1 неуспешен опит настоях пред док да пуснем ДНК фрагментация, а тромбофилия сама си пуснах пълен пакет.

# 583
Ние сами си пуснахме SDI, после отидохме с готовото изследване при Кацаров. Не съм има бременност още, просто момичетата ми препоръчаха да го пусна и го направихме. Открихме и там проблем.

За тромбофилиите пак сама ги пуснах и се оказа, че имам мутации.

# 584
Да се включа по въпроса за морфологията. Ние сме с МФ и бяхме само за инвитро според повечето лекари. Правихме операция от варикоцеле при Кацаров септември 2019. След 6м се вдигна тройно количеството и малко бързината, а морфологията все си вървеше 3-3,4% през 2те години в които се борихме. Тази година забременях 3 пъти - една БХ, един спонтанен аборт и в момента съм бременна , този път се надявам до термин, след като последните СГ бяха много добри пак само количество и скорост, но морфологията даже месец преди да забременя беше 1% в Надежда.
През цялото време давам на ММ съставките на Профекунд плюс витамин ц 1000мг с удължено освобождаване, Б12 метилиран и отделно спря цигарите януари 2019.
Имаме и SDI от юни 2020 с 29,9% фрагментирани при норма до 30%. И двете неуспешни ги пишеха на спермотозидите или тромбофилията, но факт, че с такава морфология и SDI забременях 3 пъти за една година. Забременях в месеца в който трябваше да почнем инвитро, така че, всичко е възможно !!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт