91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 499
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Това, че не се почва от азбуката, е много добре. Дано да остане така.
Жалко, че не са събрали група за руски.

# 136
  • София

Относно английския - не, не е от А и В. Опитаха в началото - не се получи. Направиха тест и според усреднените резултати продължиха с ниво В.
Супер  е това,  значи са се върнали на доброто старо и познато. Ама си трайкайте,че "доброжелатели" бол ..Wink

# 137
  • столицата
Май ще се окаже, че има нови комбинации от профили, но мат и информатика няма да има 😐 Но се чува за мат и география примерно.
Дали скоро ще има яснота?
Все пак втората задължително матура ще трябва да е на профил.

# 138
  • София
Това с втората матура нещо не ми се връзва - нали немския също е профилиращ за гимназията. Като пишете, че трябва да се избира от профилите искате да кажете, че не може да изберат немски ли? Аз мислех, че НЕГ традиционно избира немски за втората матура.

# 139
А профил история и български формира ли се или математическите нагласи преобладават?

# 140
Матурата по немски не е ли задължителна за тях?
Ще има профил по български и история.

# 141
  • София
Аделе, не е задължителна мисля, но повечето деца я избират, защото сай най-силни там и се предполага, че няма да им трябва кой знае каква допълнителна подготовка. Или поне на моето момиче са такива съображенията.

П.П. Коригирам се. Пак не съм в час. Smiley По английски щяла да се явява.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 17:24 от lilfi

# 142
Втората матура си е по избор. Много деца се явяват на английски. Ние бяхме на математика.

# 143
  • София
Доколкото разбрах профил се води НЕ + още два предмета...
От нашата класна днес - ни вест , ни кост ...

# 144
Профил мат+география? Аз не откривам никаква логика в тази комбинация. Оффф, това дали са желания на децата, или някакви своеволия на училището?

# 145
  • София
На мен ми е интресно дали ще има МАТ и ИТ (инф. технологии)?
Моля, десетокласните мами, като има яснота, да споделят тук.

# 146
  • София
Не разбирам защо двата профила трябва да са като скачени съдове. В зависимост от желанията на децата, не се разформироват класове, а се формират профилни групи и кой на каквото е избрал. В това училище ме изумяват с нежеланието си да разберат, че топлата вода отдавна е открита.

# 147
На времето ние бяхме точно така със СИП. Всеки си потегляше към предмета, който е избрал, в часа се събирахме от всички класове. Но те и часовете СИП май бяха доста по-малко

# 148
  • София
На времето ние бяхме точно така със СИП. Всеки си потегляше към предмета, който е избрал, в часа се събирахме от всички класове. Но те и часовете СИП май бяха доста по-малко
При нас си имаше СИП, но това, което днес е профил се водеше ЗИП и беше два предмета по 6 часа (немския си беше немски, можеше да се добави и в зип). Аз не бях ориентирана и си бях записала немски (никога не е излишен още език и машинопис).

# 149
  • столицата
Мат с ИТ няма да има.
Предложенията са Мат с Гео, мат с физика,БЕЛ и история, биология и химия, история с география.
Обяснението било, че няма учител по ИТ. Сега много деца се чудят с какво да комбинират Мат.
Първи и втори профилирани са езиците НЕ  и АЕ/РЕ

Общи условия

Активация на акаунт