91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 081
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Не се и съмнявах! Първенецът от олимпиадата е дете-машина (бивша “съученичка”); радвам се, че е попаднала и в класа на г-жа Бонова - така невероятният труд, който полага е заслужено възнаграден!

# 391
  • София
21 деца сборно от НЕГ на национален, сред тях доста с предни класирания Wink Браво на тях!

# 392
  • столицата
Госпожа Бонова им скъса шортите от учене и резултатът е налице.😀 Браво!
А както съм писала и преди попадналите в 8Г са щастливци. Госпожа Кендеров е страхотен човек, педагог и психолог.

# 393
  • където и да е,само да не съм сама
Обичам такива новини!
Децата са се представили чудесно.
Заслужават похвала и те, и техните учители.

# 394
  • София
И от ХI клас моя любима сладурана /от класа на дъщеря ми/ е сред лауреатите - на второ място. Браво на децата!

# 395
21 деца сборно от НЕГ на национален, сред тях доста с предни класирания Wink Браво на тях!
А дали деца от 73то участват също на олимпиадите и съответно дали са добри резултатите им?

# 396
Тази година знам, че от осми клас участваха много малко, общо взето тези, които си бяха учили езика и преди. За съжаление, нямаха такива високи резултати...

# 397
  • София
За съжаление олимпиадата по немски съвпадна с абитуриентския им бал и затова няма явили се от 12 клас.

# 398
  • София
Master, аз точно това си помислих, че се е случило. А и дванасетокласниците си имаха по-важни изпити, на които показаха отлични резултати.

# 399
  • София
Матеда, има допуснат и съответно  класиран деветокласник от 73-то на 8-мо място. От 35-то и двете частни няма допуснати участници до националния кръг. От НЕГ допуснатите са били по протокола от месец март 26  сборно, явно 5 не са се явили. 4 от тях са  от  12 клас - Мастер е казала за бала. Иначе съм сигурна, че там щяха да избият рибата поне две форумски деца от НЕГ Wink Жалко за съвпадението. Едно първо място на национален кръг в 12 клас  би могло да се окаже пореден плюс в CV-то при кандидатстване за стипендия в Германия.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 00:14 от пенсионирана русалка

# 400
  • Sofia
А дали деца от 73то участват също на олимпиадите и съответно дали са добри резултатите им?

И да са искали да участват, не са имали информацията - поне в нашия клас на ухо в коридора класната беше казала на двамата най-добри тогава (, както писа saffron) да се явят на първи кръг. Останалите нямало смисъл да ходят да се излагат... Не че и тези двама не се изложиха - можеше някое друго дете да се справи по-добре, ако имаше информацията.

# 401
  • София
Всъщност, Ани, предостатъчно явили се  има и от 73-то, и от НЕГ (включително и от 8 клас), има си официален протокол, от който става ясно как една голяма част от явилите се, независимо от коя гимназия, просто не са допуснати до национален кръг. А за да не са допуснати до национален, са били на областен. И ако в него бройката е така внушителна по отношение на  участници от 91 НЕГ, 73 СУ и 35 СУ, на първия е била още по-голяма. Това с масовото явяване на 1 кръг, особено пък в 8 клас, когато са още ентусиасти децата и не ги мързи, важи за всичките училища с немски. Има недопуснати до националния вече и от 35-то, и от СМГ, и от частните, и от  Бастилията (31-во),  и от НПМГ, не само от 91 НЕГ и 73 СУ.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 08:31 от пенсионирана русалка

# 402
  • столицата
Помня, че когато моето дете беше 8 клас ни  обясниха, че  от общинския в училището НЕГ допускат до областен само тези деца, чиито потенциал е да достигнат до национален кръг. Много се радвам, че тази година тази практика е била изоставена и  децата, показали добри резултати бяха допуснати до областен кръг. Все пак не може всички да са на национална олимпиада, а особено за стартиращите с НЕ едно достигане до областен кръг вече си е стимул. Наред с това, понякога моментното състояние също оказва влияние. Не отричам, че и тогава първото място беше на НЕГ, но един списък от национална олимпиада, пълен с НЕГ-ърчета много повече радва окото.

# 403
Здравейте на всички. Вече излязоха класиранията. Никъде на сайта не мога да видя какво трябва да подготвя за записване в НЕГ? Ориентирам се по другите училища, здравно профилактичена карта, свидетелство за основно образование, служебна бележка с резултати от матурите. Дали трябва още нещо?

# 404
  • София
http://91neg.bg/2020/07/grafik-za-zapisvane-v-8-klas-za-uchebnata-20202021-g/

Да не повярваш, ама са актуализирали сайта си.

Общи условия

Активация на акаунт