91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 603
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Шарлот, Наредба за приобщаващото образование, чл. 56, ал.6:  Министърът на образованието и науката присъжда почетно отличие „Национална диплома" на зрелостници за отличен (6,00) успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.

Училищата номинират свои ученици за отличието, комисия издава предложение и министърът решава.

# 571
Моля за информация дали. Немската диплома от лайстунг трябва да се легализира за кандидатстване  в Германия  или Австрия

# 572
  • София
Има обявена родителска среща за осмокласниците.
http://91neg.bg/2020/07/sobshhenie-za-roditelite-na-novoprietite … lasnici-20202021/

# 573
Моля за информация дали. Немската диплома от лайстунг трябва да се легализира за кандидатстване  в Германия  или Австрия

Тази година им раздадоха немските дипломи с прилежащи копия и печати. За кандидатстване в Германия не се налагат никакви легализации.

# 574
  • София, Лагера
Момичета, ние кога и как ще разберем в коя паралелка са разпределени децата ни?

# 575
  • София
Момичета, ние кога и как ще разберем в коя паралелка са разпределени децата ни?
На 14.09.2020 г. (евентуално може и на 11.09.2020 г.)
Миналата година ги обявиха в сайта на гимназията.

# 576
  • София, Лагера
Мили дами, имам въпрос.
В 9 клас лайстунг паралелките от какво ниво АЕ започват? Че моя младеж е учил малко в някакви школи и ще трябва да навакса сега. Въпросът ми е какво ниво да гоним. Звънях в нег, не вдигат.

Аз по-рано бях задала този въпрос, но не уточних, че питах за лайстунга, просто не знаех, че е различно.
Русалке, благодаря че ме "светна". Много ценна и навременна информация, да имам достатъчно време да реагирам и да го запиша в British council.

# 577
Стартират от В1. Затова дадох съвет младежът да бъде записан на англ. от началото на уч. година. До Нова година немският ще му е лесен. После обемът нараства.

# 578
Здравейте, аз имам колебания дали да продължаваме с курсовете по АЕ в осми клас. Става дума за младеж, който досега не е учил немски и не знам как ще се справи с натоварването. Ще ми е интересно да споделите впечатления. До седми клас ходеше в Британски съвет. Една година прекъснахме, две ми се струват голяма пауза.

# 579
Всъщност няма пауза. Децата сърфират из сайтове на английски. Помежду си чатят също на английски. Четат новини на английски.....Ако не е учил немски, нека да се занимава само с него в 8-ми клас.

# 580
  • София
Големият учи до 7 клас вкл. английски.  В осми го оставихме само с немски, после реши че няма смисъл са записва и директно вторият срок на 10кл. записа курс за подготовка на САЕ,  4-5месечен. Взе си го от раз, както и съучениците му, които не бяха учили английски до 7 клас. Е те са ходили на школа или уроци, но мисълта ми е, че първо бързо се наваксва, а и всичко около тях е на английски и е по-лесно.
С дребното смятам да карам по същата схема. Сега само немски, пък английски, като му дотрябва сертификат.

# 581
  • столицата
Ако детето не е учило НЕ досега е по-добре да поспрете с АЕ. Нас изрично ни посъветваха така и на РС, защото явно децата почват да се бъркат при по-интензивно изучаване на НЕ.
Нищо не пречи детето да си поддържа езика само, когато има време и желание през тази учебна година.

# 582
  • София, Лагера
Благодаря ти много,  Шарлот!
Бяхме писали успоредно преди и някак ми е убягнал отговора ти!

# 583
А списък с учебници и помагала, които трябва да ни дадат?

# 584
  • София
А списък с учебници и помагала, които трябва да ни дадат?
Следете сайта. Миналата година се появиха някъде 5-10.09. В момента си стоят още миналогодишните.
Но пък за РС на осмокласниците пуснаха съобщението доста по-рано, та не се знае Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт