Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 824
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
През годините децата явили се в 125 СУ на състезание (без значение кое) и не получили медали и грамоти от официалния организатор на съответното състезание си вземат наградите от училището.
Така, че не виждам нищо странно и смешно в това.

# 496
Странното е в това, че децата са затворени вкъщи, обаче награди ще се получават в училището.

Официалният организатор поне можеше да пусне едно съобщение на сайта си. Да не говорим и това, че мина цял месец от провеждането.

# 497
А за Черноризец Храбър чува ли се нещо? Нали щеше да има класиране от присъствено явилите се?

Класиране са изнесли на СМБ - изток, но само за явилите се в 125 СУ.
Дотам са им стигнали силите, душички.

Ами то други организатори с присъствено явяване почти нямаше. Не знам какво очаквате.
ПЧМГ си тестваха само своите ученици.
Враца предполагам са си направили класиране.
Черноризеца никога не са правили национално класиране.

# 498
  • Sofia
Нямаме забрана да излизаме от вкъщи както пролетта. Ако детето е преди обяд на училище следобед може да отиде с родител и на входа на училището да си получи наградата или обратно. Никой не допуска външни лица вътре.
Свършили са си работата. Организирали са състезанието, проверили са задачите, предали са списъците, взели са наградите от официалния организатор и сега ги раздават.

# 499

Това не е вярно. Дори има официално награждаване.

# 500
А за Черноризец Храбър чува ли се нещо? Нали щеше да има класиране от присъствено явилите се?

Класиране са изнесли на СМБ - изток, но само за явилите се в 125 СУ.
Дотам са им стигнали силите, душички.

Ами то други организатори с присъствено явяване почти нямаше. Не знам какво очаквате.
ПЧМГ си тестваха само своите ученици.
Враца предполагам са си направили класиране.

Така, като питате, използвам случая да си кажа какво очаквам.
Всички организатори на състезания да публикуват класиране с имена, точки и награди, така както правят "Иван Салабашев". Фантазирам си, знам. Ама баш това очаквам.
Съперничества м/у училища и гимназии също не ме вълнуват.
Като са участвали присъствено "Питагор", значи трябва да са включени в класирането.
Награждаване, така или иначе, тази година заради обстоятелствата няма...

# 501
  • Където морето целува небето...
Организаторът в Бургас направи класиране и дори награждаване (преди затварянето на училищата), въпреки че децата се явиха електронно. Некоректно е да няма класиране за явили се присъствено!

# 502
Трябваше да има грамоти и медали за децата, явили се в София, които да са на ИМИ БАН. Тези на 125 са си техни приумици, често дублират официалните организатори с награди за,явилите се само при тях.

# 503
На официалната страница на ЧХ чета: "Класиране се прави за съответния клас от всеки Организатор. По решение на Организатора това класиране се публикува в определен от Организатора формат. Също по решение на Организатора могат да се издават сертификати за класиране. " В София всички без ПЧМГ се явиха в 125то, така че грамоти и медали за София има, явно и за други градове. ПЧМГ е частно училище и родителите могат да си се разберат с ръководството.
Не знам колко често дублират 125то официални организатори, но миналата година, когато детето спечели медал от Слабашев, си го получи точно в БАН, а от 125то нищо не са раздавали.
Аз лично съм много доволна тази година от 125то. Изпълниха си ангажимента и проведоха състезанието. Наградите също ги раздаваха, само трябва да се обади човек за да му я донесат, което не е малко разкарване за жената.
Иначе и аз като Алисса бих предпочела да имаше и национално класиране, но доколкото си спомням и миналата година нямаше за ЧХ.

# 504

Това не е вярно. Дори има официално награждаване.

Да, последните години в БАН. САМО за София, обаче. Другите градове си правят други класирания.

# 505
Като се замисля, ще е полезно всеки да сподели кои състезани намира за важни и защо. За мен едно състезание е важно, ако задачите са интересни, има много участници и дават предимство например за кандидастване в СМГ. Така погледнато и МБГ може да се определи като "важно", но според мен повече от необходимото са медалите и е много неясно класирането, и поради това не го определям за такова.

За мен до 3ти клас това са:
ЧХ, Салабашев, Кенгуру и се колебая относно СМТ.

За 4 клас не съм сигурна, но вероятно
Математика за всеки (предишното ОМТ), есенни, зимни, летни, Олимпиада, ЧХ, Салабашев, Кенгуру .. ?

Това е моето мнение, ще се радвам и други да споделят

# 506
Аз харесвам и СМТ.

# 507
По-скоро има такива, на които няма да го запиша да участва. Такива, на които е участвал веднъж, но нещо в самото състезание не е било ок. Няма да напиша кои са, за да няма засегнати, ако четат тук.....

МБГ последните пъти не е никак лесно състезание. В сравнение с предишни години. Показателно е, че скалата с медали достига много ниски нива.

# 508
Не би трябвало да има засегнати, все пак е форум, където всеки би следвало свободно да споделя мнението си. На всяко състезание може да случи организационен проблем или грешни задачи, но от едно събитие не мисля, че трябва окончателно да му теглим чертата.
Според мен такава неформална класация е важна, защото на много родители не им достига време и желание децата им да ходят на безброй състезания, но все пак не искат те да губят форма, а и е хубаво да знаят къде са спрямо другите деца. Затова ми беше любопитно и относно мненията на други.
За МБГ и аз много се колебах, напоследък наистина са по-трудни задачите, има масово участие, но много по-лесно може да има изтичане на задачи през няколкото седмици провеждане и повечко от необходимото са медалите.
Но да, сега като се замисля, аз също бих добавила МБГ, най-малкото поради масовото участие.

# 509
Бих добавила "Хитър Петър" и "Акад. Кирил Попов" - Шумен.
За негативите в организацията на МБГ съм съгласна, но за мен и детето позитивите са много повече - интересен регламент с четири етапа, отборно състезание (което намирам за много полезно), възможност детето да си поставя все нови цели и да върви напред (участие във финал, купи, звезди на турнира, легенди на турнира...), както и голям шанс да претърпи неуспех, с който трябва да се справи. Има си ползи, на тази част от по-неуверените и притеснителни деца пък медалите вдъхват увереност.

Общи условия

Активация на акаунт