Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 816
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Мисля че щерка също добре реши, е не всички задачи. Също ако имаше време повечко щеше да реши и другите. Беше трудно състезание. Confused нямам обаче претенции, не сме се готвили много. Има ли вече някъде отговори, да сравним

# 541
Здравейте и честит празник на всички именници! Някой попаднал ли е на информация ще се провежда ли КМС на 13.12?

# 542
Здравейте и честит празник на всички именници! Някой попаднал ли е на информация ще се провежда ли КМС на 13.12?

Някой беше споделил във фейсбук, че се отлага за след Нова година. Официално съобщение не съм видяла.

# 543
Мисля че щерка също добре реши, е не всички задачи. Също ако имаше време повечко щеше да реши и другите. Беше трудно състезание. Confused нямам обаче претенции, не сме се готвили много. Има ли вече някъде отговори, да сравним

Миналата година за няколко часа излязоха верните отговори и видеорешенията на задачите.
Сега чакаме. Дано не ги забавят.

# 544
Как ви се видя Салабашев? На моя син са му били трудни.

# 545
Погледнах 2-ра или 3-та задача беше за 2-ри клас и изобщо не можах да схвана за какво става въпрос.

# 546
Ако е трета задача, трябва да се постави умаляемото, което е еднакво за всички равенства. Не може да е събираемо, защото при някои от равенствата, крайният резултат е по- малък от второто число, поради което единствената възможност е да търсим умаляемо.

# 547
Ако е трета задача, трябва да се постави умаляемото, което е еднакво за всички равенства. Не може да е събираемо, защото при някои от равенствата, крайният резултат е по- малък от второто число, поради което единствената възможност е да търсим умаляемо.

Една задача като цвете. Не съм се заглеждала много и не знам какво ми говориш, но на пръв поглед не в схванах.

# 548
Миналата година имаше само един максимален резултат при четвъртокласниците. Тази година очаквам доста повече, и то не само заради формата на състезанието. Традиционно трудни задачи на "Иван Салабашев", но в сравнение с миналогодишните - много по-приятни.

# 549
  • Където морето целува небето...
Според детето (2 клас) задачите са били изключително лесни и не е имало изобщо много сложни, като тези, които му давах да решава. Особено като тези от 2018 и 2019 каза, че не били дали. Даже ме попита да не съм объркала нещо и да са му дали за 1 клас.
Погледнах ги от качените задачи и наистина не видях такива като последните три от предходните години. Може би 15 е една идея подвеждаща и по-сложна. Така или иначе той не помни какво е писал на тези с избираем отговор и ще чакаме точките за да видим наиситна ли са били толкова лесни.

# 550
  • София
И според моя второкласник задачите били по-лесни в сравнение с предните години. Ще видим какво ще излезе накрая.

# 551
  • ту тук, ту там
Аз отворих задачите за втори и за трети клас. За втори клас и на мен ми се виждат лесни, за трети обаче никак. На детето (в 3 клас) не съм ги давала още, че да видя в мен ли е проблемът. 😂

# 552
Като гледах задачите за 2ри клас, те бяха много подобни на тези за 1ви клас, но с по-големи числа. Например задачата за бонбоните беше същата за 1ви клас, но с числа до 15. Влакчето беше същото за 1ви клас, пак до към 15  май беше, пирамидата. Имаше още няколко задачи за 1ви клас, които бяха подобни на тези във 2ри, но с по-малки числа (кръговете, броенето на фигурите, магическите области, везните), така че е възможно на 2ри клас да са им се сторили лесни.

# 553
  • София
За 4 клас задачите определено не бяха никак лесни Grinning
Явно за малките са по- снисходителни, и така трябва, да не отказват децата от математиката още в началото

# 554
Аз прегледах задачите и на третокласниците. Доста са сходни с тези за 4 клас, една идея по-опростени и с по-малки числа. Нормално би било да им се сторят много трудни.

Общи условия

Активация на акаунт