Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 795
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Явно наистина много деца са се подвели, че условието от подточка А е валидно и за подточка Б.
В това число и моето. Сега интересното е как ще бъдат оценени грешните решения...

# 631
За Варна също са били различни. Ако някой ги има ще съм благодарна да ги сподели.

# 632
  • София
Да, не е 3 см. 4 см е клечката, Но тъпо е зададено, масово децата са се подвели от подточка А и са решили така "лесно". Та, освен тази задача, която не е трудна, но е много подвеждаща, другите са лесни

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 12:47 от Cabo San Lucas 40

# 633
Синът ми ги реши без грешка. За 2ра задача каза, че се е сетил, заради 880. На олимпиадите не дават излишни неща. Това е неговата логика. Дори не се е опитал с 3см. Аз го реших с 3см. и доста поспорихме преди да ме убеди, че е прав.
Дано задачите и при нас да са с такава сложност. Незнам на мен лично, а и на него от предишни години ни се струват една идея по-трудни.

# 634
Такааа, ето и верните отговори и критериите за оценяване за София:

# 635
1 б) толкова подробно ли трябва да се разпише за всички точки? Flushed
Ще трябва да давам инструктаж пак.
При нас общинския кръг ще е тази седмица. Тези задачи ги реши, но и тя се подведе с 3-те см на 2 б). Дано при нас няма такива уловки.

# 636
Нали пише че за всяко вярно решение се дава максимум точки ако напише 263 как няма да получи 7точки на цялата задача. Защо да го наказват децата?
Аз не съм наясно много, много, така че ако греша кажете да инструктирам дребния.

# 637
  • София
Нали пише че за всяко вярно решение се дава максимум точки ако напише 263 как няма да получи 7точки на цялата задача. Защо да го наказват децата?
Аз не съм наясно много, много, така че ако греша кажете да инструктирам дребния.

Ако напише само 263 ше получи 1 точка. Моето дете е описало въпросната подточка по съвсем различен начин (с въвеждане на х и изразяване чрез х на останалите цифри). Да видим колко точки ще дадат за подобно описание...

# 638
  • София
Коледно Математическо Състезание отменя ли се пак или това е стара информация ?  http://iztok-smb.com/

# 639
Оф, луда работа!!! Ще има, няма да има.....

# 640
Оф, луда работа!!! Ще има, няма да има.....

Ако зависеше само от организаторите, вероятно щяха да измислят нещо. Сигурна съм, че и на тях им се иска да си направят състезанието, ама с тоя пусти вирус и всеки ден нови разпоредби... Аз не тълкувам това съобщение, че няма да има състезание, а че училищата могат да решат да го проведат за своите си ученици, които желаят да се явят. Това можеше да се очаква, защото нали деца от различни училища не трябва да се мешат на масови събития.
Не изключвам възможността и областния кръг на олимпиадата да се провежда по училища.

# 641
Колко училища ще проведат КМС? Трите, които принципно си го провеждат в София. Надали другите ще се юрнат да организират за има, няма 10ина деца, техни ученици.  Става дума за допълнителна организация в неработен ден.

# 642

Ако напише само 263 ше получи 1 точка.
Кой го казва това?! Верният отговор е точно 263 т.е. би трябвало 7 точки да се дадат! В самото описание при решените задачи пише, че сборът на цифрите на последните две числа е по-голям от 10 и числото не може да е три цифрено....Това нон сенс! В условието пише, че се търси три цифрено число, а дават 1 точка, ако напишеш друго?!

# 643
  • Бургас
Олимпиадата по математика е състезание с подробно разписване на задачите. Ако е написан само отговорът, без нищо друго, няма да ви дадат 7 точки.

# 644
Аз не съм участвала на тази олимпиада и не очаквам точки. Принципно говоря

Общи условия

Активация на акаунт