СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 880
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Aila, а като местоположения и транспорт как са ви 1 и 2АЕГ? Предимството на 1АЕГ е, че е много близо до СМГ, където ще учи другата 🙂

# 136
  • sofia
Betty L, вие като трети профил МАТ ли сте посочили?  Жалко, че отзивите не са добри...Не смениха ли един недолюбван учител по МАТ скоро?

# 137
Не, български език е. По математика в 8 клас имаше един много млад, който бъркаше задачите. Него го махнаха. В 9 бяха с друга, в 10 и 11 - трета.

# 138
  • София
Aila, а като местоположения и транспорт как са ви 1 и 2АЕГ? Предимството на 1АЕГ е, че е много близо до СМГ, където ще учи другата 🙂
В Младост сме, а 1 и 2-ра английска ги гледам за Николета, на Ваня не би и стигнал за там бала. Но пък ако Ники не влезе в СМГ и се ориентира към някоя езикова бих се замислила да се възползвам от предимството за близнаци и да запиша и Ваня с Николета, ако пожелае.

Betty L.  много благодаря за споделените отзиви.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 21:25 от Aila

# 139
  • София
Моят син завърши 2 АЕГ. В подготвителния клас му се падна страхотна учителка по АЕ. И учителят след това беше много читав. Само в 12 клас им сложиха учител в предпенсионна възраст. Нито един онлайн урок не проведоха след 13.03. За другите учители не знам. Базата е хубава, но мен например много ме дразнеше това, че нямат нито стол, нито лавка. Уж учениците в 1 АЕГ са с по-добри резултати на ДЗИ, но при нас беше важна и близостта на училището.

# 140
Днес се чувствам като победител в една целогодишна война, която водих без никакъв успех - накарах го да направим преговор по сборника, препоръчан от googlish. Стоя до мен, дали ме е слушал не съм убедена, защото по едно време, докато го питах как тълкува цитат от "Една българка", ме прекъсна с въпроса дали знам, че има място, в което предметите нямат сянка в 12 на обяд.
Реши и НВО по математика от 2015. И с приятели излезе за два часа.  Като го предупредих го да не се набира на лостове, каза, че ще пази главата и дясната ръка поне още една седмица

Непонятно ми е защо цяла година се инатеше и не пожела да правим нищо заедно.

# 141
  • София
Пак тя, как нямат лавка? Да не са затворили бюфета? Там имаше доста хубави сандвичи и кроасани.

# 142
  • софия
До каква степен мислите, че резултатите от НВО и ДЗИ отразяват нивото на училището?
От класа на моето дете тези, които не ходят на школа/учител, се броят на пръстите на едната ръка. С изключение на СМГ, ПЧМГ и СС (за където се чува, че също някои деца ходят допълнително), това не са ли резултати на съответните школи/учители? Тази тенденция продължава ли и в 12 клас?
За моето дете мога да кажа с ръка на сърцето, че ако не ходи на школа и учител, няма да се справя по начина, по който го прави, само с училищна подготовка.

# 143
По бел урока се преподава с по две изречения. Какво да е нивото. Казвала съм го 100 пъти. По математика е страхотна учителката, заради нея стоим в това училище. Страхотна!
В гимназията дъщеря ми за сефте имаше свестен учител по БЕЛ, но не и по математика, но тя вече не й беше важна. Без уроци отиде спокойно на матурата ( но оценката не й трябва, ще кандидатства друго, без уроци пак).

# 144
  • София
Пак тя, как нямат лавка? Да не са затворили бюфета? Там имаше доста хубави сандвичи и кроасани.
Миналата и по-голяма част от тази година явно не е имало наемател и не е работела лавката. От началото на тази година уж има наемател, дано остане и занапред. Иначе стол със сигурност няма.

# 145
И от трите изброени училища ходят. Школата на Йонова в тандем с Илия Костов концентрира СМГ-ейци. Приятелско дете, учило в ПЧМГ, от 6-ти клас тръгна по школи. Родителите се презастраховат. Навярно има случаи на много надарени деца /успешни състезатели, национални лауреати на олимпиади/, при които школата е ниска летва, но те ще са единици. Санака да каже за СС. Познато дете от там вземаше ЧУ.

# 146
От СМГ (7 клас, настоящ набор) на уроци по БЕЛ ходят май почти всички (освен Ния за друг не зная да не ходи, но може и да има такъв). По математика мисля, че ходят не повече от 10 деца (лично аз знам само за две).

# 147
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен НВО си отразява и нивото на училищата, защото в добрите училища се концентрират по-амбициозни деца и родители, съответно ходенето на школи се явява начин да са още по-конкурентни,  тласкат се напред едно друго и се догонват. Вероятно това обяснява ходенето на допълнителни уроци в училища като СС, ПЧМГ и добрите държавни у-ща. В този смисъл за SAT например също има школи, допълнителни уроци, пробни тестове и т.н.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 21:09 от gadamer

# 148
Aila, близнаците имат ли предимство и след 7 клас? Ако имат, наистина е вариант по-силната да я дръпне. От нашия випуск ги разделиха - в СМГ и ФЕГ.
Освен ЕГ в София има доста добри училища с английски и немски - 32,31,22....
Ще изкарат високи резултати и нещата ще се подредят по най-добрия начин, имай повече вяра в децата 🙂

# 149
Знам, че не съм от редовно пишещите, макар че ви следя, но само искам да излея отчаянието си от детето. Толкова, ама толкова много не й се занимава, че чак от мързел не е видяла 7-8 въпроса на ПИ от сборника, по който се готви 😭.
По мат съшата работа, отказва да мисли и да търси решения и само с крясъци се размърдва да реши някоя задача.

Потресена съм, имам чувството че ще забрави целия материал преди НВО-то, баш на финала я обхвана ужасяващо нежелание да прави каквото и да е вече...

Общи условия

Активация на акаунт