"Смешно" ли е раждането?

• 308 686
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 225
И на мен ми стана весело!Браво! Hug
Родих секцио по спешност и незнам как но последното което ме пита анесезиологът беше кой номер обувки нося,след което през време на операцията съм говорела за обувките си #Crazy #Crazy #Crazy #CrazyЕ как пък съм говорела newsm78 И след като ме събудиха си спомням ясно,че ми казват"Честито момиченце",а аз с целия си акъл им казвам"Това вече го знам,а има ли коса"?? smile3532
Екипа просто "падна"-казват другите питат има ли всичко друго, а ти какво???? #Crazy
Но естествено това ще е било от упойката,защото после не помнех почти нищо,с кого съм говорила и т.н

# 226
  • София
Страшна тема. smile3501 Поздравления за автора й и за всички мами, които са писали.  bouquet На мен ми предстои раждане сле около 3 месеца и определено се окуражвам, качто чета историите ви, че вече започва да ме хваща шубето по-малко. Simple Smile Ще ви следя с интерес и се надявам и аз да разказвам с усмивка след няколко месеца. Praynig

# 227
  • София - Бургас
Не е смешно, страшно приятна емоция е..........

# 228
Не знам дали е смешно, но определено е забавно.
Първия път: отивам с контракции на 5 мин. с 3 см разкритие - като по учебник. Приемат ме, настаняват ме на леглото, включват апаратурата и .... контракциите спират. Беше към 2 ч. сутринта. И после съм заспала! Събуждам се сутринта в 8 - дошла новата смяна и правят визитация. Мирише на кафе, та ми се доплака. И си мисля: къде се насадих сега, нямам никакви боли, тези ще вземат да ме пъхнат в някое отделение да си чакам да ми дойде времето за раждане, а можех сега да съм си в къщи и да си пия кафенцето... А те идват при мен, поглеждат ме и казват: 7 см разкритие - ще пукаме мехура, за да изтекат водите. И след 2 часа държах едно прекрасно момченце.

Втори опит: същата постановка, контркации, разкритие, приемане в болницата и ... спиране на контракциите  Laughing  Смях. Наоколо мами - идват, раждат и си отиват, а аз си вися там. Докторите бяха много готини, бъзикахме се с тях - аз тъкмо се бях върнала от море и си представяте гледката: огромен кафяв корем и по една бяла ивица отгоре и отдолу (защото не намерих цял бански, който да ме побере). Докторите си умряха от смях. По едно време взех да се разхождам по коридора. Те ме питат: боли ли те, а аз им отговарям: не, скучно ми е..  Най-после ми сложиха система и ме "вързаха" в леглото, та родих. Чак на обяд.
Имаше и друг смях. Една циганка раждаше с мен. Тя беше дошла преди мен, но нямаше контракции и беше вдигнала високо кръвно, та решиха да и направят секцио. Обаче смяната беше много натоварена - за 7 часа родиха 13 мами. И циганката си чака реда за операцията. А отвън - катуна. И направиха скандал на докторите: защо като тяхната булка е дошла първа, не е родила вече, ами другите я "препреждат"? Какво да им отговориш?!!

# 229
Когато раждах голямата си дъщеря имаше една мама която пееше народни песни докато роди в 12ч.Тогава спря да пее и се смя със глас.После разбрах,че мъжът й идвал всеки ден и викал отвън " - И да родиш момче,че иначе след девет месеца пак ще си тука "
Е,момче беше!
А една друга лежеше до мен и контракциите й бяха зачестили,каза на акушерката,да отвори прозореца ,че иска да скочи.
Акушерката й каза ,че няма смисъл ,тъй като бяхме на първият етаж.
Голяма веселба!!!

# 230
  • северно море
Здравейте,на мен и също ми предстои раждане и темата страшно много ме развесели.Доста мои страхове отпаднаха. newsm10

# 231
  • Пловдив
Ей, бая зор видях, докато прочета цялата тема, ама голям смях падна. Добре, че нямаше никой около мен, че какво щяха да си помислят... #Crazy.
Ето и моите перипетии: На мен през цялата бременност не можа да се види какво ще е бебето. Всички си мислехме, че ще е момиче, незнайно защо.
Отидох на преглед 11 дни преди термина и доктора казва: А, че ти имаш 3 см разкритие, още тая вечер сигурно ще родиш. И аз - в шах. Разтрепераха ми се колената. А нямах никакви болки. Идвай, казва, утре в болницата, ако не родиш довечера, на преглед. И аз понеже не родих, отидох на другия ден със все багаж, защото си викам, ами то се почна, какво да се разкарвам само напред-назад. Изкарах цял ден в болницата без никакви признаци на раждане. А лекарят ми казва, гледай да родиш най-късно утре (петък), че в събота съм на сватба извън града Mr. Green. Дойде петък и ме сложиха на системи, но нямах пак почти никакви болки. И понеже без нея не може, на съседното легло викаше една циганка, която между другото беше на 14. Оооох, болииии, повече тука няма да дойдааааа. А акушерката й казва: Ами, догодина пак си тука, ще видиш Mr. Green. Както и да е... Като почнах вече да раждам (прескачам контракциите, че от тях освен спомена за болките само синини ми останаха) лекарите викат напъвай, все едно ще акаш. И аз напъвам, ама очите ми ще изскочат Shocked. Лекаря казва: Недей така бе, жена, долу напъвай, ще останеш без очи. А бебо не ще да излиза. И като ме почнаха двамата лекари: единият натиска корема отгоре, другият следи какво става отдолу, после се разменят... Ей, какви синки имах после на корема... В крайна сметка се оказа, че пъпната връв била по-къса - а мен изкараха виновна Confused. Като изкараха бебчо и док казва: А, ей къде му били топките!
А на мъж ми му бяха казали, че ще родя за около 6 часа и той отишъл да глътне въздух. Аз съответно родих за 4 и той като се върнал му казали: Честито, имате момче. Той се опулил и казал: Ама да нямате грешка, ние чакахме момиче... Joy
След това ме настаниха в следродилно, на другия ден станаха големите наводнения, етаж и половина от болницата се наводни (Марица преля), останахме без ток и топла вода, студената не ставаше за пиене, а преди да ми донесат фенерче гледах бебо през нощта на светлината на телефона си, която никак не е силна. Въобще голям екшън беше - поне е сигурно, че никога няма да го забравя.

# 232
  • София ж.к. Надежда 1
Доста се развеселих като прочетох тази тема JoyТака съм се стреснала от това което ми предстои,че се бях побъркала,но тази тема ми оправи настроението за сега Wink

# 233
Страшно весела темичка  Joy скоро и на мен ми предстои раждане и се надявам и аэ да имам повод да пиша тук!!!

# 234
Пожелавам Ви да родите като мен Grinning
голям страх беше през бременността,наслушах се на неприятни истории и прочие,много плачех ,много ме беше страх Laughing
и така ,пресрочих си термина с няколко дни -голямо чакане голям стрес,телефони звънят,всички те питат и те нервят,аз си поплаквам таиничко в  стаята и излизам и се правя на смела.
въпросният ден нито болка ,нито отпадналост,нищо,ама нищо ,гледах слави и заспах,мъж ми ме събуди да се преместя в спалнята .Отидох до банята да се приготвя за сън и забелязах мъничко петънце -прокървила съм,замълчах си  Grinningвикам ще ида  и щ си легна  и ще чакам да ме заболи да започнат контракции ..ще чакам.легнах и скочих направо -страхотни напъни Laughingно не болезнени а разтроиство Grinningама страшна работа -нямах нужда от клизма после Laughingказах на таткото  да тръгваме към шеиново от младост ,беше някъде към 1 часа вече/нощес/По пътя до там отново нямах никакви болки ,никакви.Приеха ме и аз почнах да приплаквам на сестрата че искам епидурална упоика а тя ми се смее  и нищ о не казва,прегледаха ме и се оказа че съм с 6см разкритие  и съм стигнала до там без никакви болки ,включиха ми системата и след 20мин родих-това беше . GrinningПочти нищо не разбрах Докато таткото се прибере до Младост4 аз бях родила и му се обадих по телефона ,а тои горкия не вярва Grinningи ми вика шегуваш ли се  Grinning

# 235
  • София
И аз родих бързо, та няма какво да разказвам, но смешното е от таткото. Остави ме той в Св. София и си тръгна. То защо го направи ама нейсе живеем на близо. Прибрал се той седнал пред мастиката, дето си сипа и не успя и една глъдка да пийне преди да тръгнем към родилното. Пийва човекът за кураж, събрал го за норматив и му дошла гениалната идея, да включи камерата, да се увековечи. И след всъпителното слово следва гениалното изречение - Сега е 1 часа, Недка е в родилното, към 11 часа е заведохме да ражда, ще  видим какво ще направи. Е според мен освен да родя нямаше друго какво да направя. В интерес на истината вече съм била родила и след малко му се обадих.  Laughing

# 236
  • Враца
Браво майчета страхотна тема   bouquet , много ме отпусна, на места се смях със сълзи а мъж ми само ми прави забележка да не взема да го родя  Joy  Joy  Joy

п.п ИСКАМ ОЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

# 237
Ми смешно е, аз съм доста пресен случай.Родих секцио със спинална упойка да отбележа.  Като вече не чувствах нищо от кръста надолу почнахме да се майтапиме с лекарките. По едно време зад паравана се издигна лек дим и аз питах какво е.Лекарката ми отговори че почва да реже  с електрическия нож за барбекюто пържолки и др. дреболийки.  Майтап. После като  бебето ме зашиха доста бързо-бродерия , при местенето дойдоха 8 души да ме вдигнат.Те ми сгъват краката, а аз не усещам нищо.Абе майтап е откъдето и да го погледнеш.По едни време си помислих - е сега и да искам не мога да избягам.Тази упойка е страхотна обаче. След операцията  не е много майтап ама айде сега да не изпадам в подробности!

# 238
Ох, мацки, не можах да прочета всичко, но се поотпуснах малко с вашите историйки!
Завиждам ви на духа - стискайте ми палци аз да не се изложа като кифла  Simple Smile Иначе като
има кой да те разсмива сигурно наистина е по-лесно!

# 239
Joy Браво на всички, това беше най-полезната тема, която съм чела скоро   bouquet От разни страшни истории и собствени страхове вече свят ми се виеше, но със сигурност разказите тук ще ми направят раждането поне по-поносими, ако не леко /не си знам прага на търпимост  Embarassed/ Дано имам какво и аз да ви разказвам след още малко време... Желая на всички чакащи майчета леко и безпроблемно раждане, а на баш-късметлийките и смешно!  Party 

Общи условия

Активация на акаунт