"Смешно" ли е раждането?

• 308 676
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 255
Великолепна темичка!
Ох, малко ме отпуснахте, мами, че съм тотално психясала Wink))))
Моля ви, заковете темата на първа страничка, много помага да се посъвземеш от паниката! Joy

# 256
    Joy
 Hug Супер готина тема, направо страхотна. Голям смях падна Joy докато прочета всичко на писано от мамчетата. Преди бях слушала само неприятни истории за самото раждане, но сега всичко се промени. Тъй като много скоро ми престои това велико събитие, сега съм по-спокойна след всичките весели случки разказани тук. Дано и аз скоро се запиша със страхотна историйка.
На всички бъдещи мамчета пожелавам леко раждане!
 Laughing

# 257
При мен раждането, макар и леко и почти безпроблемно, чак смешно не беше. Смешното при нас беше при изписването. Освен гордият тати и щастливите баба и дядо, бяха дошли и кумовете ни.
Майка ми и мъжът ми отишли да купуват цветя, баща ми търсел място за паркиране и затова кумовете ни били изпратени да звъннат на вратата, за да ни извикат. Били дадени разбира се ценни наставления , да кажат, че бебето се казва Борис, майката- Галина, номерът им е 71 и т.н.
Всичко вървяло по план докато вратата не се отворила и не се появила акушерката. В отговор на нейния въпросителен поглед силно развълнуваният ни кум успял да промълви само : "Искаме бебе" Laughing

# 258
Моето нямаше смешки, но майка ми е разказвала за нейното раждане. Отива тя, разкритие огромно, бебето, сиреч аз - вече съм тръгнала да се показвам на белия свят, а докторите и сестире и викали - задръж малко да свърши филма /гледали "Капитан Петко Войвода в другата стая и я зарязали на родилната маса!!!!/

# 259
Стоим пред кабинета на наблюдаващия ни гинеколог 5-6 бременни все в 9-тия месец, доктора отваря вратата, оглежда ни и се ухилва на мен: "Ей я, Маргаритка, готова.. Кога ще раждаш - днес или утре?". Пък аз му влизам в тона и викам: "Ааа може и вдругиден  Simple Smile" нали тогава ми е термина, си мисля. А той категорично отсича: "Тогава неможе - има мач" Naughty След прегледа ми каза, че може днес да родя, защото имам контракции, пък аз тези контракции си ги влача от месеци...., ама найсе тръгнах на дълга разходка с 5лв в джоба (за такси) и приемните документи в чантата. Цял ден се мотах по улиците и разправях навред, че аджаба днес ще раждам, ама никой не ми вярва. Щото хич не се припокривам с общоизвестната представа за раждаща - с един малък корем, една ухилена, доволна - все едно ми белят яйце (майка така каза). Ходих и при нея да и кажа, че днес ще раждам - и тя не ми повярва  Joy Вечерта на кафе с познати, после на гости у съседи, отбихме се у свеки (и тя ни е съседка Всички обичат Реймънд ), казахме и на нея - тя си мисли, че я бъзикаме нещо, щото аз хич не се превивам от болка.
Разправям аз на домакинята, че имам контракции през 5 мин., че и по на често, ама тя (раждала вече) от позициятя на опита заяьвява, че това не са истински контракции, щото не ме болят  Naughty Еми кво пък, си мисля, като не  е днес  - ще е утре... Тъкмо се уговорихме да ни закарат с колата аз мислех такси да търсим и аз се изправих да вървя при свекито, пък те взеха, че ми се плиснаха водите.
 -Изтокоха ми водите! - заявявам самодоволно..., че като се шашнаха тия хора, като се почна едно щуране, като пилци без глави се юрнаха на вси посоки. В тоз момент влезе една мацка - и тя съседка, и ни гледа- две жени в кухнята...нищо особено..., а домакинята и вика:"Тя почна да ражда" . Мацето подскочи и избяга!
Отивам в отделението - спря тока в родилна зала - две родилки лежат в тъмницата на масите и си бъбрят. На мен ми стана студено и ме заведоха в една стаичка, дето има ток, за да ми мерят тоновете. По едно време влиза старшата акушерка и с усмивка на уста ме пита: " Ти от сифилис ли си болна?" ... После разбрах, че това там било изолатора. Пак там три дена по-късно си намерих кецките - никой не беше влизал (пълна изолация), дори одеалото си стоеше на леглото намачкано, както го оставих. Още като видях, че ме връзват и почнах да звъня на доктора, да ги изкажа, щото искам да ходя и като разбрах, че 20 мин са достатъчни за тоновете почнах да засичам. Като минат минутите и крещя да ме пускат.
Така се случи, че раждахме абсолютно едновременно с още една мама. Моят доктор стана стерео, щото искаше да помага и на нея, ама почти не я огря - щом се засили към нея и акушерката го вика обратно при мен. Сигурно е свалил някое кило от тичане м/у двете маси тая нощ. Пък иначе голяма делегация при нас през цялото време - и си бъбреха за нас. Моят доктор се оплакваше на акушерката, че една нормална бременна нямял, визирайки мен в случая с най-добри чувства...

# 260
мда забавни историйки,дано и моята да е от тях,ма още се шашкам и чакам с лек страх момента,че ще съм сама без никой близък вътре,ма поне ще е лято и ще е топличко,циганета сигурно няма да има близо до мен да ме разсмиват,ама се не знае ха ха ха

# 261
Много се забавлявах на историите ви. Мойто още е далаче, но дано и аз да говоря с усмивка за рожденния ден на бебо.

# 262
Темата е велика! Много подробно я изчетох преди да родя, та чак очаквах, че ще е "луд купон" раждането, но не би...  Crazy
Та ето го моя скромен "принос": след няколко напъна в предродилна, дойде момента и ме изпратиха към магарето. И както станах с омекнали от упойката крака усещам, че още води се стичат по мене и им викам "Аааа, чакайте - ще ви оцапам плочките..." А една сестричка ме придържа - тя 50 кила с мокри дрехи, аз - 80 Embarassed Бях се притеснила как ме удържа момичето и й казах да ме пусне, че да не паднем и двете. Добре, че не ме пусна де  Laughing После след 3-4 напъна излезе маймунчето, а аз овиках родилното "Излезееее, излезе бе хора, излееезее..." Понеже екипа  не е разбрал едва ли не. А на изписването си бях забравил чорапите в багажа, който бяха вече оставили в колата, но си викам "Голяма работа, 15 минути и без чорапи ще изкарам" и си обух обувките на босо. Да, ама мъжът ми видял и отишъл до колата да ги вземе. През това време обаче с бебка сме вече облечени и нетърпеливи да се изписваме и й казах на акушерката "Готови сме, айде!" И тя излиза и пита на кого да даде бебето. А аз - на таткото! Е, да ама него го няма и никой не разбра на къде се измъкна. Стана малко суетня и чудене къде е. И изведнъж - той нахълтва и ми вика "Ето ти чорапите!".  Та аз на него такова прекрасно бебе му давам, той на мен чорапи - добра "сделка" няма що.  Mr. Green

# 263
  • Стара Загора
Темата е велика! Много подробно я изчетох преди да родя, та чак очаквах, че ще е "луд купон" раждането, но не би...  Crazy
Та ето го моя скромен "принос": след няколко напъна в предродилна, дойде момента и ме изпратиха към магарето. И както станах с омекнали от упойката крака усещам, че още води се стичат по мене и им викам "Аааа, чакайте - ще ви оцапам плочките..." А една сестричка ме придържа - тя 50 кила с мокри дрехи, аз - 80 Embarassed Бях се притеснила как ме удържа момичето и й казах да ме пусне, че да не паднем и двете. Добре, че не ме пусна де  Laughing После след 3-4 напъна излезе маймунчето, а аз овиках родилното "Излезееее, излезе бе хора, излееезее..." Понеже екипа  не е разбрал едва ли не. А на изписването си бях забравил чорапите в багажа, който бяха вече оставили в колата, но си викам "Голяма работа, 15 минути и без чорапи ще изкарам" и си обух обувките на босо. Да, ама мъжът ми видял и отишъл до колата да ги вземе. През това време обаче с бебка сме вече облечени и нетърпеливи да се изписваме и й казах на акушерката "Готови сме, айде!" И тя излиза и пита на кого да даде бебето. А аз - на таткото! Е, да ама него го няма и никой не разбра на къде се измъкна. Стана малко суетня и чудене къде е. И изведнъж - той нахълтва и ми вика "Ето ти чорапите!".  Та аз на него такова прекрасно бебе му давам, той на мен чорапи - добра "сделка" няма що.  Mr. Green

Ми мисли за теб човека Heart Eyes  Laughing .Пък и той да ти даде нещо, няма да стоиш и ти без нищо, я!

# 264
Коронен номер е това със забравянето на дрехи и обувки. Баща ми тичаше за ботушите на майка, когато изписваха сестра ми Wink беше много снежен 14 януари.

# 265
Всъщност за забравянето си бях виновна аз понеже като му нареждах какво да ми вземе 5 пъти му казах "Аз имам чорапи тук в моя багаж така, че не ми взимай." Гледам да не му натежат ако вземе и той едни. И при изписването както си бях по нощница и на босо си дадох моя багаж от родилното, взех дрехите от него и след това чак се сетих, че не съм си взела въпросните чорапи. Нищо нямаше да ми стане и без тия чорапи, но той от притеснение хукна да ги носи, вместо да си чака да гушне щерката. Crazy Накрая така и не ги обух, а само ги пъхнах в задния джоб...

# 266
е и аз да се включа. На мен ми направиха секцио, но когато бях в предродилната зала на системи на съседното легло имаше еедна циганка на видима възраст около 16 години. Тя яко викаше и изреждаше цялата си рода. Акушерката няколко пъти й направи забележка. Смешното стана, когато дойде един стажант и я попита на колко минути са й контракцийте, а тя му каза " Не знам, не познавам часовника" Joy Joy Joy Направо паднах от смях, не можах да се сдържа. На всичкото отгоре нали като ти правят клизма ти казват да отидеш в банята и да се измиеш, а тя си изми косата Joy Joy Joy

# 267
Сега като чета ми е много смешно, ама всеки момент ще трябва да се отчета за втори, пардон за трети път Grinning  За да не се чудите: с първото раждане се отчетох с момчета близнаци, сега чакаме една мома (дай Боже  newsm17, иначе съм готова за лудницата)!
Спомням си при първото раждане две-три смешни ситуации: заредили сме се две пъргавелки в предродилна, аз, 21-годишна - надъхана за нормално раждане, ама ще ми слагат епидурална, за всеки случай, че не се знаело как ще протекат нещата... На съседното легло - около 35-год. мадама, която явно я боли, ама стиска зъби и си трае. И гледа с крайчето на окото как ми слагат епидуралната. Контракциите ми са слаби и редки, а на нея й става все по-напечено на д-то. И в момента, в който докторът й казва: Айде да те местим на магарето, готова си вече, тя се запъна: "Не, много ме боли, искам и аз упойка, ето, тая защо не вика, защо нея не я боли, искам епидурална, иначе няма да дойда!!!" Докторът й вика: Абе, жена, ти си с пълно разкритие, само трябва да кихнеш и бебето ще излезе!!!  Joy Аз се чудя да се смея ли, да плача ли... Абе, и мен ме болеше, просто бях решила, че екипа не е длъжен да ми слуша крясъците, затова ще го раздавам по-тихичко (доколкото можех, разбира се). Моето съпружество ми беше до главата, докато бях на магарето, и той сега така разказва за моето раждане: "Кихна два пъти мойта жена и родихме децата Simple Smile" Не мога да се оплача, родих само за 4 часа и половина...
После беше забавно на визитациите, които за мен си бяха чисто про-форма... (за Майчин дом става думата)... Поглежда ме доктора от разстояние 2 метра, аз вирнала нощницата като че показвам някакъв рядък експонат отдолу, а той: На нея йоден компрес. Акушерката се пули зад гърба му. Той излиза, аз я питам послушно: Кога ще ми го правите? А тя: "Мило, ама ти си като кукла там долу, никакъв компрес няма да ти правя, освен ако не искаш да подскочиш от леглото и цел ден да играеш ръченица по коридора!!!"  smile3532
Та сега всеки момент чакач нещо да се случи... Живеем в провинцията и съм решила, че тук ще си раждам, болницата е добра... И имам много готина докторка. Само дето е шашкавелка голяма. Дано има нещо смешно за раждането да пиша, но имам с нея (вече?!?) следния куриозен момент: засичаме се на 3-ти март на рожден ден. Аз й казвам като бъзик и с най-добри чувства: "Докторке, всеки ден си мисля за тебе!" (Демек, искам вече да се ражда това бебе...) А тя, съвсем сериозно: "Ааааааа не - рано ти е още..." После една маминка ми казва пред нея: "Е не успя за 3-ти март да родиш, хайде поне сега за 8-ми март" а моята докторица пак я парира: "Ааааа не - рано им е още, бебето трябва още да порасне". Много се чудех: ако ей сега в този момент моето бебе реши, че трябва да излиза, моята докторка какво - обратно навътре ли ще го бута?!?!?!?! newsm12
Заковете темата на първа страница!!!!! Моля!!!!! Със сигурност е полезна и за вече раждали и за бъдещи мами!

# 268
  • Linz
Чак пък смешно не ми е било... Забавно беше когато акушерките влизаха при току-що родилите майки с обръщението "девойки"... Друг весел момент май не си спомням... мислех само за деня, в който ще си тръгна от болницата с бебето Confused

# 269
  • до канала
единствената смешка беше когато се метнах на магарето идва доктора(Папазов smile3525Ок бол.-Варна)съблича си престилката сгъва я поставя я на един стол и остава гол до кръста само по мъжкото си окосмяване а то хич не беше малко Mr. Greenсяда на стол межу краката ми и вика напъвай надигам се и гледам чужд гол мъж се показва между едрите ми хълбоци но се успокоих че всички следващи след мен ги израждаше по същия начин ......за да не си цапа престилката!

Общи условия

Активация на акаунт