"Смешно" ли е раждането?

• 308 695
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мама Цоцоланка и DSS, много ви благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 301
 Joy  bouquetБраво! Умрях от смях!Беше много весело и хубаво! На мен сега ми предстои първо раждане и наистина се страхувам, но явно трябва да се погледне от веселата страна!

# 302
  • Пловдив
Ех, от кога чакам да дойде момента и аз да разкажа смешното си раждане тук  Joy
Е оказа се, че ще раждам секцио - то какво ли толкова смешно може да има, сигурно ако се понапъна ще се сетя някоя простотия от самата опреция:)
За мен по-забавно беше подготовката.
За мен най страшното нещо при раждането беше това как ще ми направят клизма Embarassed и как ще ми сложат абокат, защото изпитвам ужас от игли.
Та, качили са ме на магарето и ми приготвят клизмата, а аз се готвя за най-ужасното изживяване и съм се стегнала и гледам уплашено... В момента, в който напълни резервоарчето на клизмата и тръгна към мен, една друга сестричка долетя до дясната ми ръка с една игла.
Ама аз като реших, че ще ми слага абоката, като изпулих едни очи от ужас... и я гледам вцепенено какво ще ми прави на ръката.... и докато разбера, че няма да ми слага абокат, а ще ми прави тест за антибиотици - да ме драсне два пъти по кожата... познайте hahaha  - клизмата вече ми беше напъхана в Д-то и пропуснах да усетя процедурата.
Е, другите екстри (системите и катетъра) си ги изживях  и преживях, но поне от едно се измъкнах Simple Smile

# 303
При моето секцио, в паниката отказвах категорично катетър и уверявах най-сериозно, че: Това вече ми е правено!!!
Всъщност съм имала предвид клизмата, щото и тя е с "К", пък в такъв момент , кой ще си прави труда да помни Grinning

# 304
  • В подножието на планината

Момичета,темата е страхотна.Докато бях бременна я изчетох и такъв смях падна.Определено
  ми помогна да се отпусна преди раждането.И при моето раждане имаше циганка,която
  беше доста гръмогласна,а роди сравнително бързо.

# 305
страхотна тема Simple Smile аз съм вече в деветия и след като изчетох всички истории съм готова да  родя малкия юнак по всяко време Grinning

# 306
Нищо смешно, освен, че аз трябваше да успокоявам мъжа ми, вместо той мен.
Събуждам го и му казвам, че трябва да тръгваме за болницата, защото ще раждам, а той ми казва, че няма да става, защото още не било време да става за работа.
newsm62 newsm62 newsm62 ей това наистина е много яко.Много често се случва в просъница да не осъзнаваш какво става.

# 307
Момичета темата е страхотна. Simple Smile Смея се със сълзи  Joy

При нас единственото смешно беше,че докато чакахме с мъжо да получа разкритие 3 жени родиха и се чуваше как напъват,и мойто чува всичко обръща се и ми вика"Бебо ако още една жена роди преди теб аз си отивам"

# 308
Леле, колко се смях. Странно как не съм видяла темата по-рано.
Та значи......, аз отивам да раждам с  5-6 см.разкритие. Вечерта доста ме боля и се усуквах в леглото, а като застанахме пред кабинета в 8.00 ч. и нищо ми няма. Викам " ми то не ме боли, аз ще си ходя". Дойде лекаря ми, прати ме в предродилна. За смешната клизма ще спестя....
За 2 часа родих, ама преди това идва доктора да ме преглежда и ми казва че има още 15 мин. и сме за родилна, а аз му викам -"кви 15 мин., бръкни и го извади". И какво смешно - аз го чувствах все едно ми е на върха и аха-аха ще излезе, само някой да го дръпне.
Родих. Радваме се. Доктора ме пита - как ще се казва. Аз му викам -Я пак ми го покажи, че го забравих Embarassed
На първата визитация и аз съм с гащи. И акушерката казва -  Миличка за какво си ги обула, ако все си била обута - -нямаше сега да си тука.Хе-хе

И сега от времето на мама. Нея като я питали през прозореца "Боли ли, боли ли", тя викала -"не боли". И тогава имало една акушерка, дръпнала я от прозореца и казала -" Ти що викаш че не боли, луда ли си, ми че той ще те направи утре пак да си тука" Хи-хи

# 309
поздравления за темата, голям смях падна...
да се вмъкна и аз с емоции от първото раждане. Вече съм на магарето и изпълнявам кога да напъвам, кога да спра...по едно време вече съвсем изтощена ги питам "може ле само за малко да спра да си почина? д-рката  #Crazy каква почивка бе момиче напъвай - и бебка излезе...
горда, горда от големия подвиг въздишам, а д-ркат ми казва "до тук беше лесното" - аз направо  щях да се побъркам.... smile3556 друго е имала в предвид жената, но аз го приех много буквално...

родих лесно и сравнително бързо, надявам се и сега да е така  Praynig

# 310
Страхотна тема! Хубаво е да прочетеш нещо не толкова стряскащо за раждането, че иначе си е спек и драма...  Надявам се и при мен, и при всички бъдещи мами всичко да мине леко!  Heart Eyes

# 311
  • София
Темата е разкошна, щях да се напишкам от смях... И от време на време някои ги препрочитам, за удоволствие и повдигане на настроението. Чудесна инициатива!

# 312
Една дочута история.Та родила една циганка и на другия ден отива мъжа и да я види.
-Ма Айше доктора пипа ли?
-Пипа
-Как шъ му даваш да пипа ма?
И тръгнал да бие доктора,дето пипал на Айшето прелестите

# 313
Аз разказвам как за малко не станах акушерка:
Значи беше преди около 10-12 години. Тогава съм била на 21. Моя приятелка беше бременна в 7-ми  месец.Отивам да я видя, а тя от вратата та в банята - повръща.Казва ми че яла някакви банани и сигурно е от тях. Беше около 15.00ч. Говориме си, а тя е ГОЛЯМО шубе. Викаше ми " Искам така да си стоя, умирам от ужас от раждането!" Питам я да не е тръгнала да ражда - тя не! И продължаваме с лафа...
Заглеждам я аз - по челото и пот - и пак я питам, а тя Не бе не добре съм!!
Прибира се майка и от работа - значи е било към 18.30 вече и само като я видя и вика: "Какви банани бе, ти си тръгнала да раждаш, ние цялата рода раждаме в 7-мия  месец" и се разтрепери, а аз хващам телефона и звъня на Бърза помощ, обяснявам- родилка, 7-ми  месец ит.н.., а те кое е раждането, казвам първо и те добре...
Добре ама линейка няма, пак звъня, пак ще пратят и т.н.
До 19.30 няма линейка, а мойта приятелка нямше кола и аз тичам до най-близката стоянка на таксита, повече не чакам за поръчка. Взимам такси, обяснявам на шофьора да кара бързо към тях! Слизам от таксито пред блока и виждам майката на мойта приятелка как я влачи до пейката пред блока,а тя крещи "Тичай горе звеми ножицата, че го родих на пейката"...при което на мен ми се разтрепериха краката..Едва я качихме в таксито и газ към Майчин дом. Шофьора, колкото можеше човека да кара бързо, бързаше наистина - работата си беше на зор - приятелката ми ми легнала отзад в скута, стенка и вика - "Главата тръгва..."
Пристигаме в Майчин дом веднага я качват на количка, в асансьора и за родилна зала. Влизат в родилната зала и тя ражда и казва на доктора:" А, ама аз ли родих " и си гледа между краката... А доктора и казал "Е не аз!"
Значи не повече от десет минути от слизането от таксито!
Е това е !!!
Уточнявам само, че докато бяхме у тях Гък не каза - търпеше кучето, явно е чакала да я заболи повече..

# 314
  • София
Вече не помня дали съм се включила в темата при първото раждане но ето за #2 Simple Smile
1. Оставя ме мъжо на Евлоги Георгиев срещу входа на Шейново и ми вика я си вземи раницата от багажника(носех я навсякъде вече 1 месец), отива н рутинен преглед 5 дни преди термин. Хиля се като пача на лекарката и й казвам "аз, ако трябва, ще остана готова съм".Е да де ама като каза "Оставаш! Ще раждаш" ревнах Simple Smile.
2. Решават че ще ми правят вече клизма и аз казвам"Ами на мен първия път беше без"(страх ме е, че ще боли Laughing), а акушерката се хили "Ами не може и двата пъти да пропуснеш удоволствието" Laughing
3. Обаждам се ма мъж ми да дойде че трябва да ми прибере дрехите а той"Добре ще дойда ама ще спра пред входа и ти ще ми ги дадеш" Кипна ми направо и му казах изобщо да не идва щото отвън пред болницата не ми трябва.
4. След като ме вързаха на монитор и вече почнаха болките след спукването на мехура ме проверява лекарката. При една от проверките ме пита "Имаш ли напъни" и посяга да ми разтвори краката, за да провери, аз отговарям "Нямам"и им се хиля през цялото време, но в момента в който тя ме докосва по коляното ме застига някаква зверска болка и аз извиквам "Неееееее" в този миг всички прихват да се смеят "Нямала напъни Ха ха ха"

Общи условия

Активация на акаунт