"Смешно" ли е раждането?

• 308 745
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 180
Да ви кава и историята на една далечна позната. Отива да ражда, но понеже е първескиня, акушерките не смятат че ще стане бързо и изчезват за кратка дрямка. Както може да предположите нещата се объркват и след 2ч. истинските напъни започват. Момичето усеща това и става от леглото, за да ги търси. След втората крачка главата на бебето се показва, Попитах я - "Какво направи?", а тя ми отвърна - "Как какво, прибрах я обратно вътре  Shocked ! Не исках да падне малката на плочките!!!".

Е, това става, като няма постоянно лекарско наблюдение  Laughing

# 181
Да ви кава и историята на една далечна позната. Отива да ражда, но понеже е първескиня, акушерките не смятат че ще стане бързо и изчезват за кратка дрямка. Както може да предположите нещата се объркват и след 2ч. истинските напъни започват. Момичето усеща това и става от леглото, за да ги търси. След втората крачка главата на бебето се показва, Попитах я - "Какво направи?", а тя ми отвърна - "Как какво, прибрах я обратно вътре  Shocked ! Не исках да падне малката на плочките!!!".

Е, това става, като няма постоянно лекарско наблюдение  Laughing
В тоя ред на мисли се сещам за една история , която майка ми ми е разказвала. Лежи си тя и си чака да се родя, а на леглото до нея - друга жена (малко мургава) и тя като мама чака да роди. Хубаво, ама какво мислите става? Жената на леглото на майка ми в един момент извикала " Олеее, олеее" и бебето - шльоп - на кревата. Без малко да му се удари главата в таблата на леглото ooooh! . Като тапа се изстреляло  #Crazy.

# 182
  • Русе
Ох вече ще  се разрева от смях  smile3532 smile3532 чак детето събудих да се хилотя  Joy
При нас смешното беше на изписването. Излизам аз да им кажа да  влизат вътре и нашия тати от преитеснение като хукна  по стълбите , спъна и се и се изплющя на земята със все цветята  Joy Всички и аз включително ей тъй  smile3532, а майка ми му вика абе я по-добре аз да нося  бебето до колата  Joy Joy rotfImao rotfImbo

# 183
Ох, и аз се съсипах от хилеж, ама ще се събуди Йоанка и край на виртуалното блаженство!
Преди няколко месеца и аз четях тези теми жадно, че не знаех какво ми предстои, но вече мога да разкажа.

Цяла събота се шматкахме с таткото из София, накрая една продължителна разходка в Южния парк с цаца и бира, защото тогава често огладнявах и когато се разхождахме търсехме места, където може във всеки момент да се седне да се хапне нещо, че гладна ставах много зла.  af
Накрая се прибрахме скапани и двамата, хапнахме отново  newsm53  и се загледахме "в телевизора". А там върви една любима моя комедия "50 първи срещи".   Joy  rotfImbo  rotfImao  То хилеж, то смях до превиване и мъжа ми вика: "По-полека да не вземеш да родиш!".  И 10 минути след това нещо взе да ме мокрииии.... Бре, ставам аз от леглото и... се изливам на паркета!!! /Не им върви на паркетите с мене. Един друг го напишках от цистит, точно когато разбрах че съм бременна! Embarassed  Отиваме нахилени в болницата, а то само 2  см разкритие. Викам си: "Екстра! Ще си поспя значи тая нощ, пък утре ще раждам!" Обаче в предродилно бяха две легла и до 7 часа се изредиха три мами да раждат, пък на мен ми се спиииии...  Ей, не ме оставиха да подремна тия жени!  smile3506  Едната такъв цирк спретна за два часа: "Докторе, ела да ми държиш ръката!!! Някой да дойде да ми държи ръката, че умирааам!" Редувахме се със санитарката да й държим ръката!  Laughing
Сутринта като се изредиха всички раждащи си мисля "ето, ще се спи вече, пък ще раждам по обяд"! Вляха ми хората окситоцин и после някакъв обезболяващ коктейл и така съм заспала, че съм пропуснала две родилки и собствените си контракции. Към 13 часа ме събудиха и ми викат "Айде, разсънвай се, че ще раждаш, а и смяната ни приключва!"  Mr. Green
После се смяхме с докторите, че съм си проспала раждането и няма да има какво да разказвам по градинките!  smile3532

Леко и усмихнато раждане на бременелките!   bouquet
Хайде, че поспаланчето ми се събуди!

# 184
Ох вече ще  се разрева от смях  smile3532 smile3532 чак детето събудих да се хилотя  Joy
При нас смешното беше на изписването. Излизам аз да им кажа да  влизат вътре и нашия тати от преитеснение като хукна  по стълбите , спъна и се и се изплющя на земята със все цветята  Joy Всички и аз включително ей тъй  smile3532, а майка ми му вика абе я по-добре аз да нося  бебето до колата  Joy Joy rotfImao rotfImbo
Ох това ми обра то4ките,с глас съм се смяла.
На мен пък в 6 4аса ме проверяват за разкритие 6,5см и ми  викат,4е ще се върнат пак след един 4ас,да ама аз 10 мин по късно ве4е с напъни и викам да ме пускат до тоалетната ooooh!,а пък те не ми вярват,4е ще раждам и се суетят едни такива,а пък аз се стискам да не излезе бебето WhistlingДобре,4е накрая решиха все пак да ме проверят за разкритие и установиха,4е бебето е тръгнало,4е се разти4аха.
Аиде моми4ета разказвайте оше,4е това ми е лиубима тема.

# 185
много сладка темичка hahaha на мен чак такива историйки не ми се случиха, но имаше една мама, която захапа ръката на доктора от болки;) ама да не стряскаме бременлийките.....че и аз преди три месеца бях направо шашната от ужасл Значи раждането не е страшно, особено като минат месец-два и останат само хубавите неща

# 186
Със сълзи се смях,благодаря Ви.Аз ще раждам следващата година ,но засега ще  се включа с чути истории.   1.Майка ми е отишла на консултация,а пък взела,че ме родила-2 седмици преди термина,Имало само акушерки,без дотор.Като съм се родила-посиняла и недоносена,не съм изплакала и те чак тогава извикали доктора.Той обаче много мразел да се раждат момичета и след като положил доста усилия да ме накара да изплача,отишъл при мама и и казал:
  -Виждаш ли го? Момиче! Като ти го тупна в главата!
2.А до нея имало друга родилка и като почнал да я шие доктора ,тя викала: Докторе,не ме шии,че ще раждам второ...
3.Моя приятелка акушерка ми разказа първия си работен ден:'ъОтивам аз и чувам една жена вика:Раждам,олее, раждам.И започвам да я подготвям,нали ми е 1 ден,старая се.Минава санитърката и ме пита какво правя,а аз викам:Ами жената ще ражда,а санитърката вика: 'ъА,няма още.те като почнат да раждат не викат :Раждам,а:Умирааааам,умирааааам!''

Последна редакция: вт, 31 юли 2007, 13:07 от Доня Туфиня

# 187
  • София
Ще се включа и аз с история, но разказана ми от друг. Мой познат има 3-ма братя - двама по-големи от него и един близнак. Моят познат и брат му са най-малките. Случката е от началото на 80-те г. на 20 в.
След като са се родили близнаците - момчета, докторът казал на бащата: "Честито. Имате 2 момчета." Бащата отговорил. "Да, знам, а новото какво е?"

# 188
Темата ми е изключително приятна. Четох и докато бях бременна и много ме разведряваше. Вече родих и продължавам да чета с интерес.

В моето раждане имаше малко хумор, но все пак. Сама съм в предродилна зала. След като ми сложиха окситоцин болките доста се засилиха и до мен седяха докторката и две акушерки. Опитват се да ме разсеят, да не мисля толкова за болката и периодично ме питат каква съм по професия. На мен не ми е до това и току кажа "няма значение" или нещо от рода. Вече на магарето, в паузата между напъните ме питат пак. Казах им "забравих вече". Като родих и ми показаха бебето акушерката попита "И все пак, каква сте по професия?" Е, вече си признах!

# 189
  Майка ми е луд фен на индийското кино и като раждала сестра ми('75г) давали  "Слона , моя приятел".Лятното кино е на гърба на родилна зала.Август, отворени прозорци, кеф! Доктора и акушерките я похвалили:
  - Ее, смела жена, гък не казва !
А майка:
  - Тихо, че слушам любимия си филм Shocked Shocked Shocked Joy Joy Joy

Пък аз си стена в предродилна зала и идва една млада лекарка и почва да ме напътства:
  - Хайде сега, акай, акай, акай.
При което аз изгубих и ума и дума.Ма как тъй ще акам, без подлога  на чаршафа ли #Crazy?А и нали им казах , че тая работа съм я свършила вече у нас.Чак после схванах , че вместо напъвай ми викали акай, щото то си е такова усещането като цяло.

# 190
Страхотна темичка. bowuu

# 191
  • Някъде на път....
Леле, колко е забавно тук....... Laughing

# 192
Да споделя и аз за първото,а за второто пак след някой друг месец.
Изтекаха ми водите 19 дена преди термина, бяхме на кръчма. Един приятел ни води до вкъщи с мъжа ми да се изкъпя, багажа и т.н., а аз не искам да влизам в колата,защото ще я намокря EmbarassedВлизам в банята - бръсна си се от-о, мъжа ми и приятеля му ще получат удар, аз супер спокойна без никакви болки.  Отиваме в родилното - преди мене приели една циганка на 16 год. решила че точно  тази вечер ще ражда, мъжа й спи в приемната. В предродилна циганката почна да се моли на акушерката: "Ади, ма како, пусни мъжа да се наспи", а тя й вика: "То тука да не е хотел". Така й не роди с мен, качиха я в патологията да се наспи. А аз след няколко часа видях слънчицето си, което догодина живот и здраве ще става батко.
Пожелавам на всички бързо, безболезнено и СМЕШНО раждане. Аз ще видя как ще е втория път.

# 193
  • София
Когато сестра ми е раждала, в предродилна зала и е викала от болки,в същото време 3-4 акушерки гледали дързост и красота по телевизията и били с ролки на главата,защото щели да ходят на банкет-представете си картинката

# 194
Тази тема трябва да се закове! Така съм се смяла като бях бременна и четях...
Та за моето раждане - мина много леко и без проблеми.
Денят преди да родя, вече в болницата, ми дават наставления да се разхождам - по стълбите от 1 до 12 етаж на МД. Мъжо с мен. Качи се и слезна няколко пъти и после отсече: "Е, писна ми! И съм гладен! Я ми дай бананче и кисело мляко да си похапна, на теб и без това не ти се яде! " Shocked
 До последно не вярвах, че раждам. Докторите ме преглеждаха, извикаха акушерката - Нина, която, като близка, щеше да ме изражда и правят прогнози, че ще родя до 8 вечерта. Мен обаче нищо не ме боли и се извинявам на Нина, че само са я извикали без нужда. Тръгват да ме свалят в предродилна, а аз им казвам "Хайде няма нужда. Като почна да раждам наистина - тогава."  Е, в 17.30 ми изтекоха водите и ме заболя и тя между контракциите ме пита : "Сега вярваш ли ми, че раждаш?". Набързо й повярвах.
После като родих и се обадих мъжа ми да донесе някаква почерпка. Нина беше много изморена и бърза да се прибере и чака новоизлюпения татко да я закара, а мъжа ми никакъв го няма. Обаждам му се аз по телефона и го питам къде е, а той като ме нахока - "Може ли сега да го притеснявам! Много трудно му било! Избирал в магазина бонбони!" Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт